Preradenie na iné oddelenie po skončení rodičovskej
Ahojte, chcela by som sa poradit, v juni 2014 mi konci rd. Zamestnavatel mi ponukol, ze povodne miesto mi nevedia dat, ale vedia mi ponuknut ine oddelenie, obe oddelenia su podobne, jedno spravuje uvery a druhe vypracovava uverove navrhy, na zaklade ktorych sa poskytnu/neposkytnu nove uvery...o plate sme sa nebavili, takze predpokladam, ze bude rovnaky ako mam v zmluve. Kvoli rodine by nam vsak s manzelom viac vyhovovalo, keby som sa vedela dohodnut na odstupnom a odist. Ked je to ale podobna praca musim to prijat?
velmi pekne dakujem za rady
@zuzanajs podla mna je to porovnatelna praca, samozrejme nie si povinna akceptovat. Mozes sa dohodnut, ze odides, ale ziadne odstupne necakaj, maximalne ti preplatia zvysok dovolenky. Nevidim dovod, preco by ti mali dat odstupne. Korektne bude, ak zamestnavatelovi cim skor oznamis, ako si sa rozhodla.

No tak vždy záleží na tebe, či súhlasíš alebo nie. Po 3 rokoch MD zamestnávateľ nie je povinný držať ti pôvodné miesto, ale mal by ti ponúknuť iné, kde si nepohoršíš. Čiže ani s platom by si podľa zákona nemala ísť dole...