icon

Výpovedná lehota brigádnika: Kedy skončí pracovný pomer?

16. jan 2024

Dobrý deň, pracujem na brigádu a dostala som lepšiu ponuku práce. Ako som sa dočítala, mám 15 dňovú výpovednú lehotu. Ak podám výpoveď 19.1 (šéfovi osobne) tak mi skončí 9.02? Pracujeme od pondelka do piatku a v sobotu do 12tej. Neviem ako sa to počíta. Zároveň s akým dátumom môžem podpísať novú zmluvu? Môže byť dátum 9.02 alebo až 12.02? Alebo nezáleží?

13uzivatelka11
•
Autor odpoveď zmazal
•
melanta
•
16. jan 2024

Výpovedná doba začína dňom doručenia. Čiže deň doručenia je prvý deň výpovednej doby. 15 kalendárnych dní. Čiže ak bude doručená 19.1. pomer ti končí 2.2. Pracovať v novej práci môžeš teda od soboty 3.2. Keďže väčšinou sa začína v pondelok, tak 5.2. Samozrejme, môžeš začať aj skôr a mať v jednej chvíli dve aktívne zmluvy. Ak budeš stíhať obe.

autor
•
16. jan 2024

@melanta počíta sa i víkend? To som nevedela, ďakujem.

petronelag
•
16. jan 2024

Počítajú sa kalendárne dni, dobre to vypočítala.

lavender94
•
16. jan 2024

Ak je to brigáda, môžeš podpísať zmluvu aj hned. Brigád môžeš mať niekoľko. Ak nemáš do konca mesiaca naplánované smeny, môžeš si ich jednoducho nenaplanovat a ísť do tej druhej. Ak máš naplánované, nie si v podstate povinná tam prísť, nikto ti to nemôže dať na zodpovednosť, ale je to take blbeno, to by som ja sama nerobila, len je to tiež možnosť

melanta
•
16. jan 2024

Vždy sa pri všetkom počítajú kalendárne dni, pokiaľ nie je výslovne uvedené, že ide o dni pracovné.

autor
•
16. jan 2024

Takže ak podám 19.1 mi skončí 02.02? A začať môžem už 05.02. Dobre som to pochopila?

melanta
•
16. jan 2024

Áno, ak doručíš výpoveď 19.1., v novom môžeš začať 5.2.