Upratovačka v škole - nárok na dovolenku
Kolko dni dovolenky ma upratovacka v skole? Ma narok na viac volna ako ucitelia? Su volne prazdniny ?Dakujem.
@oblacik00 umyvaju okna umyvaju po malovke a take tie vacsie prace pastovanie podlah a pod
výmera, ktorú som uviedla v príspevku vyššie, je presne uvedená výmera z kolektívnej zmluvy vyššieho stupňa @oblacik00. Maximálne v kolektívnej zmluve danej školy by teoreticky mohla byť stanovená vyššia výmera, ale pravdupovediac, v reáli som sa s tým ešte nestretla, takže naozaj treba počítať len so základnou výmerou
Cez prazdniny maju upratovacky viac prace ako cez skolsky rok, umyvaju sa vsetky okna, sklenene vyplne, vitriny, tepuju sa koberce v druzinach, sedacky, umyvaju lampy, drhnu kachlicky, umyvatelne steny, kabinety, proste vsetko, na co nie je cas po cely rok len pri beznej udrzbe. Patria medzi nepedagogickych pracovnikov a chodia normalne dalej v lete do prace, ked su tam uz ucitelia neni.

nie, upratovačka v škole patrí medzi nepedagogických zamestnancov, takže základná výmera je 5 týždňov, po dovŕšení 33 rokov alebo pri starostlivosti o dieťa 6 týždňov. Upratovačka nemá toľko dovolenky ako učitelia