icon

Práca na zmeny

adriana176
18. apr 2017

Ahoj dievcata,chcem vediet vas nazor.V septembri som zacala pracovat ako predavacka v obchode,sme tam 3+veduca,pracujeme na zmeny rano a poobede,prvy mesiac som robila normalne tyzden rano a tyzden poobede no potom veduca zacala robit taky harmonogram ze uz skoro piaty mesiac mam len poobednu,mam rodinu deti a uz ich skoro vobec nevidim,ked som doma do obeda muz je v praci deti v skole a skôlke a ked ja idem do prace oni su doma.Povedala som jej ze to takto nemoze ist dalej ale ona len smiech a ze si muz musi zvyknut ked robim v obchode,ma na to pravo mi davat stale taketo zmeny?

fefe123
•
18. apr 2017

http://www.profesia.sk/kariera-v-kocke/legislat...
skús pozrieť tu:
ak si v zvojzmennej prevádzke, tak by mal platiť par.85 ods.5, to jest, pravidelne sa striedajúce týždne
ak Ti dáva len poobedné, tak by si mala byť par.87 nerovnomerné rozvrhnutie a v tom prípade by si musela súhlasiť...

gdulskadarina
•
18. apr 2017

to by som asi takto veru dlho nevydrzala najdolezitesia je rodina nepoviem bez roboty je tazko ale no snad ssa niekto nebude na tebe vyvrsovat zato , ze jej sa nechce robit v piatok poobednu no to by som jej asi niecopovedala a otocila sa na opatku a viac by ma tam nevideli

polyjanka
•
18. apr 2017

Zamavaj jej pred nosom paragrafom ze nesuhlasis, zakon nepusti.nedaj sa

adriana176
autor
•
18. apr 2017

@gdulskadarina no aj taku moznost uz zvazujem,aj muz ma toho uz plne zuby lebo ma vidi len vecer ked pridem domou a deti ani nehovorim,osprchujem ich a idu spat

ukulela
•
18. apr 2017

@adriana176 podla mna ta chcu vystvat ...
aky je to obchod? vo vacsom by sa to dalo riesit s nadriadenym, dovernikom, odbormi a pod.

adriana176
autor
•
18. apr 2017

@ukulela Su to male potraviny

ukulela
•
18. apr 2017

@adriana176 akje to nejaka siet - jednota, cba a pod, tak musi byt nejaky reginalny veduci. ak je to sukromne, nuz ... neviem, ci by si to riesila s majitelmi.
ak by ma chceli vystvat a teda by som sa nesnazila ostat, osladila by som im to minimalne inspektoratom prace.
takze tak. veducu mozno oficialne - ked treba ja listom/mailom , s odvolanim sa na prislusny zakon a nespravodlive rozdelenie sluzieb - poziadat o napravu. ak ma nadriadeneho, list v kopii aj jemu / majitelom. prilozit rozpisy z poslednych mesiacov, citaciu zakona atd. aj to, ze po slovnom upozorneni to nebolo riesene.

moni244
•
18. apr 2017

@adriana176 zistili, ze ti mozu pisat take smeny a ty ich odrobis, ja by som tam uz po mesiaci nebola, potravin je vsade vela a vsade beru

deti95060810
•
18. apr 2017

skús zavolať na Inšpektoprát práce - dajú ti odpoveď na počkanie. Inšpektorát práce je v každom krajskom meste...
Vyzerá to že máš do činenia s poriadnou kravou. ale aj tá má nadriadených - takže aj tam sa môžeš sťažovať. čo ja by som aj spravila keby to takto išlo ďálej....