icon

Som živnostníčka a chcem zrušiť prevádzku

mstylek
10. dec 2017

Dobry den.Ma niekto skusenost a vedel by mi po

mstylek
autor
10. dec 2017

Som zivnostnicka momentalne na PN , 26tt.a chcem zrusit prevadzku.Je to mozne aj popri PN- ke to zrusit ale zivnost nechcem rusit kedze po porode by som chcela menit priestory ....

marlenka222
10. dec 2017

Ak si zivnostnicka 270 dni platenia nemoc.poistenia a "odvodov" do soc.poist. nic nerus do porodu. Zrusis si aj matersku. Popri PN nie je mozne nic. Si PN nie slobodne a volne pracujuca osoba. A pokial si PN si oslobodena od platenia soc.a zdrav.poist.nie?

stepanka274
10. dec 2017

Zavri a oznam na miestnom urade zrusenie. Opravte ma ak sa mylim.

marlenka222
10. dec 2017

A tym padom sa nahlas na urad prace a rataj iba s rodicakom nakolko nesplnas podmienku odpracovanych 270 dni. Navyse ako sa chces nahlasit na urade prace ked si PN? Ochranna lehota v tomto pripade plati tazko

mstylek
autor
10. dec 2017

Ja chcem zivnost nechat iba zrusit prevadzku

erickatt
10. dec 2017

@mstylek v com podnikas?

mstylek
autor
10. dec 2017

Mam kozmeticky salon....kedze som na PN zbytocne platim najom a nepracujem.Preto zivnost rusit nechcem popri PN iba chcem zrusit prevadzku aby som zbytocne neplatila.Kedze je to uz neunosne.

erickatt
10. dec 2017

@mstylek chod za majiteľom komu platíš a daj mu výpoveď z nájmu.

mstylek
autor
10. dec 2017

Najomna zmluva mi konci koncom roka a dalej si ju uz predlzovat nechcem...Neviem ako mam postupovat.

erickatt
10. dec 2017

@mstylek daj to písomne majiteľovi. A uz novú nepodpíšes.

mstylek
autor
10. dec 2017

Viem ze musim dat vypoved najmu.ale chcela som iba vediet ci nemusim rusit zivnost ked zrusim prevadzku.Pretoze zivnost si chcem nechat.Aj tak som na pn a som oslobodena od platenia.Len po porode chcem otvarat salon v inych priestoroch.Preto zivnost nechcem rusit.

krpcurik
10. dec 2017

nech sa paci, myslim ze toto je spravny postup:
https://www.podnikajte.sk/pravo-a-legislativa/c...

erickatt
10. dec 2017

@mstylek nemusíš rušiť.

evittam
11. dec 2017

@mstylek Zrusis len prevadzku.