icon

Platba zdravotného poistenia pri brigádnickej práci?

20. apr 2026

dobry den prajem, ako to je ked pracujem na brigadu? Zamestnavatel za mna plati zdravotne poistenie alebo zaplati len za dni, co odpracujem a ja si doplatim zbytok?
ci zamestnavatel plati cely mesiac zdravotne?
dakujem

anonym_aa31ce
20. apr 2026

Ak máš dohodu o pracovnej činnosti alebo vykonaní práce, platí za odpracované dni. Ostatné dni, ak nemáš iného platiteľa, si platíš sama.

autor
20. apr 2026
@anonym_aa31ce

Ak máš dohodu o pracovnej činnosti alebo vykonaní práce, platí za odpracované dni. Ostatné dni, ak nemáš iného platiteľa, si platíš sama.

@anonym_aa31ce a to ja ako zistim, kolko mam zaplatit ZP ak napriklad odrobim 10dni do mesiaca ci ako to je.

anonym_aa31ce
20. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_aa31ce a to ja ako zistim, kolko mam zaplatit ZP ak napriklad odrobim 10dni do mesiaca ci ako to je.

@anonym_autor Minimálne je 121,92 mesačne, prepočítaš na deň, podľa počtu dní v mesiaci, pri 30 dňovom mesiaci je 4,064 na deň.

autor
20. apr 2026
@anonym_aa31ce

@anonym_autor Minimálne je 121,92 mesačne, prepočítaš na deň, podľa počtu dní v mesiaci, pri 30 dňovom mesiaci je 4,064 na deň.

@anonym_aa31ce dakujem, tak to znamena ze ked odpracujem 10dni, za musim ZP do 8 dna nasledujuceho mesiaca doplatit zbytok ze? dakujem

anos18
20. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_aa31ce dakujem, tak to znamena ze ked odpracujem 10dni, za musim ZP do 8 dna nasledujuceho mesiaca doplatit zbytok ze? dakujem

@anonym_autor áno, musíš. Ale spýtaj sa zamestnávateľa, ako ti nahlasujú odpracované dni na ZP

autor
20. apr 2026
@anos18

@anonym_autor áno, musíš. Ale spýtaj sa zamestnávateľa, ako ti nahlasujú odpracované dni na ZP

@anos18 dakujem

anonym_aa31ce
20. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor áno, skontroluj si to v apke