icon

Poradíte ohľadom výpovede kvôli zmene pracovnej doby?

jaja20
2. jún 2016

Ahojte,mam taky problem...zamestnavatel nam chce zmenit pracovny cas a to mi nevyhovuje.Chcela by som sa opytat,co sa stane,ked novu dohodu o zmene pracovnej doby nepodpisem...ci mam narok na okamzitu vypoved,co by som aj v pohode zobrala,lebo za takych podmienok tam absolutne nemienim zostat alebo ak budem musiet zostat vo firme aj 2 mesiace vypovednej lehoty,ked koli tomu planujem podat vypoved - ako budem potom pracovat,ked s tym pracovnym casom nesuhlasim...? Dakujem za vase odpovede.

oslo1
•
2. jún 2016

Nam urobil toto iste zamestnavatel. Tak je nas tento mesiac 5 co sme dali vypoved.

monilik
•
2. jún 2016

pokial s dohodou nesuhlasite, nepodpisujte ju. vas pracovny pomer bude trvat za doteraz platnych podmienok aj naďalej. navyse nepodpisanie tejto dohody nie je dôvodom pre vypoved zo strany zamestnávateľa...

stastnablcha
•
3. jún 2016

za predpokladu ze chcete odist, navrhnite dohodu o skonceni PP. ak chcete ostat, nepodpiste nic. predpokladom je, že Vám pristane výpoded na stole, kezde zamestnavatel potrebuje iny pracovny cas a vy uz tuto podmienku nesplnate.. v tom pripade nate narok na vypovednu dobu, odstupne..

pocas vypovednej doby, kedze NEDOJDE k zmene pracovnch podnienok, platí Váš povodný pracovný čas.
ja by som vypoved nedavala, ak zamestnavatel potrebuje iny pracovny cas, nech da vypoved sam - ale aj s odstupnym....