Robili by ste poštárku?
Zaujíma ma váš názor či by ste robili poštárku myslím dorucovatelku vonku nie za priehradkou a aké sú plusy a mínusy tej práce? Môžte napísať aj reálne skúsenosti.
@anonym_a3956f ja som posledné leto na strednej dorucovala, ako brigádu, ale s wc naozaj nie je problém, hocikto na rajone nemal problém má pustiť na wc, práveže ľudia mi často ponúkali kávu, vodu, či nie som smädná a tak. Najmä ak si u nich už pár krát bola, tak sú veľmi ústretoví, aj koláčik sa mi sem tam ušiel... Mne zas nevadilo byť vonku, určite lepšie než byť niekde za pásom.
@anonym_autor A výhodou je určite pracovný čas, jedna zmena, žiadne víkendy, sviatky, nočné. Nevýhoda je asi nižsia mzda. Ale ak človek nemá vzdelanie a zručnosti na odbornejšiu prácu tak asi ani v inom zamestnaní nezarobí omnoho viac.
@anonym_214ab8 Ak v tom vidíš Ty osobne viac výhod ako nevýhod, tak prečo by si do toho nešla...? Aj ja robím prácu, ktorú by iní možno nerobili -opatrovateľku starých ľudí - a baví ma to už viac ako 10 rokov. Baví ma to a robí mi dobre, keď pomáham ľuďom.
@anonym_214ab8 Ak v tom vidíš Ty osobne viac výhod ako nevýhod, tak prečo by si do toho nešla...? Aj ja robím prácu, ktorú by iní možno nerobili -opatrovateľku starých ľudí - a baví ma to už viac ako 10 rokov. Baví ma to a robí mi dobre, keď pomáham ľuďom.
@johanka21 hovorím o výhodách pre mamičky, ktoré nastupujú do práce po rodičovskej a hľadajú prácu na jednu zmenu. Dookola tu čítam ako by každá išla robiť aj upratovačku kvôli pracovnej dobe. Zaujímavé, že upratovačku by robila každá druhá, ale doručovateľka je podradná. Ja som to mala len ako brigádu na strednej, potom som šla na VŠ a teraz robím to, čo som vyštudovala.
@anonym_autor Mne ide len o to, aby sme nepovysovali pracu postarky na pracu a hlavou. Je to prevazne manualna praca. Bodka
@anonym_bafe37 predstav si, ze moja praca je ovela viac hlavou nez tvoje IT projekty. Som vedkyňa. A na rozdiel od teba uplne tieto prispevky postarok chapem. Maju tazsiu pracu ako my. Ak to nedokazes pochopit, tak ti niet pomoci.
@anonym_bafe37 predstav si, ze moja praca je ovela viac hlavou nez tvoje IT projekty. Som vedkyňa. A na rozdiel od teba uplne tieto prispevky postarok chapem. Maju tazsiu pracu ako my. Ak to nedokazes pochopit, tak ti niet pomoci.
@anonym_c40d2c Jasne, spolupracujes s Kotlarom?
@anonym_autor Mne ide len o to, aby sme nepovysovali pracu postarky na pracu a hlavou. Je to prevazne manualna praca. Bodka
@anonym_bafe37 A co tou hlavou buraš panely? Je za Tvojou pracou hlavou vidiet vysledok? Za postarkou ano
@anonym_autor robila som ,moja vysnivana práca ,milovala som ju ,mínus strasne veľa prace,plus stále von a ešte ľudia ,toľko úžasných ľudí som spoznala
@minenkaa fakt to tak funguje že sa musia plniť plány,predaj zrebov, časopisov....?
K tým ,,super,, komentárom na začiatku len : ,,Nesúď iného, pokiaľ nechodíš v jeho topánkach.,,
Každá práca je inak náročná, inak treba používať hlavu. A kto si myslí, že poštárka ,,len,, hádže listy do schránky a vyzváňa o dušu spasenú.... Tak si zle myslí a nemá ani význam vysvetľovať.
V marci bude rok, čo som nastúpila na poštu. Síce som kumulovaná osoba, ale aj doručujem a viem porovnať.
Doteraz hovorím, že klobúk dole pred všetkými poštárkami/doručovateľmi a všetkými čo robia na pošte vôbec. Všade na rajone je to inak...
