Problémy s nemocenskou v práci: Skúsenosti a riešenia
Zdravím ako to máte s PNkami v práci? U nás je to dosť zle , keď napíšem vedúcej že mám teplotu, zapálene hrdlo tak maximálne sa ma opýta či to je dôvod na Pn
Tak zavisi, ako je to casto, aky typ prace... ja si viem hodit ked je mi blbsie home office, PN som mala v tomto roku len raz, ked to skutocne neslo a brala som silne antibiotika.
@anonym_273f3b práca v domove dôchodcov …
@anonym_autor každá PN je problém, lebo musí byť zástup. Ale s horúčkou a možným vírusom do práce nechodím. Ak dá, vezmem NV (dovolenku nesmieme mimo prázdnin). Ak choroba trvá, tak jedine PN. Dlhodobé a plánované PN riešime dopredu.
@anonym_autor PN predsa urcuje doktor. Ak on uzna, ze mas byt PN, tak to potom dovod je. To, ze sa veduca opyta je jej problem. Odpovedz, ze ano a oznam, kedy mas kontrolu a potom jej napises, ci pokracujes alebo nastupis do prace.
tak keď si chorá ostávaš doma, zvlášť ak pracuješ so starými ľuďmi, šéfka chce, aby si prišla a nakazila ich?
tak keď si chorá ostávaš doma, zvlášť ak pracuješ so starými ľuďmi, šéfka chce, aby si prišla a nakazila ich?
@anonym_86e068 asi áno , lebo nemá kto iný robit
PN urcuje lekar, nie zamestnavatel. Pokial su dovody na to, ze nemozes prist do prace, tak neprides. Pojdes k lekarovi a ak on uzna, tak Ti vypise PN a ty nahlasis zamestnavatelovi. Zaciatok PN, predpokladane ukoncenie ak vies.
Tak jasne, ze ked pracujes s ludmi, hlavne v branzi, kde je dost chronicky nedostatok pracovnej sily, ludia na tebe zavisli im pomoct... je kazdy vypadok pre zamestnavatela problem..ci ja spravim/nespravim ten den nejaku ponuku ci kalkulaciu je ine, ako ked niekto nedostane najest alebo lieky...
Jasne, ze chora do prace nemas chodit, ale sefku chapem, ze jej to vzdy uplne prdne plan a robi s toho problem, lebo ho realne ma a musi nejako zohnat nahradu. Hlavne, ak si chora casto.
Nepoznam ziadneho veduceho pracovnika, ktory skace radostou ak ma podriadeneho na PN, ale zas nepridavat mu vrasky na cele nie je dovod aby clovek chodil do prace chory.
@anonym_autor ak mas teplotu a boli ta hrdlo, lekar ta da normalne na PN. Toboz by sa asi sefke nepacilo, kebyze nakazis cele oddelenie
@anonym_autor o tom, ktora diagnoza je na PN rozhoduje lekar, nie nadriadeny to by som spomenula na uvod... a navyse ak pracujes v nemocnici alebo zdravotnictve, mala by ocenit, ze chora nelezies do prace...
@anonym_autor Toto je večný problém asi na každom pracovisku, kde nemá kto zastupovať za zamestnanca na PN.To však neznamená, že s teplotou a s vírusom/bacilom v tele by si mala ísť do práce, najmä, ak pracuješ so seniormi .
Daj mi kludne kontakt na tvoju nadriadenu, rada jej to vysvetlim. Ako dcera cloveka, ktory zomrel preto, lebo sa nakazil od personalu, jej to velmi rada vysvetlim. Seniori su ohrozena skupina, aj maly virus ich moze zabit.
ráno volám alebo píšem že idem k dr a ozvem sa po vyšetrení... a potom už len píšem/volám či som PN alebo či beriem dovolenku... pokiaľ to je nie vážne a je to pred víkendom tak beriem dovolenku... alebo L dva po sebe mi uznáva zamestnávateľ.. ak sa však cítim na umretie tak idem na PN... a väčšinou je to tak keď mi už dr povie že za pár dní mi to neprejde... ona vie že ja na PN nechodím často a veľa krát som povedala že nech mi dá priepustku na 2 dni alebo že si beriem dovolenku... je to ťažko so zastupovaním

Tak zavisi, ako je to casto, aky typ prace... ja si viem hodit ked je mi blbsie home office, PN som mala v tomto roku len raz, ked to skutocne neslo a brala som silne antibiotika.