icon

Záznam cien na výdajku: skladové alebo predajné?

30. sep 2024

Ahojte, prosím poraďte robím prvý krát a účtovnícke sa už nedovolam. Na výdajku píšem aké ceny? Skladové alebo predajne? Viem ze bez DPH ale neviem ci cena za ktorú som kúpila alebo predala. Ďakujem

vikusjk
•
30. sep 2024

Na výdajku zo skladu skladové, t.j. za čo si nakúpila. Predajná cena bude na doklade o predaji (bloček, alebo faktúra) a rozdiel je tvoja marža

hugoboss1923
•
30. sep 2024

Skladové.

autor
•
30. sep 2024

@vikusjk
@hugoboss1923 ďakujem vám veľmi pekne . Este mam otazku - Mam sklad Omega . Keď do pohybov dám príjem píše mi cenu bez DPH na všetky položky ale na konci mi napíše sumu s DPH a aj bez DPH. Keď to vytlačím ako prijemku bude to vadiť? Alebo to musím cele prepísať aby tam nebola vôbec ta cena S DPH?

hugoboss1923
•
30. sep 2024

Na sklad sa uvádzajú ceny bez DPH. Takže treba prepísať.

autor
•
30. sep 2024

@hugoboss1923 no ved oni sú všetky bez DPH, len na konci mi napíše cenu aj s DPH a aj bez DPH.

autor
•
30. sep 2024

@hugoboss1923 takúto prijemku mi robí program

hugoboss1923
•
30. sep 2024

Aha, tak je to dobre. Lebo 5 x 5,79 = 28,95 (vrátane DPH by to bolo 34,74). Čiže nič sa nemusí prepisovať.

simca06022011
•
30. sep 2024

len ti dam typ ako uctovnik, NEMUSIS uz nic vytlacat.

A nemam sice omegu, ale pozri si ci nemas moznost inych vystupov, ja mam v mrp kopec tlacovych zostav, s rozpisom dph/bez rozpisu, s predajnymi/nakupnymi cenami atd... niekde davaju vydajku zo skladu miesto dodacieho listu, vtedy tam davaju cenu predajnu, alebo ziadnu. Atd. Nakupne/skladove ceny sa davaju len pre interne ucely, cize prijemky na sklad/vydajky ktore sa na zaklade toho potom uctuju.

autor
•
30. sep 2024

@simca06022011 musím, žiaľ účtovníčka to odomna zacala ziadat

simca06022011
•
30. sep 2024

zaujimave, v dnesnej dobe ked upustame od vytlacania somarin...

autor
•
1. okt 2024

@simca06022011 no však, tiež nechápem, nechce faktúry ani posielať mailom ale musím jej všetko doniesť vytlačené.
A ešte sa teda opýtam, môže to byť tak na tej prijemke ako som poslala foto áno? Nevadí tam ta cena s DPH na konci?

simca06022011
•
1. okt 2024

mozno na case najst si modernejsiu uctovnicku (popravde ja napr. som z uctovnickej rodiny a moja teta, mama.. stale vsetko vytlacaju do nemoty a im tie emailove faktury teda beru neprimerane vela casu, dnes ked vsetko viem archivovat aj v uctovnom programe.. je to smiesne a potom este nariekaju ako isiel hore papier, a tlac kolko ich stoji a neviem co :D).
Nie nemal by to byt problem ziadny, ja popravde som tieto prijemky nevidela uz hadam 10rokov, aj viac... Zaklad je aby sedeli tie sumy s fakturou.

autor
•
1. okt 2024

@simca06022011 a ešte sa opýtam, keď mam na faktúre aj nejakú vec ktorá nejde do skladu napríklad nejaký nápoj, treba to tiež dávať k tomu? Alebo to nemusím? Lebo z jednej firmy, pomedzi tovar niekedy objednáme aj jeden druh nápoja nakoľko je tam veľmi lacny, preto ma zaujíma ako urobiť toto

simca06022011
•
1. okt 2024

treba sa opytat uctovnicky na toto. Lebo ked to tam nepojde, nebude jej sediet faktura s prijemkou, ale ona to aj z faktury nejak oductovava... cize treba to s nou prebrat, ako to robi... . Ak ma poziadavky taketo na vas, tak by mala byt aj napomocna s instruktazou :D

autor
•
1. okt 2024

@simca06022011 no však, rozprávali sme sa o tom a o 2 tyzdne mi píše maily vyhrazne ze prečo som to doteraz tak nerobila a keď som jej napísala ze sme sa k tom bavili ze to teraz urobím (prijemky a vydajky)a donesiem jej skontrolovať tak mi dá všetky faktúry späť a dorobím to aj k tým, a ona odpise ze OK. Každý mesiac donesiem všetky potrebné doklady a po 2 mesiacoch mi napíše že som jej výpisy z účtu nedala pred 2 mesiacmi. Pritom vždy si to 3x kontrolujem ze ci jej dávam všetko. Strašne zabúda a robí chyby. Musíme nájsť niekoho iného veru...

simca06022011
•
1. okt 2024

Dnes ide už všetko elektronický, pre mňa je toto úplne nepochopitelne 😂 a vtedy je aj dôkaz.. ze nie pozrite. Tu 5.8. Vám išiel výpis... xml aj pdf... A vybavená vec ... skúste osloviť iných. Veľa to ma už automatizované veci. Ze prístup k programu alebo exportu dokladov a oba si to účtovník importuje. A potom je to aj nižšia cena za položku napríklad ak je automatizovaná. Aj archivácia je jednoduchšia. Žiadne kartóny papierov.