icon

Založenie súkromnej školy (ZUŠ)

22. jún 2021

Ahojte, uvažujem nad založením súkromnej zuš. Máme dom, teda možnosť využiť dve izby na triedy. Vzdelanie a prax v odbore nie je problém. Zaujímajú ma ale náležitosti ohľadom splnenia podmienok pri zakladaní zuš: ruvz, ministerstvo školstva, obec…. Má s tým niekto skúsenosť? Ďakujem

bambulienka25
•
Odpoveď bola odstránená
•
bambulienka25
•
Odpoveď bola odstránená
•
bambulienka25
•
Odpoveď bola odstránená
•
bambulienka25
•
Odpoveď bola odstránená
•
autor
•
22. jún 2021

@bambulienka25 ďakujem, ale nič konkrétne tam nie je. Chcela som niekoho osobnú skúsenosť, ideálne… ide o špecifickú oblasť.

catherinah
•
22. jún 2021

Dve triedy je malicko. To Ta neuzivi.

autor
•
22. jún 2021

@catherinah na začiatok by to stačilo😉 je mi jasne, že zuš potrebuje pre výnos veľa žiakov lebo normatívy… ale ide o to nejak začať

catherinah
•
22. jún 2021

Podmienkou fungovania školy je zaradenie do siete škôl. O to treba požiadať na Ministerstve školstva do 30. júna kalendárneho roka, ktorý predchádza roku, v ktorom má byť základná umelecká škola zriadená.
Pokiaľ viem, snazia sa ich skor zosekat ako zakladat nove.

autor
•
22. jún 2021

@catherinah áno, o tom viem, že treba do konca júna v predchádzajúcom sk. roku. Zisťovala som si normatívy na žiaka. Podpora obce- starostu by bola. Nič tu v dedine nie je. Viem, že je to v dnešnej dobe ťažké, ale skusime to.

catherinah
•
22. jún 2021

Tak drzim palce 🙂 daj potom vedieť, ja som na ZUŠ kedysi pracovala🙂

autor
•
22. jún 2021

@catherinah a kde si robila? Čo si učila? A určite napíšem info. Ale budem musieť na tom zamakať nasledujúci sk. rok.

lucik194
•
23. jún 2021

napisem uplne z ineho sudka, 2 triedy ta neuzivia, to je malo deti.
je super ked ti obec prispeje, ale zalezi od toho kolko..... lebo napr . v BA je to vzdy podpora ZUS schvalovana cez VZN. moje deti chodia v BA do sukromnej zus, jej cena je 2x viac ako verejnej zus (statnej).....

autor
•
23. jún 2021

@lucik194 ja som roky v Ba učila, poznám ten systém a návštevy vedenia na magistráte… tam je ideálne, keď ma škola veľa, veľa žiakov.

lucik194
•
23. jún 2021

tak potom vies do coho ides

xxmarinka
•
4. okt 2022

ahoj, chcela by som sa Ta opytat, ci sa ti napokon podarilo zalozit ZUS ako si chcela? Ak ano, mam zopar otazok. Vopred dakujem za odpoved.