icon

Šikana v zamestnaní

6. aug 2021

Ahojte.
Chcem sa uistiť či správne pomenujem situáciu v práci ako : "šikana" alebo "bossing"?
Je to už dlhodobejšie boli to malé poznámky na moju adresu ale výrazné je to posledné 2 mesiace.
Pracujem na 6 hodinový pracovný uväzok s tým že mám mať aj prestávku, ktorú si so mnou vlastne ani nedohodli len mi ju nanútili automaticky aj ked zakonnik prace to upravuje tak, ze zamestnanec ma narok na prestavku po odpracovani 6 hodín.
Bežne na nenápadný nátlak trávim toho času v práci oveľa viac, najmenej 7 až 8 hodín.Donedávna bolo úplne bežné že ma po práci ešte séfka poslala na poštu ktorá je aj s vybavením pošty, vzdialená od pracoviska najmenej na pol hodinu.Taktiež zhánanie potrieb sa deje bežne po práci.Keď som chcela ísť vlastne cez deň, šefka ma stopla s tym ze nepojdem.Ze si mam dat po praci sluzobne odchod a prirata mi udajný nadcas 15 minut, ktorý mi je aj tak nanič.
Prestávku vzhladom na pracovné povinnosti a sledovanie si nemám ani kedy vybrat .snazim sa to odmakat aj bez prestavky a teda odist /aj ked oficialne mam koncit o 15/ tak o 16tej..
ked som sa vzburila, bolo mi povedane ze mam problem pracovat a ze nechcem pracovat.
Ked som poukazala na to ze nechodim na prestavky aj ked mam na ne narok, bolo mi ukazane v dochadzke ze travim cas na wc 45min 😂.Potom som sa dozvedela ze je system zle nastavený a zaokruhluje realny cas po 5 az 10minut a ien vyhovorky, ktore ako vidim nemaju riesenie, zla som nakoniec ja.Vlastne jej to aj vyhovuje ze nemam kedy ist na prestavku a tak ma moze neustale vyuzivat.
Ked pridem aj skor do prace, sefka do 3 minut po mojom prichode, ma pride zasypat informaciami a povinnostami.Neustale ma prerusuje v mojej praci a ja ju neviem dokoncit.Vyzaduje odo mna bezne aj nosenie krabic ked pride kurier aj ked dobre vie moje zdravotne problemy s chrbticou.Pritom mame v kancelarii aj kolegov-muzov.
po mojom ozvani sa, ze na postu nebudem chodit vo svojom volnom case, zacala svoje chovanie proti mne stupnovat.Zacala ma castovat roznymi poznamkami, ako jej chodia zakaznici vsetci naraz po 16tej..Vzala som do prace aj moje dieta, nakolko mi neumoznila zas tak s tichym natlakom si vziat dovolenku aj ked velmi dobre pozna moju situaciu a zacala mojmu 9 rocnemu synovi rozpravat ako si ma zobrat skener domov a skenovat zariadenia aj do polnoci az nebude vladat tolko bude mat prace.Su to jej sarkasticke zakerne poznamky smerovane hlavne na mna.Co som na nu uz vybehla, ze co si to dovoluje , ze co mu rozprava take sprostosti aby pracoval a odisla som z prace.Hlavne ze ona ma 30 rocnu dceru ktora by do polnoci mohla pracovat ale nikdy poriadne nepracovala, vsetko jej sefka plati ani v praci nie je.Vobec jej spravanie nezvladam, som momentalne na pn par dni a vobec neviem ci sa tam vratim.

Strana
z3
tonka288
7. aug 2021

@pribinak Veľmi dobre napísané

tonka288
7. aug 2021

Tie krabice by som jej oslahala o hlavu podala trestné oznámenie a nech si hľadá pani pri sprostá inú obeť

autor
8. aug 2021

@tonka288 to veru by si zaslúžila spoznať aj taký prístup 😂ja som sa s ňou len 2x pohádala

peliroja
8. aug 2021

Nie je vobec za co. Drzim palce, nech to ustojite 😊❤️

oblecenie99
8. aug 2021

Odkedy tam pracuješ? Pozor na výpovednu dobu. To nefunguje len tak, že "dala som si výpovednu dobu mesiac". Kedy si výpoveď dala a kedy bola doručená? Vieš preukázať dátum doručenia výpovede? Dala si ju písomne? Pozor aj na prípadné následky nedorzania výpovednej doby.

lacibo
9. aug 2021

@pribinak ved moze aj na PN, vtedy je stale v pracovnom pomere, ja som to myslela tak, ze odist z prace,az ked si najde druhu..prip.ked ju vyhodia, tak sa uz nemusi rozhodovat

autor
9. aug 2021

@kubkovamama 😉 super napísané🙂 Predpokladám že máš odvtedy pokoj..od jedovatej čivavy 😎 ta moja je rovnaka a este sa pritom usmieva, cerí zuby 😂

kubkovamama
9. aug 2021

To bolo moje prve zamestnanie🙂jedine pozitivne bolo,ze tam som sa fakt naucila makat a komunikovat s ludmi.Lebo ja som velky introvert a ak chces cosi predat moc to tomu nepomôže.A zaroven som odvtedy vedela presne akeho sefa a aku atmosferu v praci neznesiem.Radsej za menej alebo dalej ako sa stresovat.A ked uz mas deti,to je dolezitejsie ako sa pachtit kvôli nejakej potvore v praci

tomas97
9. aug 2021

Nie je to normálne.

Strana
z3