Telo si na tú pochôdzku a počasie akosi postupne zvyká a prispôsobuje, takže aj ja ako najväčší zmrzlinár, nejako nemrznem. Ja pochôdzku nemám dlhú, takže neviem úplne porovnať doručovanie viac hodín. Kľudne sa pýtaj 🙂
@anonym_autor
Ja by som to nechcela robiť, lebo si vonku za každého počasia a plus problém kde ideš na wc. Toto beriem ako velke mínus pri mojom hyperaktivnom mechure. Ale niekomu to vyhovuje.plus musíš este plniť plany(predaj zrebov, predaj sim kariet, poisťovacie.. )kamoška mi vravela
@anonym_a3956f bože ten hyperaktivny mechúr to je plne poznám. To je strašné koľko obmedzenia má človek kvôli tomu čo sa týka hľadania prác. Ja fakt nechápem kam tie poštárky chodia na záchod
@anonym_a3956f bože ten hyperaktivny mechúr to je plne poznám. To je strašné koľko obmedzenia má človek kvôli tomu čo sa týka hľadania prác. Ja fakt nechápem kam tie poštárky chodia na záchod
@anonym_f63320 aj cestovanie katastrofa. Ja všade na okolí poznam kde maju wc🙈
@johanka21 hovorím o výhodách pre mamičky, ktoré nastupujú do práce po rodičovskej a hľadajú prácu na jednu zmenu. Dookola tu čítam ako by každá išla robiť aj upratovačku kvôli pracovnej dobe. Zaujímavé, že upratovačku by robila každá druhá, ale doručovateľka je podradná. Ja som to mala len ako brigádu na strednej, potom som šla na VŠ a teraz robím to, čo som vyštudovala.
@anonym_214ab8 Tak ja si vôbec nemyslím, že práca doručovateľky je podradná práca, ja osobne by som radšej robila doručovateľku.ako upratovačku, pretože potrebujem kontakt s ľuďmi. Lenže ako som tu čítala, v niektorých príspevkoch tu bolo poukázané na niektoré "nevýhody" tejto práce, lenže myslím, že to je individuálne a každý môže mať na to iný názor. Určite je veľká výhoda, ranná pracovná smena. Veď napríklad, ja pracujem ako opatrovateľka v domove pre seniorov, veľmi mám túto prácu rada, pretože pomáham starým ľuďom, ale tiež som sa stretla s názorom, že to je podradná práca. Nuž, koľko ľudí, toľko názorov...
@anonym_autor za tých pár eur nikdy
@anonym_c40d2c Jasne, spolupracujes s Kotlarom?
@anonym_bafe37 odporúčam Ti, prestaň už komentovať. Čím viac píšeš, tým sa viac ukazuje, aká osoba si...
@anonym_autor rajom budeš mať v meste? Ja poznám baby z dedín a jednu v meste. Robia to x rokov a ani jedna sa nesťažuje. Za skúšku nič nedáš..jedna z nich mi povedala , že naj benefit je hlavne super postava 🤣
@anonym_autor Ja robím poštárku už 17rokov,zaucala som veľa ľudí,niekto ostal niekto nie, pretože tá práca musí človeka baviť a čo je najdôležitejšie nájsť si systém a potom to už ide..ja som spokojná,plat skoro 1.000 uhol pohľadu,ale mne to stačí,len ranná ,poznám ľudí,tak polovicu pošty doručím na ulici,wc nie je problém,poznajú ma už,vyjdem z roboty a čistá hlava,plus máme fajn kolektív a dobrú vedúcu a mne veľmi vyhovuje,že som na pošte chvíľu a potom na rajone,vyuctujem a fajront,plán niekedy splním niekedy nie, určite neprepustia nikoho kvôli tomu,takže za mňa ánorobila som aj predavačku a to zas mne nevyhovovalo,tam čakáte na ľudí a tu opačne ľudia na vás a tiež sa dá cez prácu kadečo vybaviť,keď si šikovná...
Robila by som u nás v obci, v meste asi nie. Jasné, že to má aj nevýhody a nie je to nejako dobre platená práca a pomaly z nich robia obchoďákov predávať produkty pošty, žreby a kadečo a nielen rozniesť poštu ako to bývalo. Ja po rokoch administratívnej práci sedenia na zadku za počítačom vyše 8 hodín denne by som práve brala zmenu, takže áno - skúsila by som to.
@anonym_214ab8 Po 35 rokoch na poste 800€ mesacne. 14-15 km denne peso. 20kg posty so sebou. Noviny,letaky,balicky........polovica ludi debilna. Treba skusit. Nastastie druha polovica ludi normalna.
