Strach pred nástupom do práce
Ahojte ženy, prosím Vás ako sa mám vyrovnať so strachom, ktorý pociťujem pred nástupom do práce? ďakujem za všetky komentáre a za pochopenie
@macademia Je to uplne normalne, ze mas aj strach prvy krat. Ale nemas sa coho bat, ber to ako moznost naucit sa nieco nove, nabrat skusenost, zarobit si peniazky (! 🙂 )stretnut novych ludi, nie vzdy su kolegovia a manazeri hrozni, ja mam vacinou dobre skusenosti. Keby sa ti aj nepacilo, vzdy mas moznost najst si nieco lepsie, a vzdy aj chod za lepsim. U mna to tak stupnovalo, prva praca bola v pohode, ale po roku to bolo dost narocne a psycho, este pocas tej financnej krizy, bola som po roku a pol uplne zdeptana a nestastna, bala som sa co a ako dalej a konecne som to prestrihla a isla dalej. Ale potom sa to zlepsovalo, a teraz som v tretej firme uz niekolko rokov, a je mi tu velmi dobre.
@macademia Nemáš sa čoho obávať. Musíš to brať tak, že si slobodný človek a môžeš si robiť čo chceš. Do každej novej práce ideš s tým, že máš nejakú skúšobnú lehotu, a keď sa ti nebude páčiť, jednoducho odídeš. Choď tam s tým, že ideš vyskúšať niečo nové, že stretneš nových ľudí, možno tam nájdeš priateľov na celý život, ľudí, ktorí ťa vždy vypočujú a budeš sa k nim vracať rada. Ak stretneš človeka, ktorý ti nebude hneď sympatický, neodsudzuj ho hneď, a ak ti niekto bude robiť zle, nevšímaj si ho, raz ho to určite prejde. Čo sa týka práce, na každú robotu sa dá zvyknúť, takže treba len vydržať. Samozrejme, že prídeš do nového kolektívu a budeš nová, ale nie predsa navždy. takže sa neboj, hlavu hore a držím palce
Ahoj,chapem ta velmi dobre...ako profesionalny strachoprd 🙂 ALE !!! Strach jednoducho patri k zivotu,u niekoho viac,u niekoho menej 🙂 dolezite je postavit sa mu. Bud sama sebou,si inteligentna,ak ta prijali,tak mas na to,ak nieco nebudes vediet,naucis sa 🙂 stretnes novych ludi,iste budu dajn a najdes si aj priatelov,ak nejaki nebudu ok,tak nevadi 🙂 od takych sa naucis najviac,ver mi 🙂 minimalne,ako ich v zivote zvladat. Pracuj na 100% a nikdy nezabudni,ze tak ako si k tej praci prisla...mozes z nej aj odist,ale to snad len ak by to naozaj inak neslo 🙂 ja sa bojim vzdy ked idem do novej prace,nezalezi ktora to je,a to som pracovala tu aj v zahranici...ale ten strach je jednoducho na mieste,je to nieco nove a tak sa ho nesnaz vymazat,jednoducho sa mu postav...ten strach odide az potom co nastupis,tak energiu radsej vyuzi na nieco ine,napr, kozmetika,kadernicka,novy satnik 🙂 jednoducho feel the fear and do it anyway 🙂 vela stastia
@tatianka79 ďakujem, možno to je aj preto, že moja práca je v zahraničí a ja si stále neviem zvyknúť, že som preč, hovorí sa, že človek si na všetko zvykne, ale možno ja nie som ten typ, čo dokáže žiť bez rodiny.
@drobcek26l ďakujem
@zuza24 ja som tiez ten typ 🙂 ale zvladla som to,bola som prec s prestavkami takmer 8 rokov,kade tade,chcela som studovat v anglictine a hned ako "som na to mala" sup naspat k milovanej rodine. Musis si povedat preco chces ist prec,stanovit si dlhodoby ciel a potom tie kratkodobe,napr kedy pojdes domov,kedy ta pridu pozriet vasi 🙂 iste to zvladnes...ja som vzdy prve dni plakala a potom som sa cudovala ze co som bola az taka...ale potom to bolo opat tak,preto som pisala ze nema cenu so strachom bojovat,ale skor ho prezit,postavit sa mu s vierou ze to zvladnes a strach skor ci neskor odide,tomu mozes verit 🙂
@tatianka79 ďakujem, ja som rok v zahraničí, ešte ma čakajú také dva. Domov chodíme málo, lebo priateľovi sa nedá z práce, tak je to ťažké, niekedy si hovorím, že ja už to nedám, toto je konečná, potom sú zas svetlejšie dni. Dúfam, že vydržím
ahoj aj ja mám trocha strach pred nástupom do práce, u mňa ide o prvé zamestananie, takže ani neviem, čo všetko treba vybaviť pred nástupom do zamestnania, nevedeli by ste mi poradiť ďakujem 🙂

@macademia Po materskej alebo vseobecne? 🙂