Zamestnanie len "na oko": Koľko odvádza zamestnávateľ?
Ahojte, ak je niekto zamestnany len "na oko" teda nepracuje tam a je tam koli tomu aby si nemusel platiť zdravotku tak kolko minimálne musi odvádzať ten zamestnávatel zanho? Alebo teda neviem ako to funguje...
ktory zamestnavatel zamestna niekoho 'na oko'? Ved v kazdej praci treba pracovat. Ine je ked je clovek na PN-ke ale inak predpokladam ze nieco produkuje. Lebo ja by som teda takeho zamestnanca urcite nezamestnavala.
@katkaseiner každé ministerstvo napríklad 😔
ktory zamestnavatel zamestna niekoho 'na oko'? Ved v kazdej praci treba pracovat. Ine je ked je clovek na PN-ke ale inak predpokladam ze nieco produkuje. Lebo ja by som teda takeho zamestnanca urcite nezamestnavala.
@katkaseiner muž svoju priatelku ...
@katkaseiner Áno, robieva sa to. Dôvody môžu byť rôzne, napr. aj poberanie maximálnej materskej. Samozrejme, tieto odvody si platí fingovaný zamestnanec sám.
100€ hrubá mzda - cena prace (toľko stojí zamestnávateľa)130€, štvrtinový úväzok na hodinu týždenne. Nárok na stravné nemáš.
Z toho máš zaplatené odvody do socialky aj zdravotky
@katkaseiner Áno, robieva sa to. Dôvody môžu byť rôzne, napr. aj poberanie maximálnej materskej. Samozrejme, tieto odvody si platí fingovaný zamestnanec sám.
@anonym_bc161e fiha, tak som sa zas nieco nove naucila
100€ hrubá mzda - cena prace (toľko stojí zamestnávateľa)130€, štvrtinový úväzok na hodinu týždenne. Nárok na stravné nemáš.
Z toho máš zaplatené odvody do socialky aj zdravotky
@anonym_16f258 dakujem takže cca 100 a keby si sama plati zdravotku to je myslim 120
Podla prijmu a podla uvazku predsa.
@natalka13 tak predpokladam že čo najnizsi 🙂 kedže to je len na oko koli zp
@anonym_autor to uz sa oplati platit tu zdravotku dobrovolne.
@natalka13 takéto veci sa robia kvôli maximálnej materskej,aj moju neter tak zamestnali svokrovci -podnikatelia
Poznám prípad, kedy kvôli úveru človeka zamestnal jeho kamarát a vyplácal mu vysokú mzdu, plus odvody. Ten mu následne túto sumu vracal späť. Stačilo to pol roka - pre banku.
@anonym_bc161e ale veď písala že si zdravotnú platiť ona nechce. 🤷♀️
@anonym_autor ALEBO TEDA PRECO TA TO TRAPI?
@anonym_16f258 dakujem takže cca 100 a keby si sama plati zdravotku to je myslim 120
@anonym_autor SI BLBA
Výplata mi chodí cca 80 eur a odvody do zdrav. a soc. sú cca 80eur dokopy.
@procrastique Zdanenie 50% ...
@anonym_bb10e8 z 80e mesacne max.materska?
Chce to kvoli ZP.
@natalka13 kde ja píšem o 80 eurách?
Ja by som povedala, ze to je kvoli socialke, ide jej soc.poistenie…zdravotku aj keby bola na up jej ide….ci sa nechce chodit hlasit?