Skúšobná doba, ukončenie zmluvy a dovolenka
Ahojte, pracujem od 1.12.2021 som v skúšobnej dobe a chcela by som ukončiť zmluvu k 31.1.2022. Pracujem na 12 hodinové smeny, chcela by som sa informovať, či a koľko budem mať nárok na dovolenku? Ďakujem.
@miusa00 Nárok na dovolenku má každý zamestnanec, ktorý odpracoval aspoň 60 dní za kalendárny rok.
Vzniká ti nárok na dovolenku len za odpracované dni. Za každých 21 odpracovaných dní je nárok na 1/12 z celkového ročného nároku na dovolenku.
Nárok vznikne po odpracovaní 21 dní vo výške 1/12 z ročného výmeru. Riešime rok 2022 predpokladám, keďže rok 2021 už prešiel a dovolenka by mala byť vyčerpaná alebo je autorke z výplatnej pásky známy zostatok (platí to isté ako pre rok 2022, čiže 1/12 po odpracovaní 21 dní).
@lea202 podľa čoho si myslíš, že nie?
@ciernabrigita ide o to, ze som sa docitala, ze treba mat odpracovanych 60 dni za kalendarny rok, co mat nebudem, kedze budem mat odpracovany 1 mesiac (december) v roku 2021 a 1 mesiac (januar) odpracovany v roku 2022… mam v tom trochu chaos, preto sa pytam
@miusa00 platí, čo som napísala. pôjde o dovolenku za odpracované dni - § 105 Zákonníka práce