Ako často periete povlečenie a udržujete dom čistý?
Ahojte. Ako často periete povlečenie na posteli, keď máte psov? Čo používate na pranie? A ako často doma vysávate, umývate? A ako často periete veci psa?
co myslis veci psa? hracky neperiem a ani pelech-nespi tam .. postel kazdy vikend- kvoly nemu mam biele navliecky takze periem na vysokej teplote klasickym praskom ... zmyvam denne vysavam obden
Mam psa s vlasami, nemáme chlpy po byte, postelne periem každý druhy týždeň, alebo aj každý týždeň podľa toho či je leto alebo zima.
mam roboticky vysávač ten vysava každý deň. Povysava kým som v práci, alwbo na prechdzke so psom
Na pranie kupujem gely v Rakúsku. Oblečky pre psa periem podľa potreby. Nemám stanovený nejaký limit
Vysávam, umývam podlahu každý deň. Gauč dávame tepovať 2 x do roka. Posteľné prádlo mením raz do týždňa.
Pelech má, ale nespí tam, má tam nahádzané hračky.
@ukgirls také ako pelech, obojky, vodítka, postroj hračky a oblečenie pre psa som myslela
V živote som nebrala psovi vodítko a obojok načo? Pelech ešte dobre a oblečenie