icon

Skúsenosti s úradom práce. Čo čakať po nahlásení?

10. aug 2026

Ahojte, Ake máte skusenosti po nahlášení sa na UP?? Posielali vás niekam? Resp ako dlho vám dali pokoj ??

crazy_cat_lady
10. aug 2026

Neposielali, mala som prist raz za dva mesiace doniest potvrdeni o tom, ze si hladam pracu

anonym_f3e03e
10. aug 2026

nic odo mna nechcu a zatial maani nikde neposielala, raz za dva mesiace jej mam mailom poslat, ze som sihladala pracu a podpisat sa, som 10 mesiacov nezamestnana

anonym_0d3965
10. aug 2026

Ani mňa neposlali nikam, nosila som potvrdenie. BTW nie si tam preto aby si našla prácu ?

anonym_8d704e
10. aug 2026

Ak máš dieťa do 10rokov (tuším) a muž ti pracuje na zmeny, tak ta nebudú moc posielať. Mne povedali, že ak mi nemá kto strážiť dieťa počas nočnej, tak nech si prácu na zmeny ani nehľadám…. A zas kým dieťa nemá 6rokov, ani ma nechceli evidovať na UP.🤷‍♀️

melanta
10. aug 2026

Záleží od viacerých faktorov.
Lokalita. Niekde je práce dostatok, takže budú aktívni. Niekde práca nie je a teda ťa ani nemajú kam poslať.

Tvoje vzdelanie a prax. Ak si pôsobila ako vedkyňa v SAV, nepošlú ťa do výroby. Ak si bola predavačka, môžu ťa posielať na širokú škálu nízko kvalifikovaných pozícii.

Pracovníčka úradu. Niektorej stačí, že jej raz za 3 mesiace prepošleš mail, že si si niekam poslala CV. Niektorá od teba bude vyžadovať všetky tvoje povinnosti.

Áno, máš povinnosti. Ty nie si v evidencii nezamestnaných. Si v evidencii uchádzačov o zamestnanie. Takže je logické, že tvoja povinnosť je hľadať si prácu a chodiť na pohovory, ak ťa pošlú. Tieto povinnosti platia od prvého dňa evidencie.

Ak ti podmienky úradu nevyhovujú, nemusíš sa registrovať. Ak si nezamestnaná, nemáš povinnosť evidovať sa.

bomba36
10. aug 2026

@anonym_autor ty po nich niečo chceš, ale oni ti majú dať pokoj? Tak sa neregistruj a plať si sama zdravotné poistenie, keď ťa majú tak obťažovať.

autor
10. aug 2026

Mam dieta které malo teraz 6 a muza pracovne v zahraničí, preto by som potřebovala este ostat doma

anonym_1b5cea
10. aug 2026
@anonym_autor

Mam dieta které malo teraz 6 a muza pracovne v zahraničí, preto by som potřebovala este ostat doma

@anonym_autor tak si sa nemala hlásiť na UP. Na UP si aby si si nasla prácu a nie starala sa o decko. Zaplat si zdravotnú a sed doma aj do jeho 30. Mas to trosku pomýlené.

autor
10. aug 2026
@anonym_1b5cea

@anonym_autor tak si sa nemala hlásiť na UP. Na UP si aby si si nasla prácu a nie starala sa o decko. Zaplat si zdravotnú a sed doma aj do jeho 30. Mas to trosku pomýlené.

@anonym_1b5cea veď kludne nech mi najdu pracu ktoru mozem vykonavat popri starostlivosti o dieta. Zohnat na Sk polovičny uvazok je nemožné ..

anonym_95db26
10. aug 2026

Nikam ma neposlali a nic mi neponukli. Raz za 2 mesiace som bola podpisat … ale v 1 pripade som uz mala dve ponuky prace a cakala som, kto ju zleps a natahovala som cas. V druhom, som potrebovala pokryt prazdniny a potom som si sama nasla pracu sama ale nastup bol az o 3 mesiace ….ale im bolo jasne, ze mi nic neponuknu a mne, ze si pracu najdem sama. Ako samozivitel potrebovala lokalitu, cas a plat

anonym_1b5cea
10. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_1b5cea veď kludne nech mi najdu pracu ktoru mozem vykonavat popri starostlivosti o dieta. Zohnat na Sk polovičny uvazok je nemožné ..

@anonym_autor lokalita? Pracovná doba?

autor
10. aug 2026
@anonym_1b5cea

@anonym_autor lokalita? Pracovná doba?

