icon

Plat riaditeľa odboru na ministerstve

Včera o 11:18

Dobrý deň, chcela by som poprosiť o približne určenie platu riaditeľa odboru na jednom ministerstve. V kolónke plat je písané že 9 trieda..ja sa do tabuliek nevyznám. Mám odpracovaných 18 rokov. Daný človek má mať pod sebou 250-300 zamestnancov. Ďakujem.

Strana
z2
anonym_5b4c53
Včera o 11:22

Riaditeľ odboru sa určite vyzná vo svojej tabuľke. Pozri si zákon o štátnej službe
Určite riaditeľ odboru na ministerstve nemá pod sebou 200 - 300 zamestnancov. To má minister a nie riaditeľ odboru preboha

lucylaw
Včera o 11:24

Toto ti tu absolútne nikto nebude vedieť určiť,najvyššia trieda je okolo 1600 eur v hrubom a osobný môže byť do výšky tabuľky a príplatok za riadenie je max.do polovice tabuľky..Takže závisí od konkrétneho ministerstva a odboru,koľko ti dajú osobný - či na začiatku vôbec nejaký a aký je tam príplatok za riadenie - v mojej bývalej robote bol napríklad príplatok za riadenie 100€ v hrubom (výsmech)..Takže toto ti tu naozaj nikto nepovie,opýtaj sa tam,kam sa chystáš..A fakt by som chcela vidieť odbor,kde má riaditeľ pod sebou 300 zamestnancov,v mojej bývalej robote nebolo ani toľko ľudí na celom úrade..

nelca84

1626e je tabuľkový plat + tam môžu byť rôzne príplatky, osobný, za riadenie...

autor
@lucylaw

Toto ti tu absolútne nikto nebude vedieť určiť,najvyššia trieda je okolo 1600 eur v hrubom a osobný môže byť do výšky tabuľky a príplatok za riadenie je max.do polovice tabuľky..Takže závisí od konkrétneho ministerstva a odboru,koľko ti dajú osobný - či na začiatku vôbec nejaký a aký je tam príplatok za riadenie - v mojej bývalej robote bol napríklad príplatok za riadenie 100€ v hrubom (výsmech)..Takže toto ti tu naozaj nikto nepovie,opýtaj sa tam,kam sa chystáš..A fakt by som chcela vidieť odbor,kde má riaditeľ pod sebou 300 zamestnancov,v mojej bývalej robote nebolo ani toľko ľudí na celom úrade..

@lucylaw ďakujem

tundra
Včera o 11:26

Podla googla cca.2300€,zalezi,ake ministerstvo a aky osobny priplatok dostanes...

autor
Včera o 11:26
@tundra

Podla googla cca.2300€,zalezi,ake ministerstvo a aky osobny priplatok dostanes...

@tundra 2300€? Keď má mať človek takmer 300 ľudí pod sebou?

anonym_5b4c53
Včera o 11:27
@anonym_autor

@tundra 2300€? Keď má mať človek takmer 300 ľudí pod sebou?

