Vyhodili vás z práce za časté OČR, alebo si našli dôvod?
Vyhodili vás z práce za časté OČR, alebo si našli dôvod aj keď predtým ste boli roky v práci na 110%?
@anonym_6a2746 ja rodičov nemám, ani súrodencov, predstav si. Svokor ma rakovinu v 4 štádiu, svokra sa stara. Chorobu doniesť domov nemôže. Ešte niečo?
@lucia147852 nech sa paci, mas možnosť opatrovateľky. Pokial dieta už potrebuje iba doliecit, na par dni. Kto chce, hľadá možnosti, kto nie, hľadá iba výhovorky.
ak ti niekto vypadne raz za dva mesiace na dva tyzdne OCR to mas 12 tyzdnov rocne plus 2 tyzdne paragrafy plus 5 tyzdnov dovolenka (ma deti) a zamestnanec tam nie je takmer pat mesiacov z roka ( a to beriem ze on nemal ziadnu PN)
@lucia147852 v obdobnej situacii je plno rodin, bud potom zena robi na ciastocny alebonsa s muzom striedaju alebo ma opatrovatelku ak sa im to oplati
@anonym_246940 my keď sme v praci tej bývalej kolegyni spočítali všetky jej absencie v praci, bolo to skoro 8! mesiacov. Z 52 týždňov chýbala presne 30 týždňov. Načo ti je takýto zamestnanec?
ak ti niekto vypadne raz za dva mesiace na dva tyzdne OCR to mas 12 tyzdnov rocne plus 2 tyzdne paragrafy plus 5 tyzdnov dovolenka (ma deti) a zamestnanec tam nie je takmer pat mesiacov z roka ( a to beriem ze on nemal ziadnu PN)
@lucia147852 v obdobnej situacii je plno rodin, bud potom zena robi na ciastocny alebonsa s muzom striedaju alebo ma opatrovatelku ak sa im to oplati
@anonym_6a2746 aha, takže si pustím do bytu cudziu osobu k dieťaťu a dám jej celý plat, hej? Vtipná.
@anonym_246940 Áno plánujem len čiastočný úväzok, pretože kým sú deti malé to proste inak nevykryjeme. Či už prázdniny alebo choroby. Bohužiaľ, sú rodiny, ktoré si to nemôžu finančne dovoliť.
@anonym_6a2746 aha, takže si pustím do bytu cudziu osobu k dieťaťu a dám jej celý plat, hej? Vtipná.
@anonym_246940 Áno plánujem len čiastočný úväzok, pretože kým sú deti malé to proste inak nevykryjeme. Či už prázdniny alebo choroby. Bohužiaľ, sú rodiny, ktoré si to nemôžu finančne dovoliť.
@lucia147852 no tak sed doma ty sama a neotravuj ostatných s tvojim dieťaťom. A k tým opatrovateľkam, pokial sa s nou zoznamis, cudzia už potom nebude.
A myslím, že výhodnejšie je finančne zaplatiť opatrovateľku, na krátky/potrebny čas, ako prísť uplne o prácu. A potom vyplakavat, ze ta nikde nechcu.
@anonym_37b0f9 to, ze ty takú nepoznáš, neznamená, že také neexistujú. My sme presne takú v praci mali. OCR hneď ako bol soplik, a plných 14 dní doma. Samozrejme počas OCRky na FB fotky z kaviarničky, ako si "uzivaju" splocne chvíľky. Cize nie, na toto OCRka NIE JE! potom samozrejme OCRka cez všetky prázdniny, najskôr zatvorená skolka, potom akoze chore dieťa a bum, na FB opäť fotky z dovolenky. A ano, my ostatne sme akurát tak mohli za ňu makať. Dostala upozornenie a aj tak s tým neprestala. Takže dostala vypoved, a to bolo reči a vyhrazok, ako je zamestnávateľ proti matkám!
@anonym_6a2746 tak prestriedala som viacero zamestnani, ale nikdy som taku kolegynu naozaj nezazila. Aj ked niekto isiel na OCR, tak ako normalny clovek, ktory sa naozaj isiel starat o chore dieta.
Jasne, ze ako tato dotycna, to je uplne zneuzivanie systemu, moze sa hanbit. Ak sa uz niekde zamestnala, tak chudery jej nove kolegyne 😏
@enya00 tak zasa ides do extremu, nepoznam ziadnu zenu, co chodila na OCR kazdy mesiac. Ty ano?
A ak ta to tak trapi, co tak pohnut tvojou "hnilou ritou" a najst si pracu, kde nebudes musiet skakat za kolegyne, ale budes pracovat na ukol? Ja taku pracu mam, odporucam.
