icon

Zamestnanie len "na oko": Koľko odvádza zamestnávateľ?

Dnes o 11:51

Ahojte, ak je niekto zamestnany len "na oko" teda nepracuje tam a je tam koli tomu aby si nemusel platiť zdravotku tak kolko minimálne musi odvádzať ten zamestnávatel zanho? Alebo teda neviem ako to funguje...

katkaseiner
Dnes o 11:53

ktory zamestnavatel zamestna niekoho 'na oko'? Ved v kazdej praci treba pracovat. Ine je ked je clovek na PN-ke ale inak predpokladam ze nieco produkuje. Lebo ja by som teda takeho zamestnanca urcite nezamestnavala.

anonym_821561
Dnes o 11:54
@katkaseiner

ktory zamestnavatel zamestna niekoho 'na oko'? Ved v kazdej praci treba pracovat. Ine je ked je clovek na PN-ke ale inak predpokladam ze nieco produkuje. Lebo ja by som teda takeho zamestnanca urcite nezamestnavala.

@katkaseiner každé ministerstvo napríklad 😔

autor
Dnes o 11:54
@katkaseiner

@katkaseiner muž svoju priatelku ...

hiro
Dnes o 12:00

@anonym_autor Myslím že cca 500€ ak by mu napísal len minimálnu mzdu.

anonym_bc161e
Dnes o 12:00
@katkaseiner

@katkaseiner Áno, robieva sa to. Dôvody môžu byť rôzne, napr. aj poberanie maximálnej materskej. Samozrejme, tieto odvody si platí fingovaný zamestnanec sám.

anonym_16f258
Dnes o 12:02

100€ hrubá mzda - cena prace (toľko stojí zamestnávateľa)130€, štvrtinový úväzok na hodinu týždenne. Nárok na stravné nemáš.
Z toho máš zaplatené odvody do socialky aj zdravotky

katkaseiner
Dnes o 12:04
@anonym_bc161e

@katkaseiner Áno, robieva sa to. Dôvody môžu byť rôzne, napr. aj poberanie maximálnej materskej. Samozrejme, tieto odvody si platí fingovaný zamestnanec sám.

@anonym_bc161e fiha, tak som sa zas nieco nove naucila

autor
Dnes o 12:18
@anonym_16f258

100€ hrubá mzda - cena prace (toľko stojí zamestnávateľa)130€, štvrtinový úväzok na hodinu týždenne. Nárok na stravné nemáš.
Z toho máš zaplatené odvody do socialky aj zdravotky

@anonym_16f258 dakujem takže cca 100 a keby si sama plati zdravotku to je myslim 120

natalka13
Dnes o 12:19

Podla prijmu a podla uvazku predsa.

autor
Dnes o 12:20
@natalka13

Podla prijmu a podla uvazku predsa.

@natalka13 tak predpokladam že čo najnizsi 🙂 kedže to je len na oko koli zp

natalka13
Dnes o 12:20
@anonym_autor

@natalka13 tak predpokladam že čo najnizsi 🙂 kedže to je len na oko koli zp

@anonym_autor to uz sa oplati platit tu zdravotku dobrovolne.

anonym_bb10e8
Dnes o 12:24
@natalka13

@anonym_autor to uz sa oplati platit tu zdravotku dobrovolne.

@natalka13 takéto veci sa robia kvôli maximálnej materskej,aj moju neter tak zamestnali svokrovci -podnikatelia

procrastique
Dnes o 12:25

Výplata mi chodí cca 80 eur a odvody do zdrav. a soc. sú cca 80eur dokopy.

anonym_cb29fe
Dnes o 12:27

Poznám prípad, kedy kvôli úveru človeka zamestnal jeho kamarát a vyplácal mu vysokú mzdu, plus odvody. Ten mu následne túto sumu vracal späť. Stačilo to pol roka - pre banku.

13uzivatelka11
Dnes o 13:54
@anonym_bc161e

@anonym_bc161e ale veď písala že si zdravotnú platiť ona nechce. 🤷‍♀️

anonym_b32af7
Dnes o 14:05

@anonym_autor ALEBO TEDA PRECO TA TO TRAPI?

anonym_b32af7
Dnes o 14:05
@anonym_autor

@anonym_16f258 dakujem takže cca 100 a keby si sama plati zdravotku to je myslim 120

@anonym_autor SI BLBA

anonym_774d7a
Dnes o 14:12
@procrastique

Výplata mi chodí cca 80 eur a odvody do zdrav. a soc. sú cca 80eur dokopy.

@procrastique Zdanenie 50% ...

natalka13
Dnes o 14:30
@anonym_bb10e8

@natalka13 takéto veci sa robia kvôli maximálnej materskej,aj moju neter tak zamestnali svokrovci -podnikatelia

@anonym_bb10e8 z 80e mesacne max.materska?
Chce to kvoli ZP.

anonym_bb10e8
Dnes o 14:38
@natalka13

@anonym_bb10e8 z 80e mesacne max.materska?
Chce to kvoli ZP.

@natalka13 kde ja píšem o 80 eurách?

jeennyv
Dnes o 14:53

Ja by som povedala, ze to je kvoli socialke, ide jej soc.poistenie…zdravotku aj keby bola na up jej ide….ci sa nechce chodit hlasit?

natalka13
Dnes o 15:07
@jeennyv

Ja by som povedala, ze to je kvoli socialke, ide jej soc.poistenie…zdravotku aj keby bola na up jej ide….ci sa nechce chodit hlasit?

@jeennyv zo sumy 100e a podobne aka socialka jej ide?
Prac.pomer 1/4 je cca 230 eur v hrubom.

jeennyv
Dnes o 15:10
@natalka13

@jeennyv zo sumy 100e a podobne aka socialka jej ide?
Prac.pomer 1/4 je cca 230 eur v hrubom.

@natalka13 ja sa nevyznam, ale aspon sa jej roky budu ratat, ze je zamestnana…akoze…lebo kvoli zp si robit toto sa s niekym…na urad sa moze nahlasit…