icon

Veľmi by som chcela robiť v škôlke

23. okt 2023

Ahojte, už od mala ma lákalo pracovať s deťmi. Nakoniec nás v čase, kedy sme sa rozhodovali o stredných školách, zlanárili na obchodnú akadémiu. Bez budúcnosti. Po škole som nešla na výšku, lebo rodičia na to nemali a potom som sa vydala. Mala deti a už som sa uspokojila aj s prácou predavačky. No teraz mám malé deti, ktoré ešte len od septembra nastupujú do škôlky a mňa zase prepadla chuť pracovať s malými deťmi.
Myslíte, že by som zvládla školu? Alebo čo mi treba, aby dom mohla robiť aspoň asistentku? Pre mňa je to ešte krajšia práca. V našej škôlke je jedna staršia pani ako asistentka, supluje všetky úlohy. Venuje sa všetkým deťom, nie len tým, pre koho je "daná".
Viete mi poradiť, kde začať? Čo mi k tomu treba?
A ako dlho to trvá, kým sa dostanem k profesií? Viem, že voľné pracovné miesto mi nespadne, ale keď budem mať "papier" skôr sa môžem obzerať po takej práci.

monsterablue
•
Autor odpoveď zmazal
•
simona20201309
•
23. okt 2023

Odkiaľ si? Dá sa urobiť 2r pomaturitné studium a môžeš učiť. No pre tabuľkový plat odporucam VS bakalar. Jasne ze sa ti to oplatí. Učiteľov je malo.

jj298
•
Odpoveď bola odstránená
•
palicka
•
23. okt 2023

Chod do toho! Nie vsetci mali to šťastie, ze si mohli VŠ dovolit...ak mas chut, peleaca by ta naplnala, urcite chod. Na tvojom mieste by som zvazovala Bc. v odbore predskolska pedagogika, aby si mala istejsiu budicnost. Uciteliek s nadšením a srdieckom bude vzdy treba!

juliet86
•
23. okt 2023

neviem odkial si.. praca s detmi su aj takrto napr lektor mudreho hrania play wisely. lektor plavania
mozes robit aj opatrovatelku cez hlidacky.sk napr. alebo teda dorobit si studium. vela stastia

nadej1111
•
24. okt 2023

Aj ja by som chcela velmi robit v škôlke a jediné čo ma odrádza sú tie talentovky....hrat na hudobný nástroj...oooch

autor
•
24. okt 2023

@nadej1111 u mňa nie je problém talentovky, ale celkovo popri deťoch študovať. Rada sa s nimi hrám, spievame, skladáme, kreslime, tvoríme, len nemám čas na seba, na svoju sebarealizáciu. Keby sa dalo učiť po večeroch a len na skúšky ísť, ešte by som to možno dala.

nadej1111
•
24. okt 2023

Aj ja mám deti ale myslím,že externe by som to s nimi a s manželom zvládla pre mňa sú nočna mora tie talentovky🙈