@anonym_autor riaditeľ odboru nemá pod sebou 300 ľudí

autor
Včera o 11:28
@anonym_5b4c53

@anonym_autor riaditeľ odboru nemá pod sebou 300 ľudí

@anonym_5b4c53 je to tam tak pisane

tundra
Včera o 11:28

Nemusis mi davat otazky,toto som vygooglil,ak sa ti to nepozdava,je to v poriadku....
Plat riaditeľa odboru na ministerstve na Slovensku nie je určený jednou pevnou sumou. Skladá sa z viacerých zložiek, ktoré definuje zákon o štátnej službe (č. 55/2017 Z. z.).
Tu je rozpis toho, z čoho sa mesačný príjem skladá a v akých reláciách sa pohybuje:
1. Tarifný plat (Základ)
Riaditeľ odboru je zvyčajne zaradený do 9. platovej triedy (niekedy 8. v závislosti od náročnosti). Od 1. septembra 2023 sú tabuľkové platy nasledovné:
* Základ bez praxe: cca 1 445 €
* S praxou (napr. 20 rokov): suma rastie vďaka ročnej progresii (cca 1 % za každý rok praxe) na približne 1 700 € – 1 800 €.
2. Príplatok za riadenie
Toto je kľúčová zložka pre vedúcich pracovníkov. Pre riaditeľa odboru na ministerstve sa tento príplatok určuje percentom z platovej tarify:
* Pohybuje sa v rozmedzí 14,5 % až 63 %.
* V praxi to býva často okolo 300 € až 700 € mesačne.
3. Osobný príplatok
Ide o pohyblivú zložku, ktorá závisí od rozpočtu ministerstva a výkonu pracovníka.
* Môže byť vo výške až 100 % tarifného platu.
* U riaditeľov odborov sa bežne pohybuje od 300 € do 1 000 € (v závislosti od toho, ako je človek "šikovný" alebo politicky stabilný v danom rezorte).
Celkový odhad (Brutto)
Keď sčítame základ, riadiaci príplatok a priemerný osobný príplatok, dostaneme nasledujúce rozmedzie:
| Zložka | Konzervatívny odhad | Štedrejší odhad |
|---|---|---|
| Tarifa + prax | 1 550 € | 1 750 € |
| Príplatok za riadenie | 350 € | 600 € |
| Osobný príplatok | 400 € | 900 € |
| SPOLU (Brutto) | cca 2 300 € | cca 3 250 €+ |
> Poznámka: K tomu je potrebné pripočítať prípadné štvrťročné odmeny alebo 13. platy (ak sú schválené), ktoré môžu ročný priemer zvýšiť o ďalšie stovky eur mesačne.
>
Dôležitý kontext: Platy sa môžu líšiť medzi ministerstvami. Napríklad Ministerstvo financií alebo Ministerstvo vnútra majú často iné možnosti odmeňovania než menšie rezorty.

anonym_5b4c53
Včera o 11:29
@anonym_autor

@anonym_autor čiže človek, ktorý má zodpovednosť za 300 zamestnancov na ministerstve si nevie pozrieť platovú tabuľku? A takýto človek ide riadiť odbor? No mám dosť

autor
Včera o 11:31
@tundra

Nemusis mi davat otazky,toto som vygooglil,ak sa ti to nepozdava,je to v poriadku....
Plat riaditeľa odboru na ministerstve na Slovensku nie je určený jednou pevnou sumou. Skladá sa z viacerých zložiek, ktoré definuje zákon o štátnej službe (č. 55/2017 Z. z.).
Tu je rozpis toho, z čoho sa mesačný príjem skladá a v akých reláciách sa pohybuje:
1. Tarifný plat (Základ)
Riaditeľ odboru je zvyčajne zaradený do 9. platovej triedy (niekedy 8. v závislosti od náročnosti). Od 1. septembra 2023 sú tabuľkové platy nasledovné:
* Základ bez praxe: cca 1 445 €
* S praxou (napr. 20 rokov): suma rastie vďaka ročnej progresii (cca 1 % za každý rok praxe) na približne 1 700 € – 1 800 €.
2. Príplatok za riadenie
Toto je kľúčová zložka pre vedúcich pracovníkov. Pre riaditeľa odboru na ministerstve sa tento príplatok určuje percentom z platovej tarify:
* Pohybuje sa v rozmedzí 14,5 % až 63 %.
* V praxi to býva často okolo 300 € až 700 € mesačne.
3. Osobný príplatok
Ide o pohyblivú zložku, ktorá závisí od rozpočtu ministerstva a výkonu pracovníka.
* Môže byť vo výške až 100 % tarifného platu.
* U riaditeľov odborov sa bežne pohybuje od 300 € do 1 000 € (v závislosti od toho, ako je človek "šikovný" alebo politicky stabilný v danom rezorte).
Celkový odhad (Brutto)
Keď sčítame základ, riadiaci príplatok a priemerný osobný príplatok, dostaneme nasledujúce rozmedzie:
| Zložka | Konzervatívny odhad | Štedrejší odhad |
|---|---|---|
| Tarifa + prax | 1 550 € | 1 750 € |
| Príplatok za riadenie | 350 € | 600 € |
| Osobný príplatok | 400 € | 900 € |
| SPOLU (Brutto) | cca 2 300 € | cca 3 250 €+ |
> Poznámka: K tomu je potrebné pripočítať prípadné štvrťročné odmeny alebo 13. platy (ak sú schválené), ktoré môžu ročný priemer zvýšiť o ďalšie stovky eur mesačne.
>
Dôležitý kontext: Platy sa môžu líšiť medzi ministerstvami. Napríklad Ministerstvo financií alebo Ministerstvo vnútra majú často iné možnosti odmeňovania než menšie rezorty.

