icon

Podnikanie po materskej

lusinda3
21. dec 2012

ahojte maminy,
som po rodičovskej dovolenke. SKončila som v práci kvôli deťom....
Ale zaujímalo by ma aký máte názor na detské kútiky - kaviarničky? Chcela by som niečo také otvoriť v Piešťanoch alebo v NOvom Meste.
Čo myslíte oplatí sa? AKé vstupné považujete za normálne? ďakujem

zuzana909
21. dec 2012

@lusinda3 záleží veľmi od toho čo tam bude, napr. v Piešťanoch v Auparku je detské ihrisko a pri ňom orientovaná tiež kaviareň kde sa môžu deti pohrať a je to bezplatné.
neviem či je niečo podobné aj v Novom Meste, ale tak orientovala by som sa možno tam, keď tam nič nie je.
je potrebné si uvedomiť či v daných mestách fungujú materské centrá a teda na akej úrovni sú, lebo tam môže ísť mamička s deťmi tiež zadarmo.
takže ak chceš aby ti podnikanie fungovalo musíš si to dobre premyslieť, napr. hoplaland čo býva v obchodných domoch Max tak tam platíš vstupné dieťa 4,- a dospelá osoba 1,- bez nej tam dieťa nemôže ísť. k dispozícii majú deti veľkú preliezačku, šmýkačky, trampolíny, ihrisko s guličkami, ...
neviem či si bola v takom niečom, ale cena takéhoto vybavenia stojí cca 20000,- €
takže záleží od tvojej predstavy, môžeš si spraviť kaviareň prípadne s cukrárňou (pár zákuskov) kde by chodili aj iný ľudia nie len mamičky s deťmi a časť by som vyhradila a spravila tam pre deti kútik s rôznymi hračkami, stolíkom, kuchynka, bábiky, taký väčší aby sa tam deti zabavili a nie len stolík a pastelky.
záleží aj od toho koľko chceš investovať a v čom sa vyznáš 🙂

vicsstef
21. dec 2012

v BB v nakupnom centre si pytali 2e za polhodinu (myslim)