icon

Práca upratovačky v domove dôchodcov: aké sú nároky?

momoika
15. júl 2026

Dobrý deň, má niekto skúsenosť čo taká práca obnáša, je fyzicky, psychicky náročna? Mam možnosť ísť pracovať do domova. Za každý postreh budem rada.

petrao2
15. júl 2026

Tam kde je mama pani upratuje od rána od 6 do 15
Poobede im pomôže s obedmi
Perie triedy veci klientom
Raz do týždňa prezlecie postele ak treba tak častejšie
Myslím ze je to celkom fajn aj keď neviem ako platovo
Osobnú skúsenosť nemám ale aspoň takto snáď pomoze

anonym_ff4b30
15. júl 2026
@petrao2

Tam kde je mama pani upratuje od rána od 6 do 15
Poobede im pomôže s obedmi
Perie triedy veci klientom
Raz do týždňa prezlecie postele ak treba tak častejšie
Myslím ze je to celkom fajn aj keď neviem ako platovo
Osobnú skúsenosť nemám ale aspoň takto snáď pomoze

@petrao2 Prezlieka obliečky? Upratovačka? To predsa nieje jej práca...

anonym_31b5e2
15. júl 2026
@anonym_ff4b30

@petrao2 Prezlieka obliečky? Upratovačka? To predsa nieje jej práca...

@anonym_ff4b30 a koho je to práca ???

anonym_9ff1a6
15. júl 2026

U nás je od 8 do 16. Pozmyva všade, utrie prach, dezinfikuje madlá a plochy, umyje wc a kúpeľne perie, zehli, potom skladá klientom do skrine, 2x do roka umyje okná. U nás prezliekaju a dezinfikujú postele opatrovateľky.

anonym_a7e496
15. júl 2026
@anonym_31b5e2

@anonym_31b5e2 Sanitárky robia takéto práce, upratovačka upratuje.

momoika
autor
Včera o 03:32
@anonym_9ff1a6

U nás je od 8 do 16. Pozmyva všade, utrie prach, dezinfikuje madlá a plochy, umyje wc a kúpeľne perie, zehli, potom skladá klientom do skrine, 2x do roka umyje okná. U nás prezliekaju a dezinfikujú postele opatrovateľky.

@anonym_9ff1a6 Ďakujem za odpoveď. Ako je to s “nehodami” klientov? Deje sa to často? Vraj aj toto musia ist poumyvať, keď sa pomoči, pozvracia…

anonym_9ff1a6
Včera o 03:35
@momoika

@anonym_9ff1a6 Ďakujem za odpoveď. Ako je to s “nehodami” klientov? Deje sa to často? Vraj aj toto musia ist poumyvať, keď sa pomoči, pozvracia…

@momoika kde ako. U nás dajú napr "hrubú špinu" dole opatrovateľky a upratovačka to vyperie/pozmyva.

anonym_e36098
Včera o 04:00
@anonym_31b5e2

@anonym_31b5e2 opatrovateliek,uprativacka v DSs nema co vymienat obliecky a ani rozdavat obedy.

momoika
autor
Včera o 04:15
@anonym_e36098

@anonym_31b5e2 opatrovateliek,uprativacka v DSs nema co vymienat obliecky a ani rozdavat obedy.

@anonym_e36098 Tie obedy súhlasím. Pri manipulácií s jedlom musi byť min.zdravotný preukaz.

anonym_9d2e5b
Včera o 08:37

je to hrozna drina a navyse za minimalny plat... radsej by som si urcite vybrala lepsie platenu pracu je ich dost ... neviem preco kazda zena chce ist pracovat ako upratovacka alebo do kuchyne a potom ma kazda druha rodina problemy s financiami... vsade daju minimalku, znicis si zdravie ,praca narocna a este aj zalezi akych budes mat nadriadenych . Ja som ako upratovacka jeden cas pracovala a spominam nato velmi zle esteze som tuto pracu nechala a isla do lepsieho. Nadriadena bola na nas hrozna chodila doslova po kutoch aby mohla zosmiesnovat ponizovat a hladat nedostatky prace upratovaciek. Po celom dni som padla do postele a nevladala uz nic... osobne by som do takejto prace uz nesla. Nehladne nato co po sebe ludia vedia zanechat a ty to musis vsetko upratat pocistit.. neraz mi aj zle bolo v praci. Baby mate na viac !

momoika
autor
Včera o 11:59
@anonym_9d2e5b

je to hrozna drina a navyse za minimalny plat... radsej by som si urcite vybrala lepsie platenu pracu je ich dost ... neviem preco kazda zena chce ist pracovat ako upratovacka alebo do kuchyne a potom ma kazda druha rodina problemy s financiami... vsade daju minimalku, znicis si zdravie ,praca narocna a este aj zalezi akych budes mat nadriadenych . Ja som ako upratovacka jeden cas pracovala a spominam nato velmi zle esteze som tuto pracu nechala a isla do lepsieho. Nadriadena bola na nas hrozna chodila doslova po kutoch aby mohla zosmiesnovat ponizovat a hladat nedostatky prace upratovaciek. Po celom dni som padla do postele a nevladala uz nic... osobne by som do takejto prace uz nesla. Nehladne nato co po sebe ludia vedia zanechat a ty to musis vsetko upratat pocistit.. neraz mi aj zle bolo v praci. Baby mate na viac !

@anonym_9d2e5b Ďakujem za postreh. Tiež som nakoniec neprijala tuto ponuku, hľadam dalej.