Som živnostníčka a chcem zrušiť prevádzku
Dobry den.Ma niekto skusenost a vedel by mi po
Ak si zivnostnicka 270 dni platenia nemoc.poistenia a "odvodov" do soc.poist. nic nerus do porodu. Zrusis si aj matersku. Popri PN nie je mozne nic. Si PN nie slobodne a volne pracujuca osoba. A pokial si PN si oslobodena od platenia soc.a zdrav.poist.nie?
A tym padom sa nahlas na urad prace a rataj iba s rodicakom nakolko nesplnas podmienku odpracovanych 270 dni. Navyse ako sa chces nahlasit na urade prace ked si PN? Ochranna lehota v tomto pripade plati tazko
Mam kozmeticky salon....kedze som na PN zbytocne platim najom a nepracujem.Preto zivnost rusit nechcem popri PN iba chcem zrusit prevadzku aby som zbytocne neplatila.Kedze je to uz neunosne.
Najomna zmluva mi konci koncom roka a dalej si ju uz predlzovat nechcem...Neviem ako mam postupovat.
Viem ze musim dat vypoved najmu.ale chcela som iba vediet ci nemusim rusit zivnost ked zrusim prevadzku.Pretoze zivnost si chcem nechat.Aj tak som na pn a som oslobodena od platenia.Len po porode chcem otvarat salon v inych priestoroch.Preto zivnost nechcem rusit.
nech sa paci, myslim ze toto je spravny postup:
https://www.podnikajte.sk/pravo-a-legislativa/c...

Som zivnostnicka momentalne na PN , 26tt.a chcem zrusit prevadzku.Je to mozne aj popri PN- ke to zrusit ale zivnost nechcem rusit kedze po porode by som chcela menit priestory ....