icon

Zmluva pre asistentov v školstve a prechod na pozíciu učiteľa

30. okt 2025

Dobrý deň, druhý rok robím na škole pg. asistenta. Mám vyštudovaný dejepis. Budúci školský rok sa zrejme uvoľní miesto dejepisárky a mne ponúkli tieto hodiny. Prosim vás ako to bude so mnou a zmluvou? Prejdem na dobu neurčitú, alebo pôjdem zase od začiatku, teraz ako učiteľ? A budem zase v adaptačnom, alebo mi platí to čo som ukončila ako pg. asistent? Ďakujem za odpovede k veci. Pekný deň.

kacena4
•
30. okt 2025

ja som pokracovala vsetko doteraz platilo aj odpracovane roky, takze adaptacne sa znova nerobilo. len si daj pozor aby si mala dostatok hodín kedze budes ucit len 1 predmet aby ti ho vedeli naolnit do celeho úväzku alebo ti daju doplnit ho vychovami?!

msnesquik
•
30. okt 2025

@anonym_autor no nebiem, ci nebudes znovu robit adaptacne, ved to je ina prac.pozicia...toto su otazky na zamestnavatela, je to podla mna vsade inde, standardne sa dava v skolstve 2x doba urcita a ptm az na neurcito

anonym_2b02f0
•
30. okt 2025

A tá dejepisárka odchádza úplne? alebo ide na MD? lebo takto ti môžu dať za ňu zástup. U nás tak bola kolegyňa niekoľko rokov na zástupoch a až potom dostala zmluvu na dobu neurčitú.

autor
•
30. okt 2025
@anonym_2b02f0

A tá dejepisárka odchádza úplne? alebo ide na MD? lebo takto ti môžu dať za ňu zástup. U nás tak bola kolegyňa niekoľko rokov na zástupoch a až potom dostala zmluvu na dobu neurčitú.

@anonym_2b02f0 úplne do dochodku

zajinkakoni
•
30. okt 2025

@anonym_autor zmluva nová a adaptačné už nebudeš robit.

autor
•
30. okt 2025
@zajinkakoni

@anonym_autor zmluva nová a adaptačné už nebudeš robit.

@zajinkakoni takže zase na rok? Zas na dobu určitú?

zajinkakoni
•
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor určite áno.

anonym_ae967c
•
31. okt 2025

Daju novu zmluvu, do vysswj triedy, adaptacne iz robot nemusis, ja som ucila a potom mi doplnili asistenciou a dali hned na dobu neircitu. Alw, asi zavisi od zamestnavatela

anonym_bde5f3
•
31. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Jasné,že nová zmluva. Úväzok máš na 23 hod len dejepis? To ste asi veľká škola.

autor
•
31. okt 2025
@anonym_bde5f3

@anonym_autor Jasné,že nová zmluva. Úväzok máš na 23 hod len dejepis? To ste asi veľká škola.

@anonym_bde5f3 ano veľká škola