icon

Výpoveď v skúšobnej dobe pri práci cez projekt

mirkakor
19. nov 2017

Ahojte, neviete mi niekto poradiť, ako je to s výpoveďou v skúšobnej dobe, ak ma zamestnávateľ zamestnal cez projekt do 29 rokov. Môžem výpoveď podať bez udania dôvodu a zamestnávateľ to musí akceptovať ?

evittam
•
19. nov 2017

@mirkakor Pocas skúšobnej doby len oznamis zamestnávateľovi, že rušis pracovný pomer na zaklade par.72 ZP. Z ľudského hladiska aspon 3dni vopred ale nemusis.

mirkakor
autor
•
19. nov 2017

Takze podmienky su rovnake, aj ked som cez projekt. Dakujem @evittam 🙂

evittam
•
19. nov 2017

@mirkakor ZP je len jeden.😉

moonlight1210
•
20. nov 2017

@mirkakor pisomne das vypoved, vzor si najdi aj na nete (vypoved zamestnancom v skusobnej dobe).

je ferove dat vediet par dni vopred, lebo zamestnavatel ta musi najneskor na dalsi den po tvojom poslednom pracovnom dni odhlasovat zo SP a ZP. tak mu neurob problemy, aby tam nemal prestoj a teda pracu na cierno, ked by to niekedy pri kontrole skumal IP.
a aj tak budes musiet podpisat ukoncenie vo Vyhlaseni a zrejme aj dalsie dokumenty (trebárs prevziatie zapoctoveho listu, potvrdenie o prijme, vratenie veci, co si prevzala pri nastupe, atd).

sanssa
•
20. nov 2017

to by s tym projektom nemalo mat nic spolocne, pokial si este v skusobnej dobe tak jeden den povies a na dalsi uz nemusis prist ale pokial nechces byt s tym zamestnavatelom za zle tak by bolo dobre keby si mu to oznamila aspon par dni dopredu

lillystranska
•
20. nov 2017

@mirkakor ešte si to over na úrade práce bola tam vraj nejaká zmena ja som cez to robila a zamestnávateľ má nepustil zo dňa na deň mohla som odísť až po mesiaci

flimelka
•
20. nov 2017

ak je pracovny pomer uzavrety len na istu dobu, tak sa podla mna spovedat nejako nemusis. jednoducho ti v dany den pracovny pomer skonci a hotovo

mirkakor
autor
•
20. nov 2017

Dakujem baby 🙂