icon

Prečo je moja čistá mzda taká nízka?

Včera o 13:27

Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom výplaty. 😊

Minulý rok som mala hrubú mzdu 1050 € a čistá bola približne 820 €. Teraz som nastúpila k novému zamestnávateľovi, mám hrubú mzdu 1200 € na TPP, odpracovaný celý mesiac, bez PN a bez akýchkoľvek zrážok, ale čistá mzda mi vyšla len 832 €.

Na výplatnej páske mám:

* nezdaniteľná časť: 0 €
* daň: 195 €

Stravné je zvlášť, takže to nerátam do čistej mzdy.

Neviete, kde by mohol byť problém? Je možné, že nemám podpísané vyhlásenie na uplatnenie nezdaniteľnej časti dane? Zdá sa mi tá čistá mzda dosť nízka na 1200 € hrubého.

Ďakujem 😊

zalka
Včera o 13:29

@anonym_autor uplatní ci nczd a daň bude nizsia

https://www.platy.sk/vypocet-mzdy/vysledky?_gl=...

melanta
Včera o 13:30

Áno, je to preto, že si neuplatňuješ nezdaniteľnú čiastku. Ak si ju uplatníš, budeš mať netto 926 (ak si okrem NČZD neuplatňuješ nič iné).

anonym_3e004e
Včera o 13:30

Rozdiel bude o 10eur,skusala som raz tak,raz onak.Rozdiel 10eur.

anonym_cba5ac
Včera o 13:31

prečo si neuplatnuješ NCZD?

anonym_3e004e
Včera o 13:32

Tak nic to som si pomylila s r.2025 vr 2026.

autor
Včera o 13:42
@anonym_cba5ac

@anonym_cba5ac nevedela som, nikto mi to nepovedal. Tu su vsetci na zivnost.. a mne to nenapadlo

autor
Včera o 13:42
@anonym_cba5ac

@anonym_cba5ac nevedela som o tom, nenapadlo mi to. Tu su vsetci na zivnost , ani ich to asi nenapadlo neviem

moonlight1210
Včera o 13:45

Mozes ist na mzdove poziadat vo Vyhlaseni o uplatnovanie nezdanitelnej casti mesacne.
Alebo to uz nechat tak a dat si to vyplatit v rocnom zuctovani naraz.

anonym_53103b
Odpoveď bola odstránená
katkaseiner
Včera o 14:39
@anonym_53103b
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_53103b

sticker
anonym_1c7be7
Včera o 14:43

Vitaj vo svete vo ficolande, kde ked zarobis viac, platis aj pomerne ovela viac ... Vybrani neplatia nic, ti maju vynimku.

nlk
Včera o 15:11
@anonym_1c7be7

Vitaj vo svete vo ficolande, kde ked zarobis viac, platis aj pomerne ovela viac ... Vybrani neplatia nic, ti maju vynimku.

@anonym_1c7be7 tak ja som posledný človek na planéte, ktorý by si zastal Fica, ale za toto on fakt nemôže 🤣

martul
Včera o 15:14
@anonym_1c7be7

@anonym_1c7be7 z hĺbky môjho srdca si prajem, aby skončil čím skôr a viac sme o ňom nepočuli, ale toto není o Ficovi

anonym_1c7be7
Včera o 15:20
@nlk

@anonym_1c7be7 tak ja som posledný človek na planéte, ktorý by si zastal Fica, ale za toto on fakt nemôže 🤣

@nlk a kto moze za to, ze zamestnavatelia odchadzaju po Ficovych 4 vladach, kto moze za rozkradnuty stat, kto moze za konsolidacne balicky, kto moze, ze sme na chvoste eu vo vsetkom. Kto moze, ze platime vysoke odvody a zdravotnictvo ua davno nie je zadarmo. Kto moze za zavedenie transakcnej dane, ktora sa premietla do vyssich cien. Kto moze za vysoke dane (dan z prijmu uz ma sadzbu 32 %, procom za MIklosa bola rovna dan 19%). Kto moze, kde skoncilo 24 miliard eur z eurofondov od eu? Odpovedz mi prosim, kto za to moze, ak nie ten, co kradol, pardon vladol 4 vlady? Ked si ty nesplnis v praci svoje povinnosti, ze firma kvoli tebe utrpi skodu, vyhovaras sa na koho a kto ti to akoze uveri? Prepustia ta na hodinu, nahradia niekym schopnejsim a nebudu ich tvoje rozpravky zaujimat.

autor
Včera o 16:05
@anonym_53103b
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_53103b pokojne napis viac info😂😂

anonym_53103b
Odpoveď bola odstránená
anonym_fcd2d5
Včera o 18:40
@anonym_autor

@anonym_cba5ac nevedela som, nikto mi to nepovedal. Tu su vsetci na zivnost.. a mne to nenapadlo

@anonym_autor Budúci rok si to vyrovnaš v ročnom zúčtovaní dane. A teraz choď a požiadaj o už vyššie spominanu nezdaniteľnú položku

anonym_cd5dcc
Dnes o 02:02
@nlk

@nlk to by som netvrdil, Slovensko má jedno z najvyšších odvodových zaťažení v rámci OECD, čo po štyroch vládach smeráckych parazitov, ktorí sa označujú za sociálnych demokratov, je skutočne na smiech. Treba si len pozrieť na páske cenu práce, porovnať s čistou mzdou a viacerých ten smiech hneď prejde, koľko mu zoberie štát z výplaty. Pre menej znalých, ktorí fňukajú, že ich firmy "nevedia alebo nechcú zaplatiť": cena práce je suma, ktorú je zamestnávateľ ochotný zaplatiť zamestnancovi.

nlk
Dnes o 02:53
@anonym_cd5dcc

@nlk to by som netvrdil, Slovensko má jedno z najvyšších odvodových zaťažení v rámci OECD, čo po štyroch vládach smeráckych parazitov, ktorí sa označujú za sociálnych demokratov, je skutočne na smiech. Treba si len pozrieť na páske cenu práce, porovnať s čistou mzdou a viacerých ten smiech hneď prejde, koľko mu zoberie štát z výplaty. Pre menej znalých, ktorí fňukajú, že ich firmy "nevedia alebo nechcú zaplatiť": cena práce je suma, ktorú je zamestnávateľ ochotný zaplatiť zamestnancovi.

@anonym_1c7be7
@anonym_cd5dcc v tomto prípade ide o to, že autorka nepodpísala jedno blbé tlačivo v práci a preto má nižšiu mzdu a nemá to nič spoločné s tým všetkým, čo ste tu tak urputne podrobne vypísali 🫡 (nič z toho samozrejme nepopieram, ja naozaj nie som Fickov fanúšik)

anonym_3e004e
Dnes o 03:35
@anonym_cd5dcc

@anonym_cd5dcc kazdemu by sa pacila suma na ucte,co je cena prace.Ale zial su to odvody zamestnavatela a aj keby on nemusel platit,nikdy by taku sumu aj tak nedal.Takze je to aj tak jedno.
Ak je clovek nespokojny zo mzdou ma hladat lepsiu pracu za lepsi plat.