icon

Stalo sa vám, že ste podpísali zmluvu a rozmysleli si to?

lentilka640
17. jún 2020

Ahojte, už sa vam stalo, že ste do novej práce zaniesli podpísanú zmluvu a už sa vam neozvali alebo Vám povedali, že vás nakoniec neberú? Ja som zaniesla papiere pred týždňom a ešte sa mi neozvali kedy mám nastúpiť... som z toho nervózna

s_a
17. jún 2020

A v zmluve dátum nástupu nebol?

ivkazba
17. jún 2020

@lentilka640 stalo sa mi, že som niekoho prijala a potom sme o ňom zistili info, na základe čoho sme od zmluvy ustúpili. Papiere aké si zaniesla? Iba papiere k vypracovaniu pracovnej zmluby alebo už máš aj podpísanú pracovnú zmluvu? Ak hej, na nej je dátum nástupu predsa. Aktivitu môžeš mať aj ty, môžeš aj ty zavolať a dotazovať sa na podrobnosti ohľadom nástupu.

mogaa
17. jún 2020

@lentilka640 nerozumiem presne na čo čakáš....ak si podpísala zmluvu o PP , tam je dátum nástupu....a ano stále si vieš rozmyslieť aj ty aj zamestnávateľ nástup keďže zmluva je platná až odo dňa nástupu....ale u zamestnávateľa som sa s tým teda ešte po podpise zmluvy nikdy nestretla....

moonlight1210
17. jún 2020

@lentilka640 ta zmluva bola uz podpisana obojstranne, ci si iba zaniesla papiere podpisane z tvojej strany a viac sa ti neozvali?

sayonara15
17. jún 2020

Ahojte,ak sa môžem pripnúť do diskusie, potrebujem sa poradiť s niekým kto sa v tom vyzná. ja pracujem od 11.3.2019, od marca som bola s dcérou na ocr, od júna začala chodiť do škôlky, na to mi zamestnávateľ oznámil že nemá pre mňa prácu a chce ukončiť PP dohodou s tým že jún mi zaplatí 80% lebo som doma a dá mi kvázi odstupné ktoré nazval odmenou vo výške 2 hrubých platov. Je to ok?

ivkazba
17. jún 2020

@sayonara15 ak nemá miesto, nech ti dá výpoveď v zmysle §63 s tým, že tvoje pracovné miesto sa zrušilo a si nadbytočná. Keďže tam pracuješ len niečo cez rok, nárok pri výpovedi na odstupné nebudeš mať ale bude ti plynúť výpovedná doba. Ak ti ponúkne dohodu o skončení z dôvodu nadbytočnosti, máš nárok podľa ZP na mesačné odstupné. Takže v podstate ti dáva odstupné nad rámec ZP. Čiže je na tebe ako sa rozhodneš. Môžeš odmietnuť a potom dostať výpoveď z dôvodu nadbytočnosti bez odstupného.

vikusjk
17. jún 2020

@lentilka640 dátum vzniku pracovného pomeru musí byť v zmluve uvedený. Kukni svoju kópiu ;)

fokuska
17. jún 2020

@lentilka640 Este sa mi nic take nestalo. Bud som prisla a podpisali sme zmluvu obaja naraz a kazdy si nechal jednu kopiu, alebo v korporate som prisla a povereny pracovnik mi dal zmluvu, ktora uz bola podpisana zamestnavatelom a ja som ju podpisala ako druha.
Ale nikdy som neniesla podpisanu zmluvu vopred a cakala ci ju oni naozaj podpisu, to je blbost.