icon

Predĺžia mi zmluvu odchodom na materskú?

evka64
18. jún 2014

Ahojte, chceli by sme už popracovať na bábatku, lenže ja som začala pracovať od januára tohto roku a mám zatial zmluvu na dva roky...Neviem čo mám robiť, či sa pokušat otehotnieť, alebo počkat tie dva roky kým mi predlžia zmluvu? Nepredlžuje sa mi zmluva odchodom na matersku? Ako by ste to vyriešili vy? Mám už 31 rokov a si myslím že už by bolo na čase. Ďakujem za Váš názor.

monicm
18. jún 2014

zmluva sa ti nepredlži,aspoň nie automaticky.iba ak by ti ju predlžil zamestnávateľ a je jedno,či budeš na MD,alebo pracovať.a čo máš robiť,no...........to musíš vedieť ty.každá z nás by ti povedala len svoj subjektívny názor,ale ten sa nemusí zhodovať s tvojimi pocitmi,takže toto rozhodnutie je len na tebe a tvojom partnerovi.

havana_frost
18. jún 2014

@evka64 Pracovný pomer dohodnutý na určitú dobu skončí uplynutím tejto doby. Aj keď si na materskej, PNke, dovolenke. Zmluva sa ti odchodom na materskú nepredlžuje. Ak sa so zamestnávateľom nedohodnete inak, uplynutím doby 2 roky zanikne.
Preskúmaj, aké sú pomery v spoločnosti, ako sa chovajú k ostatným zamestnancom na dobu určitú. Nechávajú si ich? Prepúšťajú pri prvej príležitosti? Napríklad u nás materská nehrá žiadnu rolu a kľudne predĺžia zmluvu aj počas nej. Nie každý však bude taký ústretový, obávam sa.

evka64
autor
18. jún 2014

@monicm
@havana_frost dakujem za vašu reakciu....🙂

monciky
18. jún 2014

@evka64
na Tvojom mieste by som necakala s otehotnenim, nemusi sa to tak rychlo podarit, ja mam tiez tolko rokov co Ty, otehotnela som do dvoch mesiacov po vysadeni tabletiek a som Panu Bohu vdacna, lebo manzel ma teraz nejake zdravotne problemy a urcite by sa nam to uz tak skoro nepodarilo...., pokial nepracujes na nejakej super pozicii kde sa buduje kariera, tak by som pracu neriesila, ved cisto teoreticky, ak nechces prist o pracu, mozes otehotniet, porodit v case zmluvy, chvilu byt doma a este sa stihnes aj do prace vratit, ak neplanujes byt plne 3 roky doma..., pracovny pomer Ti konci v 01/2016- fuuura casu a dovtedy sa moze vselico zmenit🙂

stanislavao
18. jún 2014

@evka64 ked mate zmluvu na dobu urcitu, vo vasom pripade 2 roky, tak zmluva vam potom automaticky zanika. ked pojdete namatersku, dost pochybujem, ze vam na materskej daju novu zmluvu. bud ist na matersku a zmierit sa s tym, ze potom ste nezamestnana, ked budete na rodicovskej, alebo pockajte, kym vam zmluvu predlzia. lenze si myslim, ze teraz nemate ziadnu istotu, ze vam o 1,5 roka ju ozaj predlzia. mate uz dost rokov a cakat uz moc s otehotnenim nemozete.

evka64
autor
18. jún 2014

@monciky práveže mám dobru prácu, na ktoru som dlho čakala a baví ma...ale zas prednejšia mi je rodina ako kariera
@stanislavao noo ved to, že istotu nemám a pokušat sa o dieta v 33 rokoch je už risk...budem o tom premýšlat...dakujem vám 🙂

niki101988
18. jún 2014

@evka64 Nepredlžuje sa, predĺžila by si Ty zmluvu ak máš firmu niekomu kto nemože pracovať?

evka64
autor
19. jún 2014

@niki101988 prečo nie? ked je šikovný a spolahlivý, kludne by som predlžila...materská nie je choroba.