icon

Vyhodili vás z práce za časté OČR, alebo si našli dôvod?

16. feb 2026

Vyhodili vás z práce za časté OČR, alebo si našli dôvod aj keď predtým ste boli roky v práci na 110%?

Strana
z4
anonym_0ae65f
17. feb 2026
@bosorkabb

Máme vo firme väčšinu žien a tak časté OCR že to ani možné nie je.
Každé prázdniny, každú chvíľu bum OCR a to niektoré aj každý mesiac. Niektoré každé 2 mesiace.
A nezabudnu vyčerpať každé P aj na PN často.
Máme expertku ktorá ide PN potom hneď OCR a ešte aj P donesie to všetko v jednom mesiaci.
Ja sa nedivím že aj u nás už preferujeme mužov.

@bosorkabb
Tak som citala, ze deti v skolkarskom veku su chore v priemere raz do mesiaca. Mam tri deti a este kym malo najmladsie 4 roky, sme boli viac chori ako zdravi, doslova. Chytil jeden, potom dalsi. OCR a PN za sebou nie je ziaden zazrak, ved jeden ochorie, potom dalsi, potom rodic. Ja som si aj preto pracu hladala az neskor a zatial zvysovala kvalifikaciu. Mame to ako zeny tazsie... Zamestnavatelom rozumiem, ale ak su prostriedky, tolerovane by to malo byt, lebo inak nemame zitelne podmienky pre spolocnost… A keby sa muzi zapajali fifty-fifty, uz by nebolo ako diskriminovat (tak od veku dietata 3+), len prijat fakt ze existuju aj deti, nasi buduci danovi poplatnici… 😃. No uznavam, ze su aj prespekulovani ludia ktori zenuzivaju system, co sa da.

bosorkabb
Včera o 05:21
@anonym_autor

@petka552 a k tomu 9 a 6 ročné deti, s trojročným rozdielom plus 24 ročné ktoré asi tiež občas vie prizrieť. Také majú najviac plné ústa.

@anonym_autor nevie pozrieť ani náhodou je autista.
Ten potrebuje oveľa viac ako 6 ročný starostlivosť aj keď je atypicky.

markaterka
Včera o 05:33

@anonym_autor autorka píšeš tu okolo toho romány..ale základné informácie si doteraz nepodala, v akej sfére robíš a ako často tie OČR máš?

bosorkabb
Včera o 05:46
@anonym_autor

@bosorkabb najviac plné ústa takýchto rečí majú samozrejme také ako ty - občas jedna babka, občas druhá, občas HO… najmladšie dieťa ti má 6 rokov a druhé 9 takže téma ide úplne mimo toho čo zažívajú rodičia škôlkarov, bez hore spomenutých vymožeností. Ale keď má raz niekto v hlave prievan a natlačené veľké ego, tam škoda reči.

@anonym_autor téma je o OCR a konkrétne ja som písala že mať ju každý mesiac, každé prázdniny,pred dovolenkou aj po nej je proste špekulácia. A využívanie. Čo sa mňa týka ja žiadne HO mať nemôžem, nie je to možné. Každý zamestnanec u nás musí prísť na pracovisko. Ak nepríde musí prísť iný, chápeš? Si myslíš že ako dlho sa u nás toleruje OCR každý mesiac ( lebo reálne sme také ženy proste mali)? Aj teraz máme.

autor
Včera o 06:22
@bosorkabb

@anonym_autor téma je o OCR a konkrétne ja som písala že mať ju každý mesiac, každé prázdniny,pred dovolenkou aj po nej je proste špekulácia. A využívanie. Čo sa mňa týka ja žiadne HO mať nemôžem, nie je to možné. Každý zamestnanec u nás musí prísť na pracovisko. Ak nepríde musí prísť iný, chápeš? Si myslíš že ako dlho sa u nás toleruje OCR každý mesiac ( lebo reálne sme také ženy proste mali)? Aj teraz máme.

@bosorkabb vôbec netušîš o čom je téma, lebo máš okolo seba starých rodičov a deti máš s rozdielom tri roky. Darmo, najviac podkopávajú nohy sebe ženy navzájom. Ale toľko intelektu by si ale už mohla mať, že ?chápeš? rozdiel keď má žena už školákov (ako ty), alebo škôlkarov 2-3, alebo len jedného škôlkara. Nikdy som neutočila na časté a dlhé PN starších zamestnancov, ale keď ide o deti akosi sa stratila ohľaduplnosť.

autor
Včera o 06:25
@markaterka

@anonym_autor autorka píšeš tu okolo toho romány..ale základné informácie si doteraz nepodala, v akej sfére robíš a ako často tie OČR máš?

@markaterka tému som zakladala ja a nebola postavená na analýze množstva OČR. Keď chceš svoju tému, založ si ju.

kalifka
Včera o 06:37

@anonym_autor prečo si potom zakladala tému ? Aby ti tu ženy písali - áno, alebo nie?

bosorkabb
Včera o 09:28
@anonym_autor

@bosorkabb vôbec netušîš o čom je téma, lebo máš okolo seba starých rodičov a deti máš s rozdielom tri roky. Darmo, najviac podkopávajú nohy sebe ženy navzájom. Ale toľko intelektu by si ale už mohla mať, že ?chápeš? rozdiel keď má žena už školákov (ako ty), alebo škôlkarov 2-3, alebo len jedného škôlkara. Nikdy som neutočila na časté a dlhé PN starších zamestnancov, ale keď ide o deti akosi sa stratila ohľaduplnosť.

