icon

To naozaj ľudia pracujú aj za menej ako 1000 €?

16. feb 2026

Krutý návrat zo zahraničia.. čo vám poviem. Stretávam sa s tým že vraj bez nočných a práce v noci môžem na viac ako 1 000€ mesačne na páske zabudnúť. To ako tu žijú ľudia z menej ako 1 000€? Keď už len potraviny sú tak neskutočne drahé. To naozaj sa máme všetci vrátiť a žiť navždy mimo Slovenska ? Jedná sa o mesto Martin. Bývam zatiaľ u rodičov no ani s vlastným bývaním to nevyzerá nádejne.

natalka13
18. feb 2026
@anonym_autor

Jaj tak ja odpíšem na to, čo sa ma niekto pýta, o vzdelaní, práci a za to som ja agresívna? Ja som reagovala normálne, dokým ma tu nezačali urážať že som nikto 🙂
Tak vravím že naživo by takáto debata mohla skončiť aj fackami. Videla som to nedávno v meste, keď ukrajinka dala facku slovenke za hlúpe reči. Pani asi zabudla že po pohári vína se neaktivuje anonym režim aj naživo a schytala facku. Tak len vravím, že tu ma každý možnosť sa schovať za anonym a robiť ramená, i keď v realite by dostal 🙂)

@anonym_autor Tak len vravím, že tu ma každý možnosť sa schovať za anonym a robiť ramená, i keď v realite by dostal 🙂)

Myslis seba?

autor
18. feb 2026
@mizoko

@luccys tak tuná by si každý priemerný psychológ musel všimnúť,že toto nie je materiál do školstva. Psychicky a ani vzdelaním 😅 gramatika asi nebola jej obľúbený predmet 😌 a na etiku asi tiež nechodila

@mizoko a 5 evr nemáš požýčaď do piatku kočka??

luccys
18. feb 2026
@mizoko

@luccys tak tuná by si každý priemerný psychológ musel všimnúť,že toto nie je materiál do školstva. Psychicky a ani vzdelaním 😅 gramatika asi nebola jej obľúbený predmet 😌 a na etiku asi tiež nechodila

@mizoko Podla mna ma nejaku poruchu, alebo na niecom fici. Toto fakt nie je normalne.

autor
18. feb 2026
@natalka13

@anonym_autor Tak len vravím, že tu ma každý možnosť sa schovať za anonym a robiť ramená, i keď v realite by dostal 🙂)

Myslis seba?

@natalka13 teraz idem pitať peniaze a pitať o čiarky na teste teraz nepiš alebo piš len ak máš tich 5 evr

mizoko
18. feb 2026
@luccys

@mizoko Podla mna ma nejaku poruchu, alebo na niecom fici. Toto fakt nie je normalne.

@luccys pohoda 😁 s takýmto správaním a gramatikou nedostane prácu ani ako hajzelbaba ☺️

mizoko
18. feb 2026
@natalka13

Myslis seba?

@natalka13 jednoznacne myslí seba 😁

luccys
18. feb 2026
@anonym_autor

@luccys dorobim ešte zistím kde budú tvoje deti a neprejdu. Preradia sa do turboškoly

@anonym_autor Moje deti nastastie nechodia do skoly na SK a chvalabohu neskysnu v hladovej doline ako niekto🙂

autor
Odpoveď bola odstránená
mizoko
18. feb 2026
@luccys

@anonym_autor Moje deti nastastie nechodia do skoly na SK a chvalabohu neskysnu v hladovej doline ako niekto🙂

@luccys ☺️❤️🥰 detto

mizoko
18. feb 2026
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor to ťažko 🤣 nežijem na SK. Ale krásne si sa ukázala. No tu vidíte žienky komu platíte život

autor
Odpoveď bola odstránená
autor
Odpoveď bola odstránená
mizoko
18. feb 2026
@luccys

@luccys a teraz ešte aj odpisuje sama na svoje komenty a nadáva si 🤦🏻‍♀️😌

luccys
18. feb 2026
@mizoko

@luccys a teraz ešte aj odpisuje sama na svoje komenty a nadáva si 🤦🏻‍♀️😌

@mizoko A fakt, teraz som si to vsimla. Lol🤣 no tak mozno nejakeho imigranta v MT stretne😆😄

mizoko
18. feb 2026
@luccys

@mizoko A fakt, teraz som si to vsimla. Lol🤣 no tak mozno nejakeho imigranta v MT stretne😆😄

@luccys a nevrátila sa ona náhodou zo zahraničia? 😏 To má osobnú skúsenosť s robením handry v zahraničí? Či ako to mám chápať? ☺️

mizoko
18. feb 2026
@anonym_54ba76

@mizoko ak autorka dokazala pracovat v zahranici tak hadam vie vycestovat za svoj okres. Zase ti chyba kontext a pises uplne od veci ako vzdy. Kazdy ma na vyber

