icon

Práca vizualistu v obchode s oblečením

12. jún 2022

Pomerne často v rôznych mestách vidím tieto ponuky práce, tiež opakovane v jednom meste viac x inzerujú, tak by ma zaujímalo, že či niekto pracoval na danej pozícii. Viem, že nie každý sa v každej práci nájde, ale aký význam má stále niekoho hľadať, jedine že je v práci nejaký háčik. Alebo? Čo myslíte? Ďakujem

(to isté aj deichmann a cestujúca asistentka predaja, alebo vedúca predajne, tiež som túto ponuku videla opakovane už veľakrát)

Pýtam sa na názor, lebo chcem zmeniť prácu, tak sledujem ponuky a vždy keď vidím tieto inzeráty, mi to vŕta v hlave.

Práca vizualistu v obchode s oblečením
martinkatinka
•
12. jún 2022

Lebo ludia si pod tym predstavuju nieco ine. Toto konkretne by som si myslela, ze je len obliekanie figurin. Ale v slutocnosti robis predavacku a raz za cas prezlecies figurinu. Praca v textile vobec nie je lahka. Robis manualne, je to fyzicky narocne(vykladanie tovaru) a este aj pracujes na pokladni.

ejbyk
•
12. jún 2022

Vizualistka=predavačka....
Ale krásne to vedia napísať....

autor
•
12. jún 2022

@martinkatinka tak ja hned po prečítaní rátam s tým, že práca je ako normálna zmena od-do na predajni + je na starosti výklad a štýlovanie figurín. Ale keď sú tie inzeráty opakovanie, neviem čo si myslieť, žeby až toľko ľudí nechápalo?

martinkatinka
•
12. jún 2022

Ja robim teraz x textile... Praca fyzicky narocna... Jednoducho, nie kazdy to da.... Po roku som sla na skrateny uvazok, lebo som citila, ze som z toho doslova fyzicky vycerpana.

vanessa0311
•
12. jún 2022

Ja na pokladní vôbec nepracujem. Práca je viac ako len o prezliekaní figurín. Obchod je v tvojich rukách. Musis zabezpečiť aby bol atraktívny, ukážujes veci aké zákazník vyhľadáva podľa ročného obdobia. Prezentácia tovaru musí byť čistá a jasná. A práca je dosť fyzický náročná, som na nohách cely deň. Ale mňa táto práca baví

nafka0483
•
12. jún 2022

Ja si pod tym predstavujem, ze mas na starosti celu predajnu - jej vizual. Kde aky tovar ulozis, nastajlujes, ako tovar vystavis a tym zatraktivnis a "predas". Nie len vyklad, figuriny, ale komplet predajna - co bude na cele regalov, co vo vyske oci, co zavesene, co poskladane, ako rozlozene, atd.

martinkatinka
•
12. jún 2022

@nafka0483 my mame napriklad koncept, podla ktoreho musi predajňa vyzerat. Ma to tak vacsina predajnych sieti. A to vymyslaju ti hore a predavacky to tak musia urobit.

nafka0483
•
12. jún 2022

@martinkatinka Ano, aj tak to byva, ale viem ze niekde maju aj trosku volnosti v ramci toho, ze su urcene hlavne veci a zvysok maju na starosti na predajni.

autor
•
12. jún 2022

@vanessa0311 a ako mate nastavené zmeny? Pracuješ v obchodnom centre? Robíš od-do ako je otvorené? Alebo skôr nejaká 8h zmena po-pia ci viac dni?

vanessa0311
•
12. jún 2022

Ja mám pon-pia a som na plnom úväzku takže 8h denne. Od 6-14:15 a víkendy voľné. Nám chodí takto tovar takže preto o 6, možno inde to je od 8-16.

autor
•
12. jún 2022

@vanessa0311 och to by bolo top keby som išla skôr ráno a nemusela byť od 9:00-20:00 😅 ak môžem poslednú otázku ,robíš pre niektorú zo značiek reserved, mohito, house či sinsay? Tieto ponuky vidím najmä u nich..

kris_tin257
•
12. jún 2022

Vizualista vôbec nie je predavač, robila som v 4 retailoch nikdy to tam nefungovalo, vizualista má práce viac ako dosť na to aby robil predavača, každá jedna vizuálna pomôcka na predajni ide z jeho rúk nie je to len o figurinach je to aj o odprezentovani tovaru, vyskladanie stien, grafická príprava výpredajov, marketingových akcií, zodpovednosť nad dostatkom vizuálneho materiálu na predajni, pod prácou vizualistu je toho veľa ale nie práca predavača

vanessa0311
•
13. jún 2022

Nie nepracujem pre tieto značky 🙂

kikuska63
•
7. apr 2025

Deichmann cestujúca vedúca predajne je o tom, že robíš predavačku, zástupkyňu vedúcej predajne podľa potreby a tým ťa školia na vedúcu. Háčik je tam v tom, že prvé 3 mesiace sa školíš na predajniach aj mimo toho regionu kde pracuješ, napríklad môžeš ísť na Cestujúcu vedúcu pre Bratislavu a prvé tri mesiace byť napríklad v Košiciach, Žiline a Banskej Bystrici.. po 3 mesiacoch pracuješ už v Bratislave. Hotely mimo Bratislavy nad určitý počet km ti platia. Po roku cca alebo aj neskôr podľa potreby môžeš byť vedúcou predajne.