@tundra ďakujem 🤝

anonym_5b4c53
Včera o 11:31
@anonym_autor

@anonym_autor nemôže mať pod sebou toľko zamestnancov. Ty evidentne o tej práci absolútne nič netušíš. Také samotné ministerstvo má okolo 300 zamestnancov a niekoľko odborov. Príklad: náš riaditeľ odboru má pod sebou 15 ľudí. Generálny riaditeľ odboru okolo 30.
A teda náš riaditeľ je iná kapacita. Si ani neviem predstaviť, že by sa na nete pytal na tabuľkový plat. Však by to bolo komické

autor
Včera o 11:32
@anonym_5b4c53

@anonym_autor nemôže mať pod sebou toľko zamestnancov. Ty evidentne o tej práci absolútne nič netušíš. Také samotné ministerstvo má okolo 300 zamestnancov a niekoľko odborov. Príklad: náš riaditeľ odboru má pod sebou 15 ľudí. Generálny riaditeľ odboru okolo 30.
A teda náš riaditeľ je iná kapacita. Si ani neviem predstaviť, že by sa na nete pytal na tabuľkový plat. Však by to bolo komické

@anonym_5b4c53 bolo to tak písané v ponuke

anonym_5b4c53
Včera o 11:32
@anonym_autor

@anonym_5b4c53 bolo to tak písané v ponuke

@anonym_autor no hoď link.

autor
Včera o 11:36
@anonym_5b4c53

@anonym_autor no hoď link.

@anonym_5b4c53 link už nie je aktuálny, VK je uzatvorené

anonym_5b4c53
Včera o 11:36
@anonym_autor

@anonym_autor aké ministerstvo?

autor
Včera o 11:39
@anonym_5b4c53

@anonym_autor aké ministerstvo?

@anonym_5b4c53 MHSR

muchotrafka298
Včera o 11:40

Uz len to, ze ma riadit 250-300 ludi je hlupost, lebo to by muselo mat to ministerstvo asi tak 5000 zamestnancov. Neda sa povedat konkretna suma, ale ministerstvo kazde ma niekolko odborov, sekcii a pod. Cize nie je tam jeden clovek na riadenie celeho ministerstva, teda jasne, minister, ale o tom sa nebavime. Tam je tolko premennych, ze kolko by si zarabala, ake je osobne ohodnotenie, prispevok a tak podobne. Kolko rokov mas mimo statnej spravy odpracovane je irelevantne, tabulkove platy nepustia a maju svoj presny vypocet.
Uvediem aj priklad, moja kamaratka pracovala roky na managerskej pozicii v korporate, po materskej odtial odisla a nasla si pracu ako veduca odboru v statnej organizacii. A zaraba tam viac, ako mala v korporate.

anonym_fa58af
Včera o 11:41
@anonym_autor

@anonym_autor tak vyfiltruj uzavreté VK, či ani to nevieš ako?