@anonym_54ba76 v čom mi chyba kontext? A že ako vždy? Ty ma sleduješ? 🤣 Ľudia pracujú aj mimo svoje mesto a tiež za sumu do 900€ v čistom. Ja píšem aká je realita na východe. A ak majú pracovať ďalej od mesta kde majú trvalý pobyt tak si musia prenajať nejaké bývanie. Takže aj keď možno viac zarobia tak časť z toho minú na bývanie a to ešte nebudú ani s rodinou. Odveci píšeš ty ☺️

anonym_739359
19. feb 2026
@mooonika1975

@anonym_739359 triednictvo nemáš stále, atestáciu ti nemusia povoliť, potom ti už iba inovačné ostane a to donedávna tiež dávali ako na prídel, nie každému dovolili robiť

@mooonika1975 tak to su ine vyhovorky. Sorac to neberiem. Kto chce a snazi sa, vie po ziskani rozvoja slusne (2000 plus brutto) zarobit aj v skolstve. Ked ti nic nedovolia chod na inu skolu. Ale mozes ist k skusit sukromy sektor

anonym_739359
19. feb 2026

Su tu by som povedal 2 extremy. Jedny vyplakavaju ze maju minimim cca tisic a potom dalsi ktorym sa nechce vstavat za 4-5 tisic. Pravda aj vacsina platov je asi niekde v strede. Znamy je elektrikar a zarobi cca to co ja ako seniorny IT. Cize ani it neni terno. Hlavne mimo ba je to iny level

mooonika1975
19. feb 2026
@anonym_739359

@mooonika1975 tak to su ine vyhovorky. Sorac to neberiem. Kto chce a snazi sa, vie po ziskani rozvoja slusne (2000 plus brutto) zarobit aj v skolstve. Ked ti nic nedovolia chod na inu skolu. Ale mozes ist k skusit sukromy sektor

@anonym_739359 ro kde si videla 2000€ v hrubom ? Kks, veľmi pekný sen

ekira1
19. feb 2026

Pozerám, že tu bola riadna sranda a ja som to nestihla 😔🫣

anonym_739359
19. feb 2026
@mooonika1975

@anonym_739359 ro kde si videla 2000€ v hrubom ? Kks, veľmi pekný sen

@mooonika1975 na vyplatnej paske som to videl.ked mas klaifikaciu a sa ti nepaci a neveris mi tak skus inu skolu. Uvidis

lapersefona
20. feb 2026
@miui

@anonym_c6c74a s nemcinou pracu najdes bez problemov, asi nie v Martine ale najdes...korporaty z inych miest davaju trvaly HO pre nemcinarov lebo nas je malo 🙂 len na porovnanie so statnou spravou,ja pracujem v korporate, prac.doba 7-15:30, 5 tyzdnov dovolenky 2 dni navyse po vycerpani, 3 sick days...a to nevravim o plate

@miui mozem sa spýtať v ktorom meste?

mizoko
20. feb 2026
@mooonika1975

@anonym_739359 triednictvo nemáš stále, atestáciu ti nemusia povoliť, potom ti už iba inovačné ostane a to donedávna tiež dávali ako na prídel, nie každému dovolili robiť

@mooonika1975 pokiaľ viem tak teraz zháňajú učiteľov skoro všade. Netuším aké máš zameranie,ale ak ti nesedí škola v ktorej pracuješ tak chod inde.

anonym_307ef4
20. feb 2026

Teraz anonymne, čisto pre prehľad – nie preto, aby som sa chcel vychvaľovať.

Pracujem v Nemecku a mesačne zarobím približne 4 800 €. Ako robotník mám hodinovku 20 €. Na papieri mám 10 hodín denne, no reálne pracujeme tak 7–8 hodín. Robíme od pondelka do soboty. Cestu aj ubytovanie mám hradené.

Po odrátaní všetkých výdavkov, stravy, odvodov a podobne mi ostane približne 4 000 € čistého. Nájom neplatím, dom mám už dávno kúpený bez hypotéky.

Áno, niekedy je to makačka. Ale zarobím úplne iné peniaze ako na Slovensku. Som mladý, a keď niekomu takýto režim nevyhovuje, môže pracovať napríklad dva týždne a dva týždne byť doma. A najlepšie na tom je, že si môžem dať voľno kedy chcem a koľko chcem. Takže väčšinou som v lete dva mesiace doma.

Všetko je podľa mňa o nastavení človeka a o tom, či je ochotný vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Tiež som pracoval na Slovensku za 800 €, kde som musel počúvať šéfa a plniť rôzne nezmyselné normy.

