icon

Výpoveď počas rodičovskej

xvejkax
29. sep 2016

Ahojte.Dnes som bola podat vypoved.Momentalne som na materskej dovolenke do 8 decembra.Takze vypoved som podala aby mi zacala plynut od 1 oktobra a skoncila ku 8 decembru-den narodenia dietata.V praci mi ale povedali ze to mam zle ze ukoncenie musi byt dva mesiace takze ku 30.novembru.Je to v poriadku?Vie mi niekto poradit?A co potom este tych 8 dni?

ladygina
•
29. sep 2016

@xvejkax ale však ty môžeš ísť aj skôr na materskú dovolenku, nie?

xvejkax
autor
•
29. sep 2016

Jaj asi sme sa nepochopili.Som sa pomylila ja som na rodicovskej a konci mi 8 decembra.

ladygina
•
29. sep 2016

aha tak už teraz chápem, lebo z toho popisu som to pochopila že ešte len ideš na materskú

xvejkax
autor
•
29. sep 2016

Nie,nie,uz mi konci,ale vsak neviem....

ladygina
•
29. sep 2016

Pokiaľ to bude tak že oni ti ju ukončia k 30 novembru tak ty potom budeš musieť ísť hneď 1 decembra na úrad práce a tam sa nahlásiť ako nezamestnaná. Inak ak sa nezahlásiš tak si budeš musieť platiť poistenie sama

xvejkax
autor
•
29. sep 2016

A to je pekna kravina.Ako nie to co si napisala ty ☺.A to tak robi kazdy zamestnavatel?Ja to stale akosi neviem pochopit.Ved a tych 8 dni co som este na rodicovskej?To budem aj na urade aj na rodicovskej?

tajomna21
•
29. sep 2016

@xvejkax ja viem tak, ze pokial si na RD, nemusis sa ist hlasit na UPSVaR, staci po ukonceni RD

xvejkax
autor
•
29. sep 2016

Jaj ano?Ja iba preto ze nie ze mi da zamestnavatel vypoved ku 30 novembru a potom mi pride nieco zo socialky ze mam zaplatit alebo tak...

tajomna21
•
29. sep 2016

@xvejkax socialka ta eviduje na RD ... po ukonceni PP ak si na RD sa musi do najneskor 1 roka prihlasit na UPSVaR, aby si mala narok na podporu, ak splnas podmienky naroku ...

zuzzqa
•
29. sep 2016

@xvejkax nie je to vobec kravina. Vypovedna lehota je dva mesiace, nie dva mesiace a 8 dní. Ak si chcela skoncit PP k 8.12. mala si požiadať ukoncenie PP dohodou k 8.12.2016.

xvejkax
autor
•
29. sep 2016

No uz zacinam vsetkemu rozumiet.No ,ja som predlozila zamestnavatelovi dohodou ale on ju ignoroval.Ani sa nebavil,ako keby tam ani nebola.No co uz...Tak akceptuje iba 2 mesacnu...Ale za tie roky co som sa tam nadrela mohol spravit vynimku...