icon

Zamestnávateľ chce vidieť moje predchádzajúce zmluvy

3. mar 2023

Ešte som sa s niečím takým nestretla, tak prosím o radu. Môj potenciálny budúci zamestnávateľ chce, aby som preukázala doterajšiu prax. Teda mám priniesť ukázať zmluvy a ich ukončenia.
Nemám s tým problém, ale ešte som sa s tým nestretla a neviem či má na to právo.
Ďakujem za rady.

micusa2222
•
3. mar 2023

keď nemáš s tým problém, tak čo riešiš ? Veď v pracovných zmluvách nie je štátne tajomstvo..

lyci
•
3. mar 2023

nesluzia na to zapoctove listy?

viestta
•
3. mar 2023

Nemá na to právo. Co tam chce študovať? Plat, pozíciu, dôvody ukončenia PP? Do toho ho nič. Máš zápočtový list, to mu musí stačiť.

autor
•
3. mar 2023

@lyci Áno alebo chce vidieť započtové listy.

autor
•
3. mar 2023

@micusa2222 Pretože som sa s tým ešte nestretla.

lyci
•
3. mar 2023

tiez som musela kazdy relevantny opisat kvoli zapocitaniu praxe a vypocitaniu zaradenia a platu podla tabuliek. nie je to verejna alebo statna sprava?

autor
•
3. mar 2023

Chápem započtový list z posledného zamestnania, ale on chce všetky, aj 10 rokov staré.

autor
•
3. mar 2023

@lyci Nie, nie je. Ide o Domov dôchodcov.

viestta
•
3. mar 2023

A nepotrebuješ dokladovať prax v odbore?

autor
•
3. mar 2023

@viestta Prax v obore nemám žiadnu, to vedia.

viestta
•
3. mar 2023

Tak potom stačia zápočtový listy

autor
•
3. mar 2023

@viestta A k čomu mu budú? Ešte to od mňa nikdy nikto nechcel.

viestta
•
3. mar 2023

Musíš sa spýtať ich co s nimi chcu

autor
•
3. mar 2023

@viestta Chápem že chce z posledného zamestnania, ale aj z roku 2010 mi príde divné. Preto sa pýtam. Ďakujem.

panonia
•
3. mar 2023

Zápočtovy list je dokument, ktori slúži pre nového zamestnávateľa najmä na kontrolu vykonaných zrážok napr. exekučných, alebo poskytuje informácie o bývalom zamestnávateľovi zamestnanca, o forme ukončenia pracovného pomeru a pod. Tak niekto ma zapoctovy list jeden a niekto 50...aj zamestnávateľ ma právo vedieť koho ide zamestnať.

autor
•
3. mar 2023

@panonia To viem, len som sa ešte nestretla s tým, že by niekto chcel všetky započtové listy.

zaba21
•
3. mar 2023

Domov dôchodcov môže patriť do verejnej správy, ktorá používa tabuľkové platy. Vtedy môžu vyžadovať preukázanie predchádzajúcich zamestnaní, na základe čoho určitú časť rokov praxe môžu započítať. Ale v zásade by mali postačovať zápočtové listy. Ja som dokladovala všetky zápočtové listy , išlo o verejnú správu.

panonia
•
3. mar 2023

Aby vedel kde si pracovala čo je na to take divné. Ja mam sice len 2 a chceli po mne 2....

lucik194
•
3. mar 2023

zmluvy by som urcite nepriniesla, je tam uvedena vyska platu a do toho ho nic nie je, nie je povinnost, nech Ti povie na zaklade akeho zakona chce zmluvu vidiet.

co vsak sa dokladuje, je zapoctovy list, ten mozu pytat, je to v podstate potvrdenie ze si v danej praci pracovala.

autor
•
3. mar 2023

@lucik194 Áno, dám započtové listy. Ale asi z dvoch zamestnaní úplne prvých po škole, mi chýbajú. Čo s tým? Mám doniesť ukončenie? Je tam od - do, tá firma už nie je, presťahovala sa do Rumunska.

kaktusik007
•
3. mar 2023

cim skor si ich vybavis, tym lepsie pre teba --- ved tieto dokumenty budes potrebovat k dochodku

lucka_ke
•
4. mar 2023

muž si vyžiadal výpis zo Sociálnej poisťovne a toto predkladal zriaďovateľovi ZŠ, kde chcel učiť, zápočtové listy tiež nemal všetky, výpis postačoval za zápočet praxe

macekovam
•
4. mar 2023

Si zdravotník? Potrebuje zápočty.. Ak sa tvoj plat odvíja od počtu odpracovaných rokov tak to musíš v dokladovať... Z každého predchádzajúceho zamestnania ho máš doma.. Tak len to chce.. Asi..