icon

Zmena práce v tejto situácii na SK.

14. mar 2020

Ahojte, už asi tri týždne riešim dilemu, ohľadom zmeny práce. A keď už som bola ako tak rozhodnutá, zrazu do toho tento chaos s corony.. Ja viem ze za mňa nikto nerozhodne, že je to len na mne ale chcela by som počuť názor nestranný.. Menili by ste teraz prácu? Z pracovníčky skovanej 8 hodín v hale za predavačku? Od začiatku roka rozmýšľam o zmene a končí mi zmluva, viem ze by si ma nechali a viem že by som už nikdy neodišla keby teraz podpíšem. Len mi ide o to že v novej práci mi vyhoveju v smenach podla muža a deti any som mohla zaviesť či vyzdvihnúť. Smeny su od 5 - 12 a od 12 do 6, v pripade ked bude treba aj medzi smena od pol 8, teraz pracujem od pol7 do 3 a deti budim do skoly a škôlky o pol6, vecne nestiham a meškám do prace hoc aj dve minuty, strhnú mi to z nadcasov ak mame, prakticky nadcasy robim zadarmo. Sedim 8 hod na zadku a trpim bolestami chrbta, musim robit normy aby som si privyrobila navyse nieco, nesmiem vynechať dochadzku aby som neprišla o dochádzkový.. Ak chcem dostať 13 ty plat na konci roka mzsim mat 100%dochadzku za ceky rok, co je nerealne pri dvoch detoch... Vlastne už je to nereálne keďže čerpám očr.. Len mám posledné dni na rozmyslenie co ostať aleno nie.. A toto co sa deje teraz na Slovensku ma trocha doháňať do štádia sklopiť uši a ostať lebo co bude ak bude aj keď v novej práci sa mi zdá vyhod viac.. Ale mam rešpekt pred situaciou ktorá sa deje.. Chcem len počuť nezaujaty názor. Ďakujem p. S jedná sa o dedinský obchodik nie o veľkú predajňu v meste kam by som mala nastúpiť, a vo firme kde prwcujem je nas tiez cca40 ale expandujeme do celeho sveta

omentálne je to veľký risk...

ukulela
15. mar 2020

no teraz by som asi za predavacku nesla - stres a riziko. ale ked to vsetko rpehrmi, co ti brani dat vypoveda a pocas vypovednej hladat inu robotu? neboj, to das!

pieksamaki
15. mar 2020

A ponukaju ti beznu pracovnu zmluvu alebo dohodu o pracovnej cinnosti? V tej novej praci....

sissy27
15. mar 2020

Čo ti bráni zmeniť prácu o pár týždňov či mesiacov, keď bude po korone? V takej práci ako popisuješ by som nevydržala ani týždeň. Mimochodom v tej výrobnej hale asi nie si sama a keďže dochádzka je dôležitá u vás, tak bohvie či všetci dodržia karanténu alebo sa radšej nepriznajú, že boli na návšteve u suseda, ktorý prišiel z lyžovačky v IT.
Včera som bola vo veľkom lidli v BA - minimum ľudí a aj to väčšina mala rúška, takže predajňa potravín môže byť menšie riziko ako tvoje súčasné pracovisko.
Tento stav tu nebude navždy. Takže ak vieš, že inokedy neodídeš (aj keď nechápem prečo) tak tú prácu zmeň kľudne aj teraz.

blunka
15. mar 2020

Ja hlasujem zmenit teraz za predavačku.
A to hlasujem chorá z postele ....

autor
15. mar 2020

@pieksamaki bežnú zmluvu hneď,

autor
15. mar 2020

@sissy27 lebo viem ze by na mna zacala veduca citovo hrat ako keď som jej oznamila že chcem asi skoncit, zacala mi hrat na city ako bola somnou spokojna, robim krajcirku, som inak vyucena predavacka, sit som sa naucila az vo firme, dali mi sancu, naucili ma, zaucila som sa aj na ine stroje ktore ovlada iba jedna osoba vo firme, ked odidem znova na to ostane sama, a je mi go ľúto nechat ju tam samu lebo viem ake to je, musela som ju zastupovat pocas pn a nebol cas ist ani na wc, a naozaj viem ze ak teraz ostanem, neodidem nikdy. Uz teraz mi zacala splietat ze mi da dvojmesačnu vypovednu, no ked som jej povedala ze mam zmluvu na dobu určitú ostala v soku. Bola by som tam treti rok a dostala zmluvu uz na neurcito.

