icon

Výpovedná lehota a práceneschopnosť

adkaa284
14. sep 2016

Dobry den, chcem sa opytat, ci mi vie niekto poradit ak som dala vypoved v praci s tym, ze vypovedna lehota mi konci 31.10.16 je lepsie sa hned od 01.11. zaevidovat na UPSVaR a tak ist na PN, alebo ist najprv na PN a po jej ukonceni sa evidovat na UPSVaR? Je potrebne sa po ukonceni peacovneho pomeru hlasit aj v ZP?Za pimoc vopred dakujem 🙂

ikonica
•
14. sep 2016

najskor na PN, kym budes v ochrannej lehote... kym budes na PN na urade ta nezaeviduju....

ikonica
•
14. sep 2016

Ochranná lehota je spravidla 7 sedem dní po zániku nemocenského poistenia. V prípade, ak nemocenské poistenie trvalo menej ako 7 sedem dní, ochranná lehota je toľko dní, koľko trvalo nemocenské poistenie.

zdroj soc. poistovna....

ak by si sla najskor na UP tak sa uz na PN asi nedostanes

papricka33
•
14. sep 2016

Tak tak, najskor na PN

adkaa284
autor
•
14. sep 2016

Dakujem za informaciu a este potom PN odnesiem uz rovno na soc. Poistovnu? Zamestnavatel s tym uz nic nema?

stastnablcha
•
14. sep 2016

Ne lepsie posled y pracovny den ist na PN. Potom mas na pn uvefeneho zamestnavatela a je mensia sanca aby ta chodili kontrolovat. Papiere si potom nesies na soc. A zdrav. poistovnu sama. Zamestnavatel s tym nic nema

ikonica
•
14. sep 2016

@adkaa284 ak budes mat PN po skonceni zmluvy tak uz ho nenosis zamestnavatelovi, ale rovno do SP