anonym_5b4c53
Včera o 11:42
@anonym_autor

@anonym_5b4c53 MHSR

@anonym_autor a koľko odborov má dané ministerstvo? Organizačnú štruktúru vieš?

muchotrafka298
Včera o 11:42
@anonym_autor

@anonym_5b4c53 MHSR

@anonym_autor doporucujem Ti pozriet si na ich stranke organizacny poriadok, kde je presne uvedene ako sa ministerstvo deli a vsetky potrebne veci.

https://www.mhsr.sk/ministerstvo/informacie-o-m...

anonym_5b4c53
Včera o 11:45
@anonym_autor

@anonym_5b4c53 MHSR

@anonym_autor ja ti poradím. Nestrapňuj sa tam. Naozaj na to nemáš, keď tu tvrdíš, že riaditeľ odboru na MH SR má pod sebou 250-300 ľudí. Evidentne si ani VK poriadne nepochopila. A ani isto nevieš aké číslo má zákon o štátnej službe, ktorý musíš mať poriadne naštudovaný, keď ideš na výberko. Keby si ho mala, tak vieš aký asi plat má riaditeľ odboru. Tam je to všetko krásne vysvetlené

anonym_0a7f73
Včera o 12:01
@anonym_5b4c53

@anonym_autor čiže človek, ktorý má zodpovednosť za 300 zamestnancov na ministerstve si nevie pozrieť platovú tabuľku? A takýto človek ide riadiť odbor? No mám dosť

@anonym_5b4c53 ja sa v tomto absurdistane už ničomu nedivím

anonym_8e3632
Včera o 12:03

riaditel odboru moze mat osobny plat ludi ma pod sebou 15-20 plat v BA podla institucie 4300 eur plus 13,14 plat a dalsie odmeny
nejde o MHSR, riaditel sekcie ma viac aj viac ludi pod sebou ale nie tolko kolko pises

anonym_8ae78b
Včera o 12:07

Info z min.financií - podľa toho aké máš kontakty. Tabuľkovo dostaneš klasiku ale na odmenách si vieš “narátať” o veľa viac.

anonym_b44c3b
Včera o 12:18

@anonym_autor ...odrb, a bud teba odrbavaju alebo ty len tak trollujes a odrbavas

pluss
Včera o 12:20

To možno pozerala tú časť že počet zamestnancov (ministerstva) je 200-300 😀

asocial
Včera o 12:26

Aj ja ti poviem. Človek, ktorý si nevie dohľadať približný plat a tvrdí, že na jeden riaditeľ odboru má pod sebou toľko ľudí... Neposielaj ani CV, nemáš na to. 20-30 ľudí má pod sebou väčšinou ak tak generálny riaditeľ sekcie. Odbor má niekedy ani nie 10 ľudí. Takže kašli na to

alenka58
Včera o 12:31

údaje z výročnej správy, tam si môžeš aj detailnejšie pozrieť iné veci
Š t a t i s t i c k é ú d a j e
Štatistické údaje Ministerstva hospodárstva SR k 31. 12. 2024:

Počet zamestnancov: 486 (+ 1 ÚČ)
Limit zamestnancov – počet miest: 578 (+ 1ÚČ)
Priemerný vek zamestnanca: 43,4
Priemerná výška funkčného platu: 2 187 eur (s AK OS 2 217 eur)
Priemerná výška funkčného platu AK OS: 2 299 eur
Priemerný osobný príplatok: 681 eur (s AK OS 685 eur)
Priemerný osobný príplatok AK OS: 697 eur
Priemerný osobný plat: 2 644 eur

anonym_0a84dd
Včera o 12:38

Prešla som si všetky výberka MH SR na všetky pozície aj na riaditeľov odboru, to posledné posielam tu: https://cisss.gov.sk/vyberove-konania/detail/89.... Nikde nie je písané, koľko ľudí riadi.

Strana
z2