icon

Výpoveď z dôvodu korony a práce v školstve nad 60r

veronikavaneska
26. máj 2020

Ahojte viete niekto poradiť????
Od 1.6. sa otvaraju školy a škôlky a nad 60rokov davaju zamestnancom výpoveď, ze nemozu pracovat s deťmi vzhladom na rizikovu skupinu nad 60r.
Majú nárok na nejaku podporu? Finančnú pomoc od štátu?? Kde sa maju zamestanat 60r+ teraz???
Ďakujem za akúkoľvek pomoc nazor

Strana
z2
0silvia0
26. máj 2020

@veronikavaneska zjavne nikto o takom zakone nepocul, takze asi ju niekto dobre obabral... A uz to podpisala?

fokuska
26. máj 2020

@veronikavaneska Ach jaj, chyba, velka chyba... a bohuzial neznalost. Vypoved dohodu NEEXISTUJE. Dohoda je vzajomna a je o dohode - cize obe strany musia suhlasit.
Keby to nepodpisala, tak jej musi prist domov oficialna vypoved - s odvolanim na prislusny paragraf, s vypovednou lehotou, pripadne s odstupnym.
Pravdepodobne by ziadny oficialny paragraf nemali, cize to bolo take bububu a bohuzial, neznalost, tak podpisem, ved nevadi, ze tomu nerozumiem.

Nemam slov no :( lezie to z teba postupne, raz je to vypoved, teraz je to uz dohoda... nejaky zakon... wtf taky zakon neexistuje!

sunyrose
26. máj 2020

Zdravím, ja by som sa, prosím, chcela spýtať. Môže zamestnávateľ preradiť opatrovateľku z jasiel do škôlky proti jej vôli, pričom jej kvalifikácia nezodpovedá práci učiteľky v MŠ trebárs na pár mesiacov? Na prácu v jasliach stačí aj kurz. Staršia učiteľka z MŠ odchádza /nová sa hľadá/ a detí v jasliach je zatiaľ málo...Má na to zamestnávateľ právo? Ďakujem za odpoveď.

veronikavaneska
autor
26. máj 2020

@fokuska no nesedim tu nonstop pridem odpisem... Vypoved je vypoved u nam no ano bola dohodou ale to nic nemeni na mojej otazke ktora uz je zodpovedana... Nieje taky zakon a vymysleli si to všetky uradnicky a riaditeľ a aj starosta su podvodnici uz to chapem... Chcela som len vediet ci nieco take prijali na zaklade opatreni proti korone a tak... Ci sa to niekomu stalo... No ak nastupuju do prace ja starsi ako ona do skolstva tak ju pekne odrbali.... no a druha otazka je jak nastupia do prace taky starsi no uvidime ako to dopadne... Rizikova skupina v takom mnozstve deti...

fokuska
26. máj 2020

@veronikavaneska V tomto pripade NEBOLA vypoved dohodou. Tieto dve slova spolu neexistuju.
Vypoved je jednostranny ukon - da ho bud zamestnanec alebo zamestnavatel a ten druhy s tym nemoze nic spravit.
Skoncenie PP dohodou je obojstranba dohoda a obe strany podpisom potvrdzuju ze s jej obsahom suhlasia a ze chcu aby PP k dohodnutenu dnu skoncil.

veronikavaneska
autor
26. máj 2020

Och toto slovíčkarenie.. ja to chapem ale mne neslo o toto ale o ti ci taky zakon je a ci je to dôvod a ci je tu niekto taky co mu to povedali.... Do nadpisu som mala dat asi dohoda o skonceni prace a nebol by tu taky bordel v tom v mojej otazke...

fokuska
26. máj 2020

@veronikavaneska Ty stale nerozumies. Taky zakon nie je a v dohode ani ziadny dovod nemusi byt.

Ak by to bola vypoved, tak musi odkazovat na zakon a uvadzat dovod.

