Práca v Rakúsku a bývanie v Nemecku
Dobrý deň.
Prosím Vás má niekto skúsenosť s tým, že by pracoval v Rakúsku a býval v Nemecku? Môj partner začal pracovať v Salzburgu, ale neskôr by sme sa celá rodina chceli presťahovať do Nemecka, lebo sú tam lacnejšie prenájmy a je to od Salzburgu vzdialene asi tak 6 až 10 kilometrov. Dostala som informáciu, že potom môžme podliehať dvojitému zdaneniu. Nevedel by mi niekto s týmto poradiť, kde by som mohla o tom dostať informácie. Ďakujem.
@oregon2, ono toto vlastne vobec nie je vasa vec. Muza zamestnavatel prihlasi do poistovne a na danovy urad (je to jeho zakonna povinnost, nie dobra vola) a on bude dostavat normalne vyplatu, identicky ako na Slovensku. Ak budete byvat z druhej strany hranice, budete dane, spojene s byvanim platit v Nemecku, dan zo mzdy v Rakusku. Byvala kolegyna tak byvala (v Nemecku dom a v Salzburgu praca) a veru sa po piatich rokoch stahovali do Rakuska, ze je to vyhodnejsie (to nie je navod, mohla to byt nahoda)...

Pokial ja viem, konkretne zo Salzburgu, znamy dostava na ucet hrubu mzdu a odvody a dane plati v Nemecku. Byvaju kusok za hranicami.