icon

Vymizli práce v časopisoch a magazínoch?

5. apr 2026

Ahojte
s nastupom Ai, táto práca v časopisoch, magazínoch už vymizla?
Mojím snom je, keďže som študovala prakticky zameraný obor s médiami, pracovať BEZ živnosti pre nejaký časopis, magazín, je jedno - print alebo web.

Nemôžem takú prácu nájsť nikde, denne pozerám portály. A ak je taká práca, vždy je buď taká, že na živnosť, alebo človek musí byť v mieste napr. BA.
Ja som z východu, do BA sa presťahovať nechcem.
Neviem si nájsť prácu remote a v časopise. Hľadám zle, alebo je to taký úzky trh, že nenájdem takú prácu?
Pred Covidom som takto pracovala, remote, ale na živnosť- živnosť už teraz sa mať neoplatí. Pokiaľ človek nezarobí mesačne 2000e , čo táto práca samozrejme neposkytuje. Ďakujem za usmernenie.

Strana
z2
anonym_4eed9b
5. apr 2026
@anonym_1be165

A jej ďalšia téma, tu už nežije v Tunise, ale na Cypre:

@anonym_1be165 Presne, toto je ona , túto som myslela. Je to stále to isté. Čistá definícia blázna. Dookola píše a chce to isté, vždy dostane rovnaké odpovede a ona stále očakáva iný výsledok. To nebude mentálne ok, určite dáka psychicky narušená osoba.

bielasovicka
5. apr 2026

@anonym_autor a teda ešte stále vyciciavas svojich rodičov?

muchotrafka298
5. apr 2026

Egypt, Tunisko, Cyprus a teraz vychodne Slovensko….a furt o tom istom 😂

aperolcek
5. apr 2026
@anonym_1be165

Pozor, toto je ešte len ona. Tak pani rozvedena, 32 rokov, nechce pracovat, max pisat z domu a starat sa o domacnost, prijemne citanie. Ja som si urobila pukance:

@anonym_1be165 Tak ja som si to prečítala a je mi z toho smiešne... V 31 (!) rokoch snívať o tom, že raz bude trad-wife 😂. Tomu sa hovorí naivita.

anonym_e8e9c3
5. apr 2026

@anonym_autor robím v brandzi 15 rokov. To, co si ty predstavujes, uz dobre dlho nefunguje. Jednak AI, jednak sa vyzaduje, aby si chodila do prace, u nas napriklad bol vzdy problem s home oficom. A aj to chapem, lebo ak chces robit naozaj kvalitnu zurnalistiku, ktoru jedinu AI nenahradi, ked chces reagovať na aktuálne udalosti, robit kvalitne reportáže, musis proste byt na danom mieste a v danom case, byt flexibilna, vediet reagovat. Sedkat si doma a zbuchat clanok, to dnes naozaj nikto nepotrebuje.

maranta_leuconeura
6. apr 2026

Kto by chcel cely pribeh tejto lenivej zeny ,,v skratke", toto na mna prave vyskocilo 😁

maranta_leuconeura
6. apr 2026

2/3

maranta_leuconeura
6. apr 2026

3/3

autor
6. apr 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Ale prečo nie živnosť? Známa tak píše, aj blogy a je jedno kde sa nachádza. Cestuje a tak aj pracuje. A uživí sa.

@zmrzlinka2021 no to by bol môj sen ale žiaľ.. Nie je to možné takto. Také ponuky nemám a kebyze je taká možnosť spravim si živnosť

anonym_1be165
6. apr 2026
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 no to by bol môj sen ale žiaľ.. Nie je to možné takto. Také ponuky nemám a kebyze je taká možnosť spravim si živnosť

@anonym_autor vidíme, že už máš PR aj na FB.

zelenykvet
6. apr 2026
@rozculena

@anonym_autor tieto lifestylové časopisy sú všetky na jedno kopyto,články sa neustále recyklujú a dnes je to v podstate všetko o hovne.Nič tam nie je,iba reklama.Ako mladá som si kupovala tuším Dievča sa to volalo,Žena a móda,Eva....vtedy tie časopisy za niečo stáli....
Dnes všetko napíše AI,na to naozaj netreba človeka a už vôbec nie na TPP

