icon

Pracovno-právne vzťahy v dnešnej dobe: váš názor?

Včera o 19:13

Všimli ste si, že dnešní podnikatelia sa vo vzťahu voči zmestnancovi častokrát hrajú na štát v štáte? Na čo tu dnes máme také výdobytky - uznanie prirodzených práv každého jednotlivca, v prvom rade jednotlivca ako pracujúceho, keď realita je iná? Aký na to máte názor?

anonym_b1b2dd
Včera o 19:56

Ja absolutne netusim ako sa ini podnikatelia spravaju k svojim zamestnancom nakolko nemam s nimi ziadnu skusenost. Moj sa sprava uplne normalne ba priam az priatelsky.

anonym_b5d78e
Včera o 20:12

Nemam skusenost s takym typom podnikatela, pocas svojho doterajsieho pracovneho zivota som sa stretla iba s korektnymi zamestnavatelmi.

jblheart
Včera o 20:16

Správajú sa tak ako im to ich zamestnanci dovolia. Keď si nechajú takpovediac nakálať na hlavu tak potom to samozrejme zamestnávateľ patrične využije. Kto má chrbtovú kosť sa ohradí, obráti na príslušné orgány alebo dá výpoveď. Takýto zamestnávateľ rýchlo získa zlú reputáciu a bude mať problém získať zamestnancov, alebo aspoň kvalitných zamestnancov a potom jeho podnikanie aj tak dopadne.

anonym_19d249
Dnes o 04:18

neviem o com presne hovoris, ale na to je Inspektorat prace.. takze ak mas pocit, ze nieco nie je v poriadku, tak to nahlas..

anonym_848601
Dnes o 06:33

Sú firma kde sa zamestnanci často striedajú,tam nie je všetko s kostolným poriadom. Všeobecne však platí zamestnávateľ sa bude správať k zamestnancom tak akou zamestnanci dovolia.
Firma kde som začala pracovať hneď po škole bola taká, ja som odišla v skúšobnej dobe,do troch mesiacov odišiel každý koho som tam poznala okrem dcery majiteľa, oblbla ďalších ale aj oni odišli, potom aj tá dcéra šla za prácou do zahraničia, na finstate krásne vidno ako firma postupne upadala.a.do trochu rokov šla.do konkurzu.
Potom som mala šťastie väčšinou na dobré miesta ak nie tak som stade jednoducho odišla. S poslednou šéfkou sa stretávame aj v súkromí

mk1111111111
Dnes o 07:27

My zametnavame ludi a predstav si, ze su u nas roky, rokuce, aj cez 20 rokov. Stretavame sa aj v sukromi. Teraz premyslam, ze preco sa nas stale drzia?

anonym_bca3e5
Dnes o 16:36

@anonym_autor Keby si napísala, o čo ide konkrétnejšie. Mas slobodnú vôľu, nemusis tam pracovať. Ak áno, lebo si sa tak rozhodla z nejakej príčiny, je dobre si aspoň určiť hranice. No koľkí z nás to vedia zdravo a pokojne? V ktorých rodinách nás toto naučili? Potom máme dojem, že zamestnávateľ je problem. Ja by som povedala, bodaj by nikto u neho pracovať nechcel a potom by taká firma neexistovala. Ale kde by si potom robila?