@anonym_1b5cea stupava, dieta vodím a nosím zo skolky

anonym_b8db07
10. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Senec nikam ma neposielajú som tam 11m, každé 2,5 m termín musím priniesť 6 hľadaní, že odpíšem na inzerciu na profesii.

martinkatinka
10. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor tak kedze si nahlasenana UP, mas nejake povinnosti, to ti povie pani na urade, co ta ma na starosti. Pracu ti ponukat budu...
Ak chces aby ti dali pokoj, tak sa odhlas, zaplat si zdravotku.
Ono aj ked si prihlasena na UP, neznamena to, ze ti ponuknu pracu presne podla tvojich poziadaviek. Ved nic ti nebrani hladat si pracu aj sama.

lucia147852
11. aug 2026

Ach, zas múdre reči o povinnostiach. Úrady práce sú najväčšia blbosť, aká existuje. Nikdy nikomu prácu nenájdu. Len sa snažía znížiť štatistiky, tak ľudí buzeruju o 106 a čakajú na možnosť vyradiť. Mňa poslali na pohovor k zubárovi! Za sestričku. Absolútne nemám na to vzdelanie a on pozeral na mňa ako na hu, načo tam som. Kurzy sú na 90% pozastavené. Nič poriadne tam nie je. Len nepríjemne, zdute úradnícky. Česť výnimkám. A áno, ľudia tam sú kvôli zdravotke. Proste to tak je. Darmo sa zavzdusnujete. To neznamená, že človek ma akceptovať každý nezmysel a ticho sklápať uši. Ak by boli podmienky normálne, samozrejme. Ale často sú absurdne, sikanatorske a zavádzajúce. Jedine šťastie ma človek, ktorý vychytá normálnu úradnícku. Zato niektoré si tam len honkaju na ľuďoch svoje ego a správajú sa k ním ako k odpadu.

anonym_1b5cea
11. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor prace je všade dosť. Aj na polovičný úväzok. Treba len chcieť a nie sa vyhovárať na dieta. To sa budeš teraz ďalších 10 rokov?

anonym_1b5cea
11. aug 2026
@lucia147852

Ach, zas múdre reči o povinnostiach. Úrady práce sú najväčšia blbosť, aká existuje. Nikdy nikomu prácu nenájdu. Len sa snažía znížiť štatistiky, tak ľudí buzeruju o 106 a čakajú na možnosť vyradiť. Mňa poslali na pohovor k zubárovi! Za sestričku. Absolútne nemám na to vzdelanie a on pozeral na mňa ako na hu, načo tam som. Kurzy sú na 90% pozastavené. Nič poriadne tam nie je. Len nepríjemne, zdute úradnícky. Česť výnimkám. A áno, ľudia tam sú kvôli zdravotke. Proste to tak je. Darmo sa zavzdusnujete. To neznamená, že človek ma akceptovať každý nezmysel a ticho sklápať uši. Ak by boli podmienky normálne, samozrejme. Ale často sú absurdne, sikanatorske a zavádzajúce. Jedine šťastie ma človek, ktorý vychytá normálnu úradnícku. Zato niektoré si tam len honkaju na ľuďoch svoje ego a správajú sa k ním ako k odpadu.

@lucia147852 tak si zaplat sama zdravotnú, neber podporu a mas. Ty nie si na dovolenke. Aké máš vzdelanie, takú prácu ti ponúkajú. Panička.

anonym_f5501c
11. aug 2026

@anonym_autor a ako zijes bez prace? Plati za teba vsetko muz? Smutné
Fakt sa tym muzom cudujem aki su hlupi

autor
11. aug 2026

Jasne ze za mna Vsetko platí muž veď sa nám starám full time o dieta.. a ked si zdravotku platit nemusím nebudem to robit. Samozřejmě ak by ma nonstop posielali kade tade tak asi ju zaplatim

anonym_c5ad60
14. aug 2026
@anonym_f5501c

@anonym_autor a ako zijes bez prace? Plati za teba vsetko muz? Smutné
Fakt sa tym muzom cudujem aki su hlupi

@anonym_f5501c ty len závidíš že ty nemáš žiadneho čo by sa o teba staral alebo sa musíš starať o alkoholika.

mateson2004
14. aug 2026
@anonym_autor

@anonym_autor máš 6 ročné dieťa a nemôžeš ísť pracovať? Chápem, že nie na smeny, ale hádam normalne na 8 hodín by si mohla. Mám kolegyne, čo sú samé s dietatom a pracujú. Od 7 do 15 myslím môžeš normalne pracovat.

anonym_f5501c
14. aug 2026
@anonym_c5ad60

@anonym_f5501c ty len závidíš že ty nemáš žiadneho čo by sa o teba staral alebo sa musíš starať o alkoholika.

@anonym_c5ad60 zavidim ze sa o seba viem sama postarat a tym padom neostanem s holou ritou ak ma opusti 🙂 vid Karlosík a Lela

anonym_c5ad60
14. aug 2026
@anonym_f5501c

@anonym_c5ad60 zavidim ze sa o seba viem sama postarat a tym padom neostanem s holou ritou ak ma opusti 🙂 vid Karlosík a Lela

@anonym_f5501c tu sa všetky vedia o seba postarať s tými 5000€ platmi, o ktorých čítam v každej druhej téme 😉

anonym_f5501c
14. aug 2026
@anonym_c5ad60

@anonym_f5501c tu sa všetky vedia o seba postarať s tými 5000€ platmi, o ktorých čítam v každej druhej téme 😉

@anonym_c5ad60 takze autorka zaraba 5000 bez prace. Oki