icon

V práci ma využívajú

15. okt 2021

Ja uz som v koncoch.Robim predavacku.Praca sa mi paci....ake zasadli si na mnxe.Som moc dobra a preto to vyuzivaju.Ma Fb skupiny kde si kazdy piatok piseme aky harmonogram bude.Kladika noja kolegyne urobila a som odpisala len tolko(v cudzom jazyku)ze teda dobre tento tyzden maju 3 moje kolegyne 2x volno a buduci 2 ostavajuce budu mat 2x volno.Jasnacka ze ine je to pocut na zivo ine he to citat Zacali pisat ze ked sa mi nepaci nech ja pisem harmonogram a ze preco pisem skomolene atd.proste uplne proti....vobec ma nepocholili
MNE UZ JE Z TOHO DO REVU

simsalabim
15. okt 2021

Ani ja som ta nepochopila 🤷‍♀️

moonlight1210
15. okt 2021

A co je problem?
Ze nevies jazyk?
Ze maju volno castejsie ako ty?
Ze nevies robit harmonogram?

autor
15. okt 2021

@moonlight1210 tu vobec nejde o to.Zijem v cudzine.Viem harmonogram a som teda v cudzom jazyku odpisala ze teda ok tento tyzden 3 ine maju 2x voln a buduci ja a druha kolegyna a rozputala sa debata preco nepisem azbukou a co mam proti a atd.A ja som len len myslela ze teda ok ze suhlasimg

fleur1111
15. okt 2021

Aký je vlastne tvoj problém?

0silvia0
15. okt 2021

Vobec nechapem o co ide, asi azbuka nebude tvoj jediny problem zial😔

lintu
15. okt 2021

Si prisťahovaná a zjavne im to vadí. To sa tak už v zahraničí stáva.

autor
15. okt 2021

@0silvia0 ide o to.ze co urobim ci napisem vsetko.je obratene voci mne

0silvia0
15. okt 2021

Pisali ti, ze pises skomolene. Nevies jazyk poriadne?

aaao
15. okt 2021

Tak tam nepis 🤣🤣

fleur1111
15. okt 2021

Zrejme ti nerozumejú dobre rovnako ako my. Možno by si mala popracovať na svojej komunikácii, resp vedieť povedať podstatu veci. Potom proti tebe nikto nič nebude obracať.

whatever1
15. okt 2021

Ak to bolo v angličtine, tak nám to napíš v presnom znení, alebo radsej daj screenshot z tej komunikacie a povieme ti ci sa to dalo zle pochopiť. Píšeš dosť chaoticky. Chapem ze ti to je nepríjemné, keď tá neprijali do kolektivu. Možno sú kolegyne mrchy a možno by si mala ty popracovať sama na sebe. Tvrdis že ťa využívajú, môžeš byť konkrétnejšia? Ako dlho tam pracujes?

miadi
16. okt 2021

Akoze sorry ale ak pises v tom cudzom jazyku tak skomolone ako pises tu. Tak sa im vobec necudujem ze ti nerozumeju, Ked mas problem snimi komunikovat zrozumitelne cez net tak si to snimi vysvetli verbalne v robote.

syslik81
16. okt 2021

si cudzinka v zahranici a zial vacsinou v akejkolvek krajine tento problem je -kto nezazil nevie.. navzdy budes pristahovalec... podla mna dobre rozumeli ale nechceli ... a ty si spravila chybu ze si sa hned zlakla a suhlasila... v praci zajdi za veducou a vysvetli aky je problem .. povedz ze ak maju problem ti porozumiet nech ti to povedia a ty sa to pokusis vysvetlit este raz inou cestou ..ze mas rada pracu a nechces aby jazykova bariera ovplyvnila tvoju buducnost v praci a sama by si uvitala ak ti pomozu s jazykom a porozumenim ich myslenia ... zial zit v zahranici znamena denne bojovat

fleur1111
16. okt 2021

@syslik81 nemusí to vždy tak byt, pokial je človek šikovný a vie pracovať. Iné to je, keď sa niekto nevie prispôsobiť podmienkam.

syslik81
16. okt 2021

@fleur1111 pisem vacsinou ... teraz v situacii aka je vsade na svede sa kazdy boji o pracu a ludia su k sebe hnusnejsi ako inokedy .. imigranti viac pocituju ze niesu vitany .. ja osobne mam dobru pracu v malom kolektive ale nie vzdy to tak bolo .. zaciatky boli tazke a mimo prace sa nejedn krat stretavam s rasizmom ... a vyhovorka neviem nerozumiem je klasika .. kto chce porozumie kto nie bude utocit ..

miadi
16. okt 2021

@syslik81 asi zalezi kde zijes u nas vobec nie su ludia hnusnejsi rovnako mili su ako pred Covid. Mame zamestnankynu z indie mà brutus akcent som jej nerozumela ked sa ma pytala kde som kupila “baby klot.” Myslela clothes. Mà teho kamosku z inde ktorej muz nedostal viza . Tak som jej darovala nejake baby veci po mojom malom. A zakaznik jej daroval banana cake, len tak .a u nas sa ludia neboja o pracu praveze nikto nechce robit kedze vlada im dava koli Covid odskodne skoro tak vysoke ako plat. Teraz je uplne super obdobie pre cudzincov zohnat job.

viestta
Odpoveď bola odstránená
bluka2
16. okt 2021

@miadi mňa sa stále Indka pýtala, či som uz dieťaťu do školy kúpila books. Stále , že čo mi ušlo, žiadny zoznam kníh sme nedostali... Myslela 2 zošity, čo boli na zozname všetkých pomôcok...
Súhlasím, je to vtákovina, tiez sa necítim ako" prisťahovalec" v novej krajine, kde som zatiaľ krátko. Uz len ten výber slova na to poukazuje. Myslím, že toto je skôr o prístupe človeka a nie o lokálnych. Tí sú na medzinárodnych v mestách úplne zvyknutí 😉

miadi
16. okt 2021

@bluka2 Ja zijem na vidieku medzi dvomi mesteckami 20 a 30k obyvatelov pred 10r som tu bola najvacsia exotika Ja 😁ale vlastne filipnky tu boli skor. A teraz je tu uz cela syria a India a cina ale skor vo velkom meste hodku od nas . Ale chodia sem na vikend do parku bbq 🍗 a k jazeru v lete. A postupne sa sem stahuju Lebo je tu krajsi zivot ako v meste. Jeden Arab taxikar co zije v meste a sem chodi robit taxi 🚕 Povedal ze tam v meste sa neda robit taxi ze tam maju monopol indi. 😆niekde nemaju radi cudzincov a niekde uplne v pohode .