@rozculena 100% suhlas, teraz je to prazdny balast, naco kupivat tie magaziny. Staci mi Gemini a ta hruza, teda vacsinou, co vypusta ak sa jej nieco spytam, co viem co a ako a v akom kontexte. Je to skorej pre zabavu🙈

muchotrafka298
6. apr 2026

Hlavne ked na Slovensku patria vsetky casopisy pod jedno vydavatelstvo pomaly a recykluju tie iste temy vo vsetkych postupne. Hlavne tie zenske. To je katastrofa, len sama reklama, fotky z databaz a par clankov akoze "autorskych". Raz je to v jednom, potom v druhom a nakoniec v tretom. Printove media maju rapidny pokles, tam to ide pomaly do kytek. Lebo vestko je na internete a vies si pozriet cokolvek. Tak isto vyssie spominane blogy, to uz necita skoro nikto, lebo na to nema cas. Teraz ficia reelska na IG, Tiktok.

anonym_f93fe0
6. apr 2026

Úprimne, s takýmto prístupom môžeš písať akurát do obecných zvestí ... Aj to asi len info o tom kto sa narodil a kto zomrel...

klotildabazarik
6. apr 2026

@anonym_autor kto uz v dnešnej dobe cita redp kupuje casopisy vsetko je na internete tym adim tato praca zanikne postupne

anonym_f80166
6. apr 2026
@klotildabazarik

@anonym_autor kto uz v dnešnej dobe cita redp kupuje casopisy vsetko je na internete tym adim tato praca zanikne postupne

@klotildabazarik Ale autorka chce a bavi ju to😆

autor
6. apr 2026
@anonym_1be165

@anonym_autor vidíme, že už máš PR aj na FB.

@anonym_1be165 o čo tí ide aké fb?

autor
6. apr 2026
@klotildabazarik

@klotildabazarik ale ja vrávim on-line nie print. Len... Nečítas môj pôst?

autor
6. apr 2026
@anonym_autor

@klotildabazarik ale ja vrávim on-line nie print. Len... Nečítas môj pôst?

Nechapem čo je smiešne na tejto diskusii

autor
6. apr 2026
@anonym_f80166

@klotildabazarik Ale autorka chce a bavi ju to😆

@anonym_f80166 prosím?

autor
6. apr 2026
@zelenykvet

@rozculena 100% suhlas, teraz je to prazdny balast, naco kupivat tie magaziny. Staci mi Gemini a ta hruza, teda vacsinou, co vypusta ak sa jej nieco spytam, co viem co a ako a v akom kontexte. Je to skorej pre zabavu🙈

@zelenykvet to čo si zavesila na fb?

autor
6. apr 2026
@maranta_leuconeura

2/3

@maranta_leuconeura ty sem Davas nejaké zvasty z fb

Prečo do Mojej diskusie?

anonym_f80166
6. apr 2026

Prosim ta, uz sa tu nestrapnuj...

autor
6. apr 2026
@anonym_f80166

Prosim ta, uz sa tu nestrapnuj...

@anonym_f80166 Počúvaj má. Písať o práci a ako chcem pracovať nie je strapnovanie. Žiadna práca nie je strapnovanie. Ty sa stranujes . Ja seriózne diskutujem

katkazatka
6. apr 2026
@anonym_autor

@billy_jean ano, rada by som pracovala pre vydavateľstvo. Nie úplne ako novinár čo spominas napr že vybehnut na zasadnutie a pod. Lebo nie som v Ba. Skor myslím klasické lifestýlové denníky, časopisy, magazíny, príkladom uvediem top trendy, sarm, svet evity, zahradkar, bajecna žena a ine. Asi rozumies. Ako pokojne by mohol byť aj lacnejší freelancing ako pracá ale ani to nie. Nikde také ponuky nevidim. A keď ano živnosť a musia byť v Ba.

@anonym_autor kto dnes este cita lifestylove casopisy a podobne? To dnes uz nikoho nezaujima. To letelo ked nebol internet, influenceri, kvazi celebrity na insta..atd. Tu nejde o to, ci ta nahradi AI. Lebo to nie je o AI. To je o tom, ze sa zmenil trh, pohladavky, dopyt, ponuka. Tie clanky uz nikoho nezaujimaju, vsetko si najdes na nete 1000 krat omielane. Dnes ludi uz zaujima nieco ine a v inej forme. Trh sa vyvija.
Este by som chapala poctivu novinarcinu-dianie vo svete, politika, medzinarodne trhy, obchod, financie, investigativa. Ale nie ala Markiza, alebo Jojka.

anonym_dabe98
7. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_f80166 Počúvaj má. Písať o práci a ako chcem pracovať nie je strapnovanie. Žiadna práca nie je strapnovanie. Ty sa stranujes . Ja seriózne diskutujem

@anonym_autor veď buď influenserka.. prisposob sa trhu 😆

Strana
z2