Preto keď sa niekto sťažuje, úprimne nerozumiem, čo mu bráni skúsiť niečo iné. Len podľa mňa, ľudia sú až príliš pohodlní.

anonym_739359
20. feb 2026
@anonym_307ef4

Pracujem v Nemecku a mesačne zarobím približne 4 800 €. Ako robotník mám hodinovku 20 €. Na papieri mám 10 hodín denne, no reálne pracujeme tak 7–8 hodín. Robíme od pondelka do soboty. Cestu aj ubytovanie mám hradené.

Po odrátaní všetkých výdavkov, stravy, odvodov a podobne mi ostane približne 4 000 € čistého. Nájom neplatím, dom mám už dávno kúpený bez hypotéky.

Áno, niekedy je to makačka. Ale zarobím úplne iné peniaze ako na Slovensku. Som mladý, a keď niekomu takýto režim nevyhovuje, môže pracovať napríklad dva týždne a dva týždne byť doma. A najlepšie na tom je, že si môžem dať voľno kedy chcem a koľko chcem. Takže väčšinou som v lete dva mesiace doma.

Všetko je podľa mňa o nastavení človeka a o tom, či je ochotný vystúpiť zo svojej komfortnej zóny. Tiež som pracoval na Slovensku za 800 €, kde som musel počúvať šéfa a plniť rôzne nezmyselné normy.

Preto keď sa niekto sťažuje, úprimne nerozumiem, čo mu bráni skúsiť niečo iné. Len podľa mňa, ľudia sú až príliš pohodlní.

@anonym_307ef4 pockaj prosim tak to mi este vysvetli 4800 brutto v nemecku je predsa cca 3090 netto. Ci to si akoze na zivnost? Slobodny clovek. Tak ako je mozne ze mas 4000 netto?? A to dokonca po odratani stravy?? No neviem. Okrem toho 6 dni v tyzni a 10 hodin tak to je iny fakt brutus.

anonym_739359
20. feb 2026
@anonym_307ef4

@anonym_739359
@anonym_307ef4 a este tych 4800 je aj na nemecko hodne ako robotnik. Jedine ak zivnost a nie ttp alebo nejaka rizikova drina. Vacsina zaraba tak 3500 az 4000 na ttp. Co je tak 2500 max netto. Neni tam ani strava ani ubytko. Napriklad mne to za taky zivot nestoji. Nech sa paci kazdy nech si vyberie

anonym_e47cbb
20. feb 2026
@anonym_307ef4

@anonym_307ef4 musíš vedieť jazyk? Pracujú tam aj ženy?

anonym_b1bd18
20. feb 2026
@anonym_307ef4

@anonym_307ef4 Ako by povedal náš pán premiér... Takto sa to robí do psej matere. Len škoda, že to nejde takto "v jeho" krajine a že za slušným životom musia ľudia do zahraničia....

anonym_73f424
20. feb 2026

@anonym_autor Plne chápem, moj návrat po 4r z Dublinu pred pár rokmi bol tiež poznačený prvým šokom u zamestnavateľa..teda skôr až "vonku" keď som si dala do netu hrubá mzda vs čistá mzda.....
Takže ano, "welcome home", ale aj tu sa dá krásne stastne žiť, aj tu sú príležitosti, len sa treba pozerať otvorenými očami. Ja som - už teraz popri 3 deťoch využila príležitosť, ktorá išla okolo a robím niečo, čo verim má zmysel, pomoc, zdravie, krása, a aj financie.
Nieje to pre každého, ale kazdý z nás chce byt zdravý a byt tu čo najdlhšie v plnej sile a energii..
A každý z nás má svoju cestu, ja verim, že aj Vy nájdete tú svoju...a áno, myšlienka návratu do IIRL ma držala ešte asi rok...možno dlhšie...ale...som na Slovensku... Vy ste v Martine , ja na východe Slovenska... Držte sa !

anonym_307ef4
20. feb 2026
@anonym_739359

@anonym_307ef4 pockaj prosim tak to mi este vysvetli 4800 brutto v nemecku je predsa cca 3090 netto. Ci to si akoze na zivnost? Slobodny clovek. Tak ako je mozne ze mas 4000 netto?? A to dokonca po odratani stravy?? No neviem. Okrem toho 6 dni v tyzni a 10 hodin tak to je iny fakt brutus.

@anonym_739359 Áno 4800 netto na živnosť. Na stravu dám 400€, nekupujem blbosti. Potom samozjreme odvody a iné bežné výdavky. Niekedy je to viac, niekedy menej. A v práci som reálne 7-8h denne, nikdy nie 10.