@anonym_autor moja svokra žije 250 km od nás tak prosím nekecaj. Moja mama ešte pracuje na plný úväzok. A syn navštevuje MŠ. Proste si vytrhavaš čo sa práve tebe hodí. V práci mám veľa báb ktoré majú deti v MŠ zaujímavé že tie chýbajú v práci menej ako niekto kto má dieťa na ZŠ a okolo seba toľko príbuzných.
A môžte si to obhajovať ako chcete fakt je že žiaden zamestnávateľ nechce zamestnanca ktorý je viac doma ako v práci. A viac nemá zmysel písať. Kto chce chápe a kto nie no bohužiaľ ja s tým nič nenarobím. Len sa potom netreba sťažovať že ženy majú problém nájsť prácu. A uprednostňujú mužov.

anonym_6a2746
Včera o 11:01
@bosorkabb

@anonym_autor moja svokra žije 250 km od nás tak prosím nekecaj. Moja mama ešte pracuje na plný úväzok. A syn navštevuje MŠ. Proste si vytrhavaš čo sa práve tebe hodí. V práci mám veľa báb ktoré majú deti v MŠ zaujímavé že tie chýbajú v práci menej ako niekto kto má dieťa na ZŠ a okolo seba toľko príbuzných.
A môžte si to obhajovať ako chcete fakt je že žiaden zamestnávateľ nechce zamestnanca ktorý je viac doma ako v práci. A viac nemá zmysel písať. Kto chce chápe a kto nie no bohužiaľ ja s tým nič nenarobím. Len sa potom netreba sťažovať že ženy majú problém nájsť prácu. A uprednostňujú mužov.

@bosorkabb ja by som bola zvedavá, ako by sa k tomu stavali, keby tými zamestnávateľmi boli ony a pravidelne by im niekto takto vypadával.
A zase nehovorme si tu, ze ta OCRka sa nezneuziva. Zneužíva. Načo by som sa po týždni ponáhľala do prace, keď môžem byť doma 2 týždne v pohode?

bielasovicka
Včera o 12:34
@anonym_autor

@markaterka tému som zakladala ja a nebola postavená na analýze množstva OČR. Keď chceš svoju tému, založ si ju.

@anonym_autor ale áno, presne tu ide o množstvo OCR, ved to je gro celej témy. Či sa už nepamätáš akú tému si založila? Ani mne si nato neodpovedala. Celá téma je zbytočná, keď neodpovies na to najhlavnejšie.

autor
Autor odpoveď zmazal
anonym_6a2746
Včera o 13:41
@anonym_autor
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_autor už sa ta to tu pýtali a neodpovedala si, kolko krát si teda mala tu OCRku?
Bola som vždy doma plne 2 týždne?
Toto sú podstatne informácie

autor
Včera o 14:33
@anonym_6a2746

@anonym_autor už sa ta to tu pýtali a neodpovedala si, kolko krát si teda mala tu OCRku?
Bola som vždy doma plne 2 týždne?
Toto sú podstatne informácie

@anonym_6a2746 už som ti odpovedala, prečítaj opakovane keď nebolo rozumieť.

anonym_6a2746
Včera o 14:53
@anonym_autor

@anonym_6a2746 už som ti odpovedala, prečítaj opakovane keď nebolo rozumieť.

@anonym_autor NIKDE si nenapísala, kolko a ako často si na tej OCRke bola.
Si len drzá a oprskla, už len za to by som ta vyhodila

markaterka
Včera o 16:24
@anonym_autor

@anonym_autor ty si aká drzá. Sú to dosť dôležité informácie, ale však nechaj tak. Keď ťa vyhodia raz z práce, to bude tvoj problém, nie môj.

autor
Včera o 21:04
@markaterka

@anonym_autor ty si aká drzá. Sú to dosť dôležité informácie, ale však nechaj tak. Keď ťa vyhodia raz z práce, to bude tvoj problém, nie môj.

@markaterka áno dôvod že som ti nerozpísala presné dátumy OČR a množstvo.
Drzá si jedine tak ty a veľmi!
Otázku som pritom položila myslím dosť jasne a nemám dôvod tebe ako cudzej osobe vypisovať podrobnosti. Čo ťa je do toho?

autor
Včera o 21:06
@anonym_6a2746

@anonym_autor NIKDE si nenapísala, kolko a ako často si na tej OCRke bola.
Si len drzá a oprskla, už len za to by som ta vyhodila

@anonym_6a2746 výhod seba, zato že nevieš dodržiavať hranice slušného správania. Keď nemáš čo k otázke napísať, opustí diskusiu.

anonym_6a2746
Včera o 21:10
@anonym_autor

@anonym_6a2746 výhod seba, zato že nevieš dodržiavať hranice slušného správania. Keď nemáš čo k otázke napísať, opustí diskusiu.

