PN počas skúšobnej doby: Oplatí sa ísť k lekárovi?
Som v novej práci len krátko a ochorela som. Nie je to také, že by som nevedela vstať z postele, ale necítim sa dobre a normálne by som išla k lekárovi. Lenže som ešte v skúšobnej dobe a mám obavu, ako to bude pôsobiť, keď hneď na začiatku vypadnem. Išli by ste na PN aj počas skúšobnej doby, alebo by ste to skúšali nejako vydržať?
Roky žijem a fungujem tak, že sa snažím vydržať.Neraz sa mi stalo,ze šéfka mi dala caj na nachladnutie, na priedušky .Ona sama videla,ze sa sa nemám dobre a ma poslala o niečo skôr domov, než ako mi končí prac.doba.Samozrejme,su prípady, keď človek nevládze ani z postele vstať,vtedy niet pomoci, len smer lekár a ležať
a co ti vlastne je ?
V skúšobnej dobe keby nemám vyslovene teploty a že neviem fungovať, tak by som isla do prace. Samozrjeme keby nekycham alebo nekašlem ako tuberak. Keby nie som v skúšobnej, tak by son zostala PN doma.
a co ti vlastne je ?
@anonym_12a6d3 Som nachladnutá, bolí ma hrdlo, hlava, som celá slabá a začína mi kašeľ. Teplotu vysokú nemám, skôr zvýšenú zatiaľ :-/
Nie nesla, ani v skusobnej ani mimo. Na PN som bola raz v zivote, kedy sa fakt inak nedalo. Nehovoriac o tom ze mat pracu ktoru si chcem udrzat, tak vyslovene v skusobnej by som to fakt "neriskovala".
pokial by som nemala horucky nad 38 a vyssie, intenzivne vracanie a pod alebo uraz a chcela by som si pracu udrzat tak na PN by som nesla a uz vobec nie v skusobnej dobe
@anonym_12a6d3 Potrebujem si prácu udržať, veď práve :-/
Tak ja som si zobrala dovolenku a isla k lekarovi na antibiotika,ale to boli zase oblicky a bolest velika a ked to nepreslo ani v praci zobrala som dovolenku 2dni,zatial mi antibiotika zabrali a isla do prace na 3ti den.
Toto by som neriskovala obzvlast ak si v sk.dobe,potom mozes ocakavat skoncenie prac.pomeru pocas sk.doby.
@anonym_12a6d3 Som nachladnutá, bolí ma hrdlo, hlava, som celá slabá a začína mi kašeľ. Teplotu vysokú nemám, skôr zvýšenú zatiaľ :-/
@anonym_autor tak to by som nesla k lekarke ani na PN ani mimo skusobnej doby daj si vitaminy coldrex sinupret a chod skor spat
ja som kedysi davno mala horucku nad 38 a dali mi vypoved v skusobnej dobe, musela som ist na PN s anginou, ale nelutujem, zdravie je prvorade
Zalezi od firny. Bola som pn pocas skusobnej doby a ziaden vyhadzov sa nekonal.
@anonym_autor Chod na PN. Ved nemusis byt tyzden. Tvoji kolegovia tiez nemaju zaujem aby si ich nakazila.
Po tyzdni v novej praci som bola 3 PN a som v tej praci stale...
Ja by som si na tvojom mieste zobrala jeden den tzv. "Lekara - paragraf", aj ked nie je na tieto ucely, stale lepsie ako ked sa zneuziva a jeden den by som zobrala dovolenky. Mas vikend, vylez sa, pripadne ak je zle, chod na pohotovost, nech ti nieco predpisu.
2 mesiace po nástupe do práce som dostala infekčnu mononukleózu ( že to bola ona, na to sa prišlo neskôr). Mala som horúčky, nevládala chodiť. Bola som PN vyše 2 týždne. Nevyhodili ma. Niekedy si žiaľ nevyberies....
@anonym_autor Na PN mas narok, aj ked si v skusobnej dobe. Neviem co maju niektore za zamestnavatelov,ze sa boja ist k lekarovi, ked su chore. Keby som mala mat takeho zamestnavatela, tak u neho neostanem. Je lepsie, ak tam nakazis aj inych ludi? Normalne chod na PN, lekar ti da lieky, za tyzden-tyzden aj pol mozes byt naspät v praci. Ked to len tak prechodis a este budes aj pracovat, tak sa ti to moze vratit este v horsom stave alebo sa do horsieho dostanes uz z tohto a na PN pojdes tak ci tak a ked niekoho nakazis, tak sa ti este aj podakuju. Ja som na PN bola v skusobnej a absolutne ziadny problem nebol. Nebola som ani 2 tyzdne. U nas chvalabohu su nadriadení normalni. Clovek si chorobu nevyberie, kedy pride. A taktiez v predoslych pracach nebol problem, ked niekto siel aj v skusobke. Urcite chod, to co opisujes ti vobec nemusi prejst za predlzeny vikend.
@anonym_autor Ak je zamestnavatel normalny, tak ti akurat predlzi skusobnu dobu o dni tvojej PN. Ako sorac, ale neznasam, ked pride niekto chory do officu. Niekoho nachladnutie moze sposobit u dalsieho omnoho horsi priebeh a moze nakazit viac ludi, nie iba jedneho.
Keď som nastúpila pracovať do škôlky, od októbra do apríla som chora. 😵💫 na PN som nebola. Takto fungujem už 3roky.
Pre mňa je zas strašne sebecké prísť v takom stave do roboty. Môžeš nakaziť ďalších 5. A môže tam byť človek so slabšou imunitou, s vážnejším ochorením, pre ktorého môže byť tvoja "len zvýšená teplota, kašeľ a sopel' mesiac PN. Normálny zamestnávateľ pochopí, keď ostaneš dva dni doma.
@anonym_12a6d3 Potrebujem si prácu udržať, veď práve :-/
@anonym_autor no ak si len nachladnutá tak s tým sa k lekárovi nechodí...veď je víkend, vyležať a veľa piť....
Po 1.tyzdni v novej praci som sla na tyzdnovu PN, ale robim v skolstve a tam je zial vysoka PN, bolo to v januari. Nebol ziaden problem.

pokial by som nemala horucky nad 38 a vyssie, intenzivne vracanie a pod alebo uraz a chcela by som si pracu udrzat tak na PN by som nesla a uz vobec nie v skusobnej dobe