icon

Výpoveď verzus práceneschopnosť

zetorka
28. aug 2013

ahojte.....mám otátku- v roku 2011 mám odrobených 30 dní,od apríla do júna....potom som bola rok na úrade práce,ale medzitým nejaké brigády...tento rok som zamestnaná od 1.3. do 24.7.2013 a týždeň som si dopácala,lebo od 1.8. mám novú prácu,ale tam chcem skončiť....čo je pre mňa výhodnejšie,aby som dostala materskú alebo podporu ? mám byť PN ? ako dlho ? alebo čo robiť ?

hviezdicka83
28. aug 2013

ahoj...na podporu narok urcite nebudes mat, a ani na matesku. aby si mala, narok na podporu, musis byt nemocensky poistena 730 dni za posledne 2 roky a pre narok na matersku 270 dni za posledne 2 roky. preco chces vlastne skoncit? ak si uz tehotna, tak vydrz aspon pocas skusobnej doby a chod na pn-ku az po nej. pretoze, pocas skusobnej doby ti mozu skoncit pracovny pomer aj pocas pn-ky. ak ostanes potom na pn-ke, budes v ochrannej lehote (ta je max. 8 mesiacov), po ktorej by ti mohol vzniknut narok aj na matersku.

anatalia77
28. aug 2013

@zetorka nuž najsamvýhodnejšie je vyhrať v športke.Ale to si asi počuť nechcela 😀
Nuž a výhodnejšia je materská tam máš po 3 roky 200 eur,čo je viac ako pol roka podpory.Ako bonus ti k tej materskej dajú aj bábetko.No nie je to skvelé 😀

zetorka
autor
28. aug 2013

@hviezdicka83 no nie som tehotna ani neplanujem,ale keby bolo treba,tak otehotniem 😀DD ale nie....len sa pytam,proste chcem skoncit,nezvladam to fyzicky,dochadzat,vyspat sa medzi dvomi nocnymi.....

anatalia77
28. aug 2013

@zetorka tak to si dobrá 😀 poručíš aj vetru a daždu? 😀

zetorka
autor
28. aug 2013

@anatalia77 nieee ale robim si srandu...len rozmyslam,co je vyhodnejsie....nemam nervy na taku pracu

hviezdicka83
28. aug 2013

@zetorka nooo, tak bud si budes musiet zvyknut (pracuje tak vela ludi) alebo ist na nejaku dlhodobejsiu pn-ku.

mima4
28. aug 2013

@zetorka no tak si najdi inu pracu. Kto ta bude zivit??? Vyzera to ze zase my pracujuci..... uz by mala prist vlada, ktora spravi poriadky!

zetorka
autor
28. aug 2013

@mima4 ja hladam pracu stale,to ja nemyslim tak,ze dam vypoved a chcem ist na podporu...najradsej by som sa hodila na pn

mima4
28. aug 2013

@zetorka
hodila na PN?
vies co je to PN?

to je stav, kedy si vazne chora, a naozaj nemozes pracovat. To nie je sa "hodit na PN", lebo nemam pracu a potrebujem peniaze. Takto zmyslaju aj romovia... Na PN musis mat vazny dovod.

anatalia77
28. aug 2013

@zetorka prečo hladáš tie jednoduchšie riešenia? Verím ti,že niektorá robota nestojí za tie prachy,ale prípadným tehotenstvom si možeš skomplikovať život.Potom budeš mať nočných,že sa z toho poseri...a čo potom? na dieťa sa nevzťahuje 3 záručná doba,tak čo s ním? a komu by si ho vrátila? 😀
Možno tá dlhodobejšia pn skorej,keď už inak nedáš...

zetorka
autor
28. aug 2013

ok,ja som sa len pytala,nikde som neuviedla,ze to tak aj urobim.....takze dakujem za pomoc a rady

anatalia77
28. aug 2013

@zetorka za málo
a ak ti možem ešte poradiť,tak sa snaž z každej nepriaznivej situácie dostať vpred,nestagnuj na mieste /pn/snáď len na chvílu,aby si sa nadýchla.
Nauč sa byť aktívna,ani nevieš ako to jedného dňa oceníš.

zetorka
autor
28. aug 2013

@anatalia77 ja som aktivna,hladam novu pracu uz cely mesiac....dufam ze najdem nieoc ine,co mi viac vyhovuje..kludne aj za menej penazi

anatalia77
28. aug 2013

@zetorka verím tomu,že nájdeš 😉

zetorka
autor
15. aug 2016

aj som nasla lepsiu pracu :-P