icon

Živnosť a materská - základné info

zakinka25
12. jún 2017

Dobrý deň,
chcela by som poprosiť skúsené a ochotné dámy, keby mi mohli poradiť... Ide o to, že momentálne som zamestnaná na plný úväzok, no dlhodobejšie nie som spokojná a chcela by som odísť. Existuje ponuka práce, ktorú by som bez mihnutia oka vzala, problém je, že by som si musela založiť živnosť. S manželom sa od januára snažíme o bábätko, čo sa nám aj podarilo asi pred dvoma mesiacmi, no dva dni po potvrdení tehotenstva z krvi som začala krvácať a mimi teda odišlo. Nakoľko som bola len asi v treťom týždni, doktor povedal, že si máme dať aspoň dva mesiace pokoj a ak chceme, môžme začať potom skúšať znova.
Na jednej strane, chcem a potrebujem novú prácu, na druhej strane si uvedomujem, že mám 31 rokov a teda asi aj najvyšší čas na bábo...Po potrate sme si s manželom povedali, že teda od augusta začneme skúšať znova, avšak neviem, či sa nám podarí a hlavne, kedy sa podarí, čiže prácu si hľadám stále. Ponuka, ktorú som dostala, je veľmi zaujímavá, odrádza ma len tá živnosť. Prosím, poraďte, ako to funguje, keby som si tú živnosť založila, čo sa týka materskej (peniažky myslím, je mi jasné, že ako živnostník nemôžem mať dovolenku, keďže nemám zamestnávateľa 🙂 Nemám s týmto vôbec žiadne skúsenosti a mám trochu strach do toho ísť, je tam fixný plat, len je to živnosť. Vopred ďakujem za akúkoľvek radu, skúsenosť, názor, či sa do toho pustiť alebo nie...Pekný deň prajem 🙂