@anonym_autor aspoň je vidno, že bez tej prace nebudeš neprávom. Kto komunikuje takto ako tu ty, letí vždy prvý.

autor
Včera o 21:28
@anonym_6a2746

@anonym_autor aspoň je vidno, že bez tej prace nebudeš neprávom. Kto komunikuje takto ako tu ty, letí vždy prvý.

@anonym_6a2746 podľa mňa letia prvé neslušné a drzé osoby ako ty a tebe podobné. Chcela by som vidieť v akej profesii môžu nájsť uplatnenie osoby s takým otrasným vystupovaním.

anonym_37b0f9
Včera o 21:59

Zeny, nechapem ako sa tu niektore idete doslova dosrat z toho, ze niekto ide na OCR ci PN. Ze opatrovatelky, babky, asi fakt neviete o zivote moc, kto sa vam dobrovolne bude hlasit, aby sa staral o chore dieta a riskoval, ze ochorie tiez? To je jedna vec, druha vec je, ze chore dieta chce MAMU. To je ale prekvapenie, ze?
Tretia vec, to ste tu take workoholicky, ze tyzden neist do prace je pre vas taka strasna tragedia a neprezijete bez toho? Ktora normalna zena by sa pchala do prace, ked moze vyuzit OCR, postarat sa o svoje dieta a byt s nim? Okrem toho chore dieta treba opatrovat aj v noci. Zena sa ma totalne zodrat, v noci nocna pri chorom dietati a rano sup pekne do prace podavat vykony? Ved to je len cesta k tomu, aby ochorela aj ona. Pripadne ak ma pracu narocnu na rozmyslanie, moze sa skor pomylit a pod.
Neviem no, niektore tu pracu beriete prilis vazne. Ved klidek, dochodkovy vek sa neustale zvysuje, nas uz budu rovno z prace odvazat do marnic, tak nebojte sa, este sa napracujete az az. Ta OCR sem tam vas nezabije 😉

enya00
Autor odpoveď zmazal
anonym_110f48
Včera o 22:22

Ked sa bude prepustat,pojdu ako prvi vecni pnkari,peckari aj ocrkari.Ti,co maju pravidelnu dochadzku zostanu.To je realita.

enya00
Včera o 22:32
@anonym_37b0f9

Zeny, nechapem ako sa tu niektore idete doslova dosrat z toho, ze niekto ide na OCR ci PN. Ze opatrovatelky, babky, asi fakt neviete o zivote moc, kto sa vam dobrovolne bude hlasit, aby sa staral o chore dieta a riskoval, ze ochorie tiez? To je jedna vec, druha vec je, ze chore dieta chce MAMU. To je ale prekvapenie, ze?
Tretia vec, to ste tu take workoholicky, ze tyzden neist do prace je pre vas taka strasna tragedia a neprezijete bez toho? Ktora normalna zena by sa pchala do prace, ked moze vyuzit OCR, postarat sa o svoje dieta a byt s nim? Okrem toho chore dieta treba opatrovat aj v noci. Zena sa ma totalne zodrat, v noci nocna pri chorom dietati a rano sup pekne do prace podavat vykony? Ved to je len cesta k tomu, aby ochorela aj ona. Pripadne ak ma pracu narocnu na rozmyslanie, moze sa skor pomylit a pod.
Neviem no, niektore tu pracu beriete prilis vazne. Ved klidek, dochodkovy vek sa neustale zvysuje, nas uz budu rovno z prace odvazat do marnic, tak nebojte sa, este sa napracujete az az. Ta OCR sem tam vas nezabije 😉

@anonym_37b0f9 taka, ktora ma trosku chochmesu, ze jej nie je jedno, ze druha kolegyna musi robit na jej hnilu rit, len pre to, lebo porodila deti.Obeta najvacsia a sup, aspon kazdy mesiac ocr do 15ky, lebo z deciek vychovavaju nesamostatne jednotky.A ano, niekedy som aj ja vyuzila ocr, ale neskutocne ma vytacaju taketo lemrave hnidy, ktore ani nemaju snahu najst ine riesenie. Ved som matka, robte za mna

anonym_37b0f9
Včera o 23:08
@enya00

@anonym_37b0f9 taka, ktora ma trosku chochmesu, ze jej nie je jedno, ze druha kolegyna musi robit na jej hnilu rit, len pre to, lebo porodila deti.Obeta najvacsia a sup, aspon kazdy mesiac ocr do 15ky, lebo z deciek vychovavaju nesamostatne jednotky.A ano, niekedy som aj ja vyuzila ocr, ale neskutocne ma vytacaju taketo lemrave hnidy, ktore ani nemaju snahu najst ine riesenie. Ved som matka, robte za mna

@enya00 tak zasa ides do extremu, nepoznam ziadnu zenu, co chodila na OCR kazdy mesiac. Ty ano?
A ak ta to tak trapi, co tak pohnut tvojou "hnilou ritou" a najst si pracu, kde nebudes musiet skakat za kolegyne, ale budes pracovat na ukol? Ja taku pracu mam, odporucam.

Strana
z4