Zamestanec si počas pracovnej doby sťahoval filmy. Čo ďalej?
prisla som na to ze zamestnanec si v pracovnom case stahoval filmy. stacila by otazka ci si to moze stiahnut s tym by som problem nemala, mam urazene ego? alebo je to drzost zamestnanca?
no ja by som sa ako zamestnavatel urcite ohradila - stahovanie filmov je na hrane zakona (jasne, u nas sa to zatial netresta, malych stahovatelov nechaju zit, ale vo svojej firme by som to ludom nedovolila. nevies, aka kontrola ti moze prist a co v sluzobnom PC bude - pritom doma na svojom PC nech si robi,co cchce. btw - filmy si stahujem aj ja 🙂
Nastavenie downloadu nie je podla mna az tak casovo narocne, ze by nemal kedy pracovat. Mas kvoli tomu vyssiu fakturu? V principe by mi to nevadilo, ale ide o protizakonnu cinnost a prave z tohto titulu by som sa s nim o tom porozpravala, ze si to viac nezelam, aby nebol problem s cernotou.
Zakazala by som to kvoli tej ilegalnosti obsahu, ale tak vo vnutri by ma to stvalo iba, ak by nestihal svoju pracu, alebo by to ovplyvnilo fakturu za pripojenie, alebo rychlost stahovania u ostatnych.
pokiaľ nemá v zmluve vyslovene zakázané používanie pc na súkromné účely (soc. siete, surfovanie, videá a pod.) a stihol svoju prácu tak ako treba, tak by som to riešila len rozhovorom - vysvetlila by som mu, že si takéto správanie do budúcna neželám, aj teda kvôli tomu, že sa jedná o aktivitu tak trošku na hrane zákona (ako písali baby predomnou) a ak z toho bude problém, tak ho budeš mať ty ako firma... ak je normálny, tak to pochopí a bude sa toho držať, prípadne by som pouvažovala o dodatku k pracovným zmluvám pre všetkých...
ak vykonal všetku svoju prácu ako mal......nevadilo by mi to...je to skôr tvoje ego...

Mas s nim vypracovanu napln prace? 🙂 resp aj keby nie povaha jeho pozicie asi taketo podklady nevyzaduje alebo?
ved skus sa s nim porozpravat