Platové triedy učiteľov: Kde začínajú samostatní učitelia?
Ahojte, viete mi niekto vysvetliť platove triedy u učiteľa ? V ktorej pl.triede začínam keď som samostatný učiteľ, a je rozdiel keď učím napríklad v ŠKD ?
V diplome? Ozaj?
Skôr v tabuľkách ministerstva školstva podľa príslušného pedagogického pôsobenia a typu vzdelania. V ŠKD stačí aj stredná škola.
Je vcelku rozdiel učiť, vychovávať v ŠKD, robiť asistenta. Ďalšia vec, dĺžka praxe, daňový bonus na dieťa / deti, príplatky za vzdelávanie.
Ak si dobre pamätám, tak začínaš 6. triedu a po prvom roku po absolvovaní adaptačneho sa posunieš do 7. triedy.
A áno, je rozdiel ŠKD a učiteľ. Resp čo ti napíšu do zmluvy.
@anonym_1f0217 ja tam nič také nemám, iba údaje o škole, ktorú som študovala, moje meno, dátum narodenia, odbor a to, že mi patrí titul magister. O plate ani ň.
@anonym_1f0217 ja tam nič také nemám, iba údaje o škole, ktorú som študovala, moje meno, dátum narodenia, odbor a to, že mi patrí titul magister. O plate ani ň.
@elz1920 plat tam nemám ani ja 🤣 ale platovu triedu Ano.
@anonym_1f0217 to asi ťažko. Do diplomu sa to neuvádza. Veď jej platové triedy sa môžu meniť v závislosti od karieroveho stupňa a v istých situáciách aj od iných veci. Na to sú tabuľky platové. Pričom zaradenie do plastovej triedy je vždy v zmluve, a ak sa niečo zmení, tak to môže byť aj v dodatku k zmluve.
@elz1920 plat tam nemám ani ja 🤣 ale platovu triedu Ano.
@anonym_1f0217 a to aká veledôležitá škola a odkedy takto vypisuje? Lebo provinčná Fif UK v Ba takéto čosi v predpotopnom roku 2006 vôbec neuvádza.
Nemýlite si to dievčence s platovým dekrétom, ktorý dostanete po podpise zmluvy?
@anonym_1f0217 v diplome? Nie.
@mirage Robí si posmech z učiteľov - diplom obrazne určuje tvoju platovu triedu aj plat. Jasné, že žiadna škola nepíše na diplomy platovu triedu.
@mirage Robí si posmech z učiteľov - diplom obrazne určuje tvoju platovu triedu aj plat. Jasné, že žiadna škola nepíše na diplomy platovu triedu.
@aurelia2000 prepáčte bola som to pozrieť dala do chatu. Po škole nám to povedala kamoška že je to trieda do ktorej sme zaradené. Preto som to mala tak zakotvené. Ale to znamená podľa tých kódov tá sedmička niečo iné. A nerobim si posmech sama pracujem v školstve.😉