Preto na tom zalezi, nie je to slovickarenie a preto je to velky rozdiel. Podpisala dohodu a s tym uz nic neurobis.
Vypoved by sa dala napadnut. Zakony stoja prave na slovickareni.

veronikavaneska
autor
26. máj 2020

To ano ale mne skor islo o tom ci je taky zakon ze nemozu pravovat nad 60r v školstve.

daganov
26. máj 2020

@veronikavaneska nie, taký zákon nie je

fokuska
26. máj 2020

@veronikavaneska Nie je taky zakon, ved som ti to napisala uz 2x

veronikavaneska
autor
26. máj 2020

Ja viem ved stale tu hovorime dokola o tom istom...

veronikavaneska
autor
26. máj 2020

Kolko moze byt teraz pn vie niekto? Ci len do terminu vypovede ci aj dlhsie. ( Myslim platenej pn)

veronikabb
26. máj 2020

to je len výhovorka ten vek, šetria na nej nechcú jej dávať plat

fokuska
26. máj 2020

@veronikavaneska Myslis do skoncenia PP? Kedze sa tu nejedna o vypoved. Moze byt aj dalej - ak je na to zdravotny dovod, tak lekae urci dlzku PN a bude ju mat platenu aj po skonceni PP.

Pisala si ale ze bude do skoncenia PP cerpat dovolenku. Tak nech na PN nastupi az potom. Ma ochrannu lehotu 7 dni od skoncenia PP - ak nastupi pocas tych 7 dni, tak bude mat platenu PN.

veronikavaneska
autor
26. máj 2020

A moze byt aj par mesiacov pn? Ci je to nejako ohranicene casom po skonceni pp? Zdravotne by asi vedela byt pn. Ak nastupi teraz na pn tak jej dovolenku preplatia nie? Ďakujem

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
fokuska
27. máj 2020

@lanvinka Pre povinne nemocensky poistenu osobu nie je v podmienkach 270 dni v 2 rokoch pred nastupom na PN.
Plati to pre dobrovolne nemocensky poistenu osobu a pre narok na matersku.

veronikavaneska
autor
27. máj 2020

@lanvinka no ja to moc neriesim som doma uz 10 rokov pracovala som len ako mlada.. teda na on moze byt len do konca trvania pp?

veronikavaneska
autor
27. máj 2020

Teda na PN môže byť len do konca trvania pp?

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
fokuska
27. máj 2020

@veronikavaneska Omg... NIE! Moze byt PN kolko bude potrebne, kolko urci lekar, dlzka PN nie je obmedzena, platena PN je max. 52 tyzdnov cize 1 rok.

veronikavaneska
autor
27. máj 2020

Aha pomylilo ma ze pn bude do skoncenia pp si pisala. Teda aj jej pp konci o dva tyzdne tak aj tak dalej moze byt pn kolko bude potrebne?

veronikavaneska
autor
27. máj 2020

A stale jej budu platit pn? Aj ked bude vlastne nezamestnana?

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
fokuska
27. máj 2020

@veronikavaneska Neviem teraz ci to robis naschval, alebo vobec necitas co ti pisem.

Ano, moze nastupit na PN este pocas PP a moze aj po skonceni do 7 dni, to je jedno. Ano bude pokracovat PN PLATENA aj po skonceni PP a najviac 52 tyzdnov.

lanvinka
Odpoveď bola odstránená
veronikavaneska
autor
27. máj 2020

Aha super to som myslela dakujeem moc si zlata ❤️ potesi sa 😘 citam len si chcem byt ista ze to spravne chapem

luccija
27. máj 2020

@veronikavaneska nie je taký zákon potrebovali sa jej zbaviť a ona sa dala nachytat

dellpo
27. máj 2020

@veronikavaneska Otazku napiste do skupiny Pravne poradenstvo, uvedte vsetky informacie o pracovnom pomere, vek zamestnankyne, sposob ukoncenia pracovneho pomeru - vypoved, dohodou,.. atd. Poradia Vam.

Strana
z2