icon

Robím na dohodu a chceme ďalšie bábo

matildax
1. okt 2015

BAby, ak sa niektora vyznate, ako mam poriesit odvody /navysit,alebo co/ ked chceme dalsie babo a nechcem minimalnu matersku???

luciferkax
1. okt 2015

Dáš sa dobrovoľne enmocensky poistiť, minimálna čiastka ktorá sa platí je však cca 140 eur na mesiac :D :D na minimálnu materksú plus ti navýši materskú dohoda :D

matildax
autor
1. okt 2015

@luciferkax hm,a zvysenim odvodov?

luciferkax
1. okt 2015

@matildax no ved vlastne tých 140 eur sú odvody, čím viac zaplatíš, tým vyššiu materskúbudeš mať, nie? :D

matildax
autor
1. okt 2015

ale ak napr odpracujem 2 dni do mesiaca,ake odvody by som mala zaplatit aby som mala ok matersku?

majusqa77
1. okt 2015

@matildax na maximalnu matersku treba prijem okolo 1300 eur, takze odvody z toho okolo 450 eur socialka a 180 eur zdravotka. takze sa ti to v konecnom dosledku moc neoplati

matildax
autor
1. okt 2015

niekedy davno,ked ma to netrapilo som citala ze staci mat max odvody z minima,alebo tak nejak a vyjde vyssia materska

moni244
1. okt 2015

@matildax zakony sa odvtedy zmenili, musis teraz zaplatit cely balik odvodov, nie len cast, cize ak chces vyssiu matersku, tak potrebujes normalnu pracu na normalnu zmluvu

evittam
1. okt 2015

@matildax A ešte nie je možné súbeh poistení - zo zamestnania,dohody a dobrovolné poistenie - buď jedno alebo druhé.Ono ak spĺňaš podmienku, že máš 270dní NP za posledné 2 roky pred ďalším pôrodom, tak ak sa ti dá by som zrušila max.26 týždňov pred nástupom na ďalšiu MD dohodu, dobrovolne by som sa poistila z maximálnej sumy , zaplatila max.mesiac a dala sa PN až do nástupu na MD - ak si PN platit odvody nemusíš a vyrátajú ti MD z maxima.....teda ak nestihnú zmeniť zákon. Len treba stihnúť minimálne aby ti vyšlo tých 26 týždňov, čiže musíš prísť na to že s v tom cca okolo 6.tt-8.tt

matildax
autor
1. okt 2015

@evittam a ak je pripad,ze zena dostala vypoved po 3r rodicovskej,brala 6mes podporu a znova nastupila na rodicovsku,pre zdrav dovody dietata,no popri tom robi na dohodu na par hodin do tyzdna,ako sa vtedy rata materska?

evittam
2. okt 2015

@matildax No myslim,ze z tej dohody.