Práca na polovičný úväzok a rodičovská dovolenka
Ahojky mamičky,chcem sa opýtať,máte niekto s týmto skúsenosť.Volali mu s práce či nechcem nastúpiť aspoň na 4 hodky,moja mala ma 1,6mesiacov.Tak neviem či ju dať do škôlky,lebo nemám nikoho kto by bol s ňou(bábky pracujú-tak nemajú čas).Mala sa mi ešte nepýta na nočník,ale ak ju dám vypiška sa🙂Manžel že nemám vymyšľať a mám ostať pekné doma s malou-lebo je na mňa naviazaná-sme totižto stale samé spolu-chodíme aj medzi deti🙂Aní neviem či sa to finančné oplati nastúpiť ma polovičný.Aký máte na to nazor-mamičky🙂Prosím poraďte čo by ste robil.Ďakujem🙂
ak ti z prace volali, tak ta zrejme potrebuju. Je na to na tebe - ak vas manzel bez problemov uzivi a teba to do prace netaha z vlastnej vole, tak pokojne ostan doma. Ale riskujes, ze si v praci najdu nahradu a po RD sa nebudes mat kam vratit. A zalezi, samozrejme, aj na sume ktoru dostanes (malo by to byt pol uvazku = pol plneho platu). Ak by si planovala dalsie dieta, tak sa ti materska bude ratat z tohto prijmu (kedze ti z neho zamestnavatel bude normalne platit odvody).
Ja napriklad nastupujem na plny uvazok ked bude mat mala 12 mesiacov, a uz aj teraz co-to robim z domu, ked mi mala spi. Financie nas bohuzial nepustia takze musim (nie chcem). Budeme to riesit sukromnymi jaslami, sice mame k dispozicii aj moju svokru (mam s nou super vztah), ale ma 61 rokov a nechat jej na krku 7-8h denne rocne dieta na 5 dni v tyzdni mi pride nevhodne. Ale do vasich hrncov si vidis len ty sama, takze si zvaz pre a proti a podla toho odpovedz zamestnavatelovi, drzim palce 🙂
Ďakujem🙂 musím zistiť koľko by som mala financii na polovičný úväzok.Dnes som tám volala na personálne ale ten pán čo mi to mohol povedať ma dovolenku:|Ale keďže som le zamestnancom v Lidli tak to určite nebude žiadna sláva ak polovica.To by podarilo tu škôlku a cestovné.Asi sa neoplatí.Už mi volali asi 3 krát aj mojej kolegynke.Malý aj medzí tým nových ľudi, ale nie každý buďe robiť za táke platy.Uvidím čo povie ten pán koľko by mi dali.
Ahojte. Aj ja mám doma teraz 8 mesačnú dcérku. Zatiaľ chodím do práce len raz do týždňa na 4 hoďky, ale od mája b y som mala nastúpiť na polovičný. Mala by s ňou byť moja mama, ale tá je teraz v Rakúsku a príde v apríli, ale potom chce odísť zas, tak neviem. Tiež som uvažovala o jasliach, ale to sa neoplatí. Myslím, že to sa neoplatí nikomu. Ale je dobré vypadnúť trochu z domu medzi ľudí. Ja pracujem ako zdravotná sestra v detskej ambulancii, takže detí si užijem aj tak dosť. Ak ju nemáš komu dať postrážiť, tak na polovičný sa fakt neoplatí.
@map0007 pokial nemas na strazenie ochotnu babku, tak sa ti praca predavacky na polovicny ozaj financne neoplati. U nas bude tie 4 mesiace, co budem na polovicnom, varovat malu manzel (z roboty si bude brat dovolenku, resp. home office). Nemat tuto moznost tak tiez do toho nejdem 🙂 Takze tvoj muz ma asi pravdu, ostan doma a uzivaj si malicku 🙂
@alinka0 ahoj, ak sa mozem spytat, ako to tvoja 8mesacna mala zvlada ked je bez teba? Kto ju vtedy strazi? A ako to odlucenie psychicky znasas ty? Ja pojdem na 2 dni do prace (na cca 4-6hodin denne) ked bude mat dcerka necelych 8 mesiacov a doma s nou bude manzel. Ale tak ci tak z toho nemam dobry pocit, ale inu moznost bohuzial nemame kvoli financiam :( Ja som prave ten priklad kedy sa jasle oplatia, pretoze zhltnu len malu cast mojho platu. Ale pojde tam az od roka, skor mi ju do sukromnych jednak nevezmu a jednak by som jej to nemohla spravit, taku malu ju dat cudzim, aj v tom roku mi to bude hrozne luto... ale neda sa inak :(
@amadea3 ahoj, prepáč, že až teraz odpisujem, teraz som si všimla...malá je so starým otcom keď som preč, to je môj svokor..ja sa snažím vytratiť tak, aby ma nevidela, že odchádzam...potom si trochu polače, ale snaží sa ju zamestnať, aby nevnímala, že som preč. Bolo to tak asi 2krát a potom si zvykla. Teraz nie je problém. Myslím, že keď bude tvoja malinká s tatinom, tak to bude oveľa lepšie a nebude vôbec plačkať. Predsa len, ocko je ocko. Držím palčeky, aj ja to robím kvôli financiám, aj keď to nei je bohviečo, ale lepšie ako nič. 🙂

Robim z domu, od dcerinych 3 mesiacov pri prvej a od dcerkinych 4 mesiacov pri druhej .... zalezi velmi na dietatku a na organizacii casu. Dnes je to s pracou tazke, nelezi na chodniku