@anonym_37b0f9 ja hnilu rit urcite nemam a pracu mam tiez dobru 😉 a ano poznam take, aj u nas ich je dost.Leto ocr, lebo ved dovolenky je malo.Ano tie maju hnilu rit
@anonym_autor ja len pre zaujímavosť… asi pred včerom v televíznych novinách davali že: socialna poisťovňa pripomína rodičom, že môžu počas prázdnin čerpať OČR, že neplati to len počas letných prázdnin ale aj teraz cez jarné napr. Čiže ked je škola zavretá rodič si vytlačí zo soc poistovne potvrdenie, škola to potvrdí a odovzdá to zamestnávateľovi. Čiže este aj oni nás vyzývajú aby sme na túto možnosť nezabudli🤪… čiže asi toľko k čerpaniu OČR mimo chorôb, milé namičky 😊
@anonym_autor ja len pre zaujímavosť… asi pred včerom v televíznych novinách davali že: socialna poisťovňa pripomína rodičom, že môžu počas prázdnin čerpať OČR, že neplati to len počas letných prázdnin ale aj teraz cez jarné napr. Čiže ked je škola zavretá rodič si vytlačí zo soc poistovne potvrdenie, škola to potvrdí a odovzdá to zamestnávateľovi. Čiže este aj oni nás vyzývajú aby sme na túto možnosť nezabudli🤪… čiže asi toľko k čerpaniu OČR mimo chorôb, milé namičky 😊
@petka552 a keď ti stat povie, že máš skočiť z okna, tak skocis? Ci ako to mam teraz chápať?
No však nech sa paci, ber si OCR koľko len chceš, len potom nevyplakavaj, ze ta vyhodia z prace.
@petka552 ved mozes, ale to predsa neznamena, ze nemas ine moznosti ako to poriesit. Nemala by to byt prva volba.
Teraz si predstav, ste tri kolegyne... Dve budu na PN, co potom urobis? Jasne, mozes si vziat OCR, no kto na to doplati?
@petka552 a keď ti stat povie, že máš skočiť z okna, tak skocis? Ci ako to mam teraz chápať?
No však nech sa paci, ber si OCR koľko len chceš, len potom nevyplakavaj, ze ta vyhodia z prace.
@anonym_6a2746 nevyhodia neboj sa, lebo mam normalnu chápajúcu šéfku ktora vie ako to s detmi chodi.
@anonym_6a2746 nevyhodia neboj sa, lebo mam normalnu chápajúcu šéfku ktora vie ako to s detmi chodi.
@petka552 pokial ta šéfka nie je aj majiteľka, je ti to na nič. A stačí sa vžiť do koze toho druhého. Keby si ty mala stále robiť za nejakú inú. Lebo ano, sú aj také prace, kde robota musí byť hotová. Cize robí ju iná zamestnankyňa. Len tak na porovnanie, vezmime si, že by takto bola stále chora úradníčka z úradu práce a vám by neboli vyplácané rodicaky. Vsak by ste tu urobili revolúciu, ze vás to nezaujíma. Cize trosku sudnosti občas naozaj nezaškodí. A pokiaľ máte doma stále chote dieta, je na mieste niečo robiť s jeho imunitou.
@petka552 pokial ta šéfka nie je aj majiteľka, je ti to na nič. A stačí sa vžiť do koze toho druhého. Keby si ty mala stále robiť za nejakú inú. Lebo ano, sú aj také prace, kde robota musí byť hotová. Cize robí ju iná zamestnankyňa. Len tak na porovnanie, vezmime si, že by takto bola stále chora úradníčka z úradu práce a vám by neboli vyplácané rodicaky. Vsak by ste tu urobili revolúciu, ze vás to nezaujíma. Cize trosku sudnosti občas naozaj nezaškodí. A pokiaľ máte doma stále chote dieta, je na mieste niečo robiť s jeho imunitou.
@anonym_6a2746
@anonym_6a2746 súdnosti? Si sa zbláznila? XY rokov sa využívali OČR proste kym deti nepodrastli do veku kym su odolnejšie voci chorobam tak to potrva. OČR boli stale ci si moja mama brala, kedze bola samozivitelka a milion inych ludi pred dvoma rokmi, 10timi alebo teraz. Stale sa najde niekto kto bude frflať, hlavne zeny, co uz dochovali deti ale zabudli ze co bolo ked boli male. Inunitu maju deti ok, ale presne pre taketo názory a zeny jak ste vy, su v skolke same chore deti, lebo zeny sa klepú o zamestnanie. A ked je v triede 6 deti z 15-20 deri chorych a kychaju priamo na seba, chytajú po sebe hracky tak aj zdrave dieta ochorie. Aj úradnícka je nahraditeľna, zastúpi ju ina. Tak ako v kazdom zamestnaní kde nie je noznost HO…

@anonym_6a2746 ja rodičov nemám, ani súrodencov, predstav si. Svokor ma rakovinu v 4 štádiu, svokra sa stara. Chorobu doniesť domov nemôže. Ešte niečo?