icon

Práca v Ozbrojených silách SR: Čo očakávať?

vikinaxx123
4. aug 2026

Ahojte, rozmýšľam nad tým, že by som nastúpila do Ozbrojených síl SR, a rada by som sa opýtala niekoho, kto tam pracuje alebo pracoval.

Zaujímalo by ma, ako vyzerá bežný pracovný deň, čo všetko práca obnáša, aké sú každodenné povinnosti a ako prebieha zaškolenie alebo základný výcvik po nástupe. Ako dlho trvá, čo je počas neho najnáročnejšie a čo vás možno prekvapilo?

Budem vďačná za akékoľvek skúsenosti, rady alebo postrehy – pozitívne aj negatívne. Ďakujem. 😊

anonym_5301dd
4. aug 2026

Navštív príslušné regrutačné stredisko

anonym_3b3c22
4. aug 2026

Ved tam mas niejolko pozicii alebo myslis, ze vsetci maju rovnaky den? Zalezi kde budes priradena. Kamoskin priatel robil aj 12 a 24h aj vikendy, sviatky potom ho prvelili a robi len 8 z kanclu cez pracovne dni. Napln prace bola na oboch miestach diametralne odlisna. Dalsiu znamu mam na vojenskej policii tiez jej den uplne inak vyzera

anonym_ef380c
4. aug 2026

@vikinaxx123 pokiaľ si nevieš vyhľadať info a spýtať sa na príslušných miestach a vlastne ani nevieš, akú prácu by si chcela vykonávať , tak prosím k nám ani nechoď. 🙂

lucik194
5. aug 2026

hlavne vsak ty ani nemas predstavu "akým mserom" sa v ozbrojenych silach chces uplatnit.....

lebo je rozdiel ked mas vystudovaný nejaky technicky smer a ine ked nejaky humanitny smer a chces tam robit.....

mam kamosku, co je vojacka, sused je vojak..... obaja uplne ine zaradenie, ina praca. ...... jeden zasobovanie, druhy uctovanie......

na tvojom mieste smer regrutacne stredisko a porozpravat sa , aby si vedela do coho ides, plus nezabudaj, ze musis najprv prejst vycvikom v Martine

vikinaxx123
autor
Včera o 20:10
@anonym_ef380c

@vikinaxx123 pokiaľ si nevieš vyhľadať info a spýtať sa na príslušných miestach a vlastne ani nevieš, akú prácu by si chcela vykonávať , tak prosím k nám ani nechoď. 🙂

@anonym_ef380c To, že sa človek pýta na skúsenosti ľudí z praxe, je skôr prejav rozumu než nevedomosti. Pracujem pri polícii, takže predstavu o službe v uniforme mám. Len som chcela počuť úprimné skúsenosti od vojakov, nie marketingové reči z náborového strediska. Tvoj komentár mi akurát ukázal, že nie každý, kto nosí uniformu, vie aj normálne komunikovať.