autor
15. mar 2020

@ukulela stres a riziko je aj v nasej firme teraz, kamionisti premávajúcu do a z zahranicia, opatrenia nulove,

autor
15. mar 2020

@blunka ďakujem, ja som aj vyucena predavacka no nerobila som ju este, robila som milion inych zamestani, mam stoho teraz proste respekt, ale z casoveho hladiska do buducna sa mi to zda proste rozumnejšie skusit zmenu a robit aj to co som vyucena.nabrat skusenost aj v tomto, mam 28 rokov, myslim ze som mlada na to ostat v jednej firme do dôchodku, aj skrz to ze mi sedenie nerobí dobre, man obcas pracu kedy sa postavim idem ine ale nie vzdy

sissy27
15. mar 2020

Nuž ale to je len tvoj problém, že sa necháš citovo vydierať. Buď chceš odísť alebo nie. Kľudne jej to môžeš vrátiť - nech nastaví na pracovisku také podmienky, aby ľudia nechceli odísť. To čo popisuješ už nie je práca ale otroctvo a bohužiaľ kvitne vďaka takým ako ty, čo to akceptujú a ešte majú výčitky, že sa im to nepáči.Ale v tvojom prípade by som išla teda teraz. Navyše to miesto predavačky tiež nebude voľné donekonečna.

autor
15. mar 2020

@sissy27 mas pravdu a velku.. Ja som hrozny posero a doslova mam krce v žalúdku s toho ze im mam povedať ze koncim.. Podmienky som cakala ze mi dake ponuknu ked je somnou spokojna ale bolo mi len povedane ze mozem chodit na 7 mu alebo budem meskat tak jak obcas meskam a stiahnu mi to z nadcasov... Este aj rozmýšľam nad tym ze kto bude kolegyne pomahat ked tam ja nebudem a 🤦‍♀️ na hlavu som

autor
15. mar 2020

@sissy27 oni si myslia ze nadstavili podmienky stym 13 tym platom ktorý dostanes len ak splnis 100% dochazku

blunka
15. mar 2020

No tak po tom co si este dopisala si este viacej myslim ze mas odist.
Robila som v krajcirskej dielni asi 5x po 3 mesiace pocas leta na vyske. Vzdy na inej dielni. No prec odtial isto, nikde to nebolo dobre, to je take zivorenie.
Predavacku som sice nikdy nerobila, ale pride mi to veselsie viac by ma to bavilo.
A hlavne teda ked ide o maly obchod este lepsie a aj ten cas prace je lepsi.
Zas to budes mat aj v zivotopise navyse a keby si hladala robotu tak predavacku najdes vzdy aj inde ked uz budes mat prax s pokladnou, peniazmi ...
A este ked ti zle robi sedenie.
Vsak vsetko je za odchod.

sissy27
15. mar 2020

To je milé, že oni si myslia, ale dôležité je, čo si myslia zamestnanci. Ak nikto nebude považovať tieto podmienky za dosť dobré na to aby tam pracoval, tak si môžu vieš čo. Treba sa vedieť ohodnotiť a vážiť si v prvom rade svoj čas, energiu, silu ktorú dávaš do práce, netreba sa podceňovať. Kolegyňa má tiež na výber - buď sa podriadi práci navyše za rovnaký plat alebo si po tvojom odchode dupne a vybojuje si lepšie podmienky alebo si nájde inú prácu.
V tvojom prípade korona-nekorona choď inde.

autor
16. mar 2020

@blunka veru vsetko je za odchod ked si to len logicky uvedomim, len ja som hrozne v tomto poviem mozbo blbo labilna, neviem si dupnut, priznam som este mlada a nemam skusenost v takejti priebojnosti.. Vzdy som robila co mi dali, aka prilezitost bola potichucku zo sklopenymi usami len aby som mala pracu, pretoze som si musela od 15 tich zarábať sama na skolu a vsetko co som chcela.. Potom som mala detu v 21ke prve druhe 23 ke a ked mal mladsi 2 roky nastupila som do tejto firmy, ja som vdacna za to ze ma naucili sit, ze mi dali moznost prilepšiť si, ale necitim nejake to ohodnotenie uz len ludske ze nai sakra robis jak fretka makas v urcitych veciacv za dve sily tak ti prihliadneme ze si meskala rano dve minuty kvoli detom.. Lebo som prakticky slobodná matka, mam priatela 4 roky ale predsa on nieje povinny starat sa o moje deti, samozrejme sa stara pomaha, dokonca ked ma volno a boli chore bol snimi doma aby som ja nemusela si pokazit dochadzku.. Ale musim jednoducho nabrat odvahu a dupnut si a byt priebojnesia.. A dakujem hrozne za nestranny nazor moc mi to pomaha, DAKUJEM

autor
16. mar 2020

@sissy27 mas pravdu veru a velku.. No kolegyna je tam 13 rokov nedupla si doteraz myslím ze ani nedupne, ked sa pytala ako to bude ak ja odidem bolo jej povedané no tak ako ked tu dotycna ako ja nebola... Presne ten cas, energia a sila mi poslednú dobu velmi chýba. A nie ze by som sa podcenovala, nebojim sa práce ze by som si dakedy nenasla lebo ja som v tomto človek co skúsil hocico, skor som neni clovek co si vie dupnut kedy treba,. Dakujem velmi za nazor

sissy27
16. mar 2020

Tak držím palce, nájdi v sebe to najlepšie a choď do toho 😉

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
autor
16. mar 2020

@ahoj0 tu predavacku hladaju uz dlhsie, potrebovať ju budu aj potom kedze im chybal clovek, aj dvaja kym toto neprislo cele .