icon

V tehotenstve mi končí pracovná zmluva. Ako to riešiť?

zellvicka
30. dec 2015

Baby, za tri mesiace mi končí pracovná zmluva. Tehotenstvo som v práci este neoznamila. Keď mám na dobu určitú tak ma može prepustiť pravda? A čo potom? Máte skúsenosti?

worker_falcon
•
30. dec 2015

Ziadne prepustanie nebude. pracovny pomer skonci v dohodnutom termine, ty budes nezamestnana, atd. Predpokladame, ze si v ranom stadiu tehotenstva a na matersku nepojdes pocas trvania pracovneho pomeru. Ale ani to by na veci vela nemenilo.

mima4
•
30. dec 2015

oni ta neprepustia, tebe regulerne konci prac. zmluva.
skus sa s nimi dohodntu, ci nemozes potiahntu do odchodu na matersku.

sorciera24
•
30. dec 2015

presne tak, tu konci prac. pomer nie vypovedou ale skoncenim prac. zmluvy na dobu urcitu......ked ti skonci, budes nezamestnana alebo mozes ist na PN, alebo mozes pozaidat o predlzenie prac. pomeru zamestnavatela...ano, maloktory predlzi, ale som sa stretla s priapdmi (napr. u ans v praci), ze normalne riaditel predlzil zmluvu aj tehotnej (ale musela pisomne o to poziadat)...ine sa na to vykaslali, ze vsak aj tak nepredlzi...no ani nepredlzil, ked nepoziadali.....za skusenie nic nedas....teraz by som poziadal o predlzenie a zatial neoznamovala tehotenstvo (aj tak do 12tt. je to rizikove a malokto oznamuje, teda ak nemas tazku fyzicku pracu)

alicka850
•
30. dec 2015

Mne tak koncila 30.12 a 27.12 som mala termin. Sefka mi na moje prekvapenie navrhla predlzenie na dobu neurcitu. Skus byt korektna,tehotenstvo oznam a dohodni sa co dalej. Ak ti nepredlzia, nic nenarobis.

dellitta123
•
3. jan 2016

Aj ja sa pridam s otazkou do diskusie, 31.12.2015 mi skoncila zmluva, ale som aj na rizikovom doma, cize PN a na matersku mam nastupit az 21.2.2016. Treba ist na UPSVAR sa nahlasit? kto za mna odvadza do zdravotneho od 1.1.2016 az do 21.2.2016?Ako to funguje v tomto pripade? viete poradit?

evittam
•
3. jan 2016

@dellitta123 Hlásiť sa ísť nemusíš, nakoľko si PN, taktiež sa počas PN neodvádzajú odvody. 😉

dellitta123
•
3. jan 2016

@evittam dakujem, prave som to aj ja nasla a uz som o nieco mudrejsia, vdaka aj tak za odpoved 🙂