icon

Výpoveď a výpovedná doba

kristina2v
1. aug 2018

Ahojte .... chcem sa spýtať na výpovednú dobu. Robím v zamestnaní kde som tento mesiac desiaty, zmluvu mám na neurčito. Teraz v auguste plánujem dať výpoveď. Na internete som našla, že pokiaľ robím do 1 roka v zamestnaní, výpovedná doba je mesiac. V zákone sa píše, že do jedného roka je výpoveď jeden mesiac ak zákonník neustanovuje inak, no ale tam nič iné nie je k tomu. A v pracovnej zmluve tiež nemám nič k výpovednej, iba, že podľa zákonníka práce. A čo ak mi budú chcieť dať výpovednú dobu dva mesiace, kde sa dá obrátiť?

mamula2
•
1. aug 2018

ja pracujem pol roka,dala som výpoved a mám výpovednú mesiac ale dá sa aj okamžitá dohodov,príp.požiadať lekárku o potvrdenie a dať zo zdravotných dovodov

luckyza
•
1. aug 2018

@kristina2v do jedného roka je to 1 mesiac a hotovo. Začína plynúť vždy od 1.dňa nasledujuceho mesiaca.

juliet86
•
1. aug 2018

ak das napr 30 augusta volna si 1. oktobra. ak das 2. augusta volna si tiez 1. oktobra. aspon si myslim ze je to tak v praxi

ibrunova
•
1. aug 2018

Môžeš skúsiť ukončenie PP dohodou k nejakému dátumu a uvidíš, čo na to zamestnávateľ. Ak bude súhlasiť, výpovedná doba je bezpredmetná.

kristina2v
autor
•
1. aug 2018

Tak to viem, že začína plynúť až nasledujúci mesiac ... ale ďakujem za rady ... tu ide o to, že zamestnávateľ sa nebude chcieť dohodnúť ... a preto ak mám nárok mesiac, tak mesiac budem žiadať ... lebo jednú kolegyňu čo išla preč oklamali, že musí mať dva mesiace .... tak preto sa uisťujem ... a ten môj úžasný zamestnávateľ je taký, že ako náhle dá niekto výpoveď tak robia špinavosti.

mamula2
•
1. aug 2018

@kristina2v aj u nás tak ako sa dozvedeli že som dala výpoved,tak sa všetka špina hádže na mna

elaela23
•
2. aug 2018

Hmm a u nas jednoducho napíšu ze neprídu a teda vôbec sa neseru s tým,ci mesiac alebo nemesiac.

juliet86
•
2. aug 2018

@kristina2v zo xakoba do roka je mesiac!

anonym_5cff5a
•
Autor odpoveď zmazal
•