@martin96321 Ako sa dá zvládnuť 14 - 15 km denne? Ja sa v práci nachodím každý deň okolo 10km a ani po viacerých rokoch si moje telo nezvyklo na takúto záťaž.Viem že pohyb je zdravý ale niekedy rozmýšľam či z toľkého chodenia nehrozí opotrebovanie kĺbov.Ak by som denne prešla 15km, tak by som bola úplne odrovnaná.
@martin96321 Ako sa dá zvládnuť 14 - 15 km denne? Ja sa v práci nachodím každý deň okolo 10km a ani po viacerých rokoch si moje telo nezvyklo na takúto záťaž.Viem že pohyb je zdravý ale niekedy rozmýšľam či z toľkého chodenia nehrozí opotrebovanie kĺbov.Ak by som denne prešla 15km, tak by som bola úplne odrovnaná.
@mamadievcatiek Samozrejme,ze hrozia zdravotne problemy. Ale aj tak najhorsie na tej praci su az na vynimky ludia. Ako klienti,tak vedenie.
@anonym_autor no akurát som šla zakladať tému presne o tomto a tu hla, sama na mňa vyskočila 😂 ja nastupujem teraz od nového roka, dohodila mi to kamoška, lebo už dlhšie nemôžem nájsť prácu, len občas nejaká brigáda sa trafí!
Plus vidím v tom, zatiaľ, že nemusím dochádzať, mam to prakticky na par krokov, pasuje mi to docela aj k deťom a tiež volne víkendy a sviatky, žiadne nočne! Ale musíš ísť za každého počasia, no uvidím prvé tri mesiace co a ako! Ale ja už musím ísť fakt súrne do roboty, bo ma klepne, takže na jednej strane som aj rada!
Spomínala si prácu v kuchyni, robila som jeden mesiac ako zástup PN a robota je to ťažká! Ja som bola len pomocná sila, ale každý deň minimálne 2 veľké vedrá zemiakov očistiť, normálne mi trpli prsty a tie ťažké hrnce dvíhať a umývať, no tiež žiaden luxus
Každá práca ma aj plusy a mínusy, ja som rada medzi ľuďmi, tak sama som zvedavá
@anonym_c7c6c5 ahoj, napíšeš mi prosím sp? Mne to nejde. Ďakujem.
@anonym_autor no akurát som šla zakladať tému presne o tomto a tu hla, sama na mňa vyskočila 😂 ja nastupujem teraz od nového roka, dohodila mi to kamoška, lebo už dlhšie nemôžem nájsť prácu, len občas nejaká brigáda sa trafí!
Plus vidím v tom, zatiaľ, že nemusím dochádzať, mam to prakticky na par krokov, pasuje mi to docela aj k deťom a tiež volne víkendy a sviatky, žiadne nočne! Ale musíš ísť za každého počasia, no uvidím prvé tri mesiace co a ako! Ale ja už musím ísť fakt súrne do roboty, bo ma klepne, takže na jednej strane som aj rada!
Spomínala si prácu v kuchyni, robila som jeden mesiac ako zástup PN a robota je to ťažká! Ja som bola len pomocná sila, ale každý deň minimálne 2 veľké vedrá zemiakov očistiť, normálne mi trpli prsty a tie ťažké hrnce dvíhať a umývať, no tiež žiaden luxus
Každá práca ma aj plusy a mínusy, ja som rada medzi ľuďmi, tak sama som zvedavá
@anonym_c7c6c5 Ako sa ti darí v novej práci?
@anonym_c7c6c5 Ako sa ti darí v novej práci?
@anonym_autor už je to docela v pohode, prvý deň som revala a bola rozhodnutá, že to robiť nebudem 😂🙈 zatiaľ mam jeden rajón do konca mesiaca a potom sa zas budem učiť na ďalší a tak, kým neprejdem všetky
Ale práca docela v pohode, kolektív tiež super, pomáhali vo všetkom, som spoko zatiaľ ☺️

Robila by som akukolvek pracu pokial by som nemala inu.. sama musis vediet ci ti je prioritou plat pracovna doba alebo napln prace.. mas to doma?pokryje ti plat naklady ktore mas?vies si zaniest a vyzdvihnut deti?lebo je pekne dochadzat do roboty za 1500 a nenarobit sa ale prd platne ked tam mas byt od 6.00 do 17.00.ked skolka je od 7.00.do.15.30
Niekto sa rad poprechadza aj v hmle aj v dazdi pokeca s ludmi iny by rano ani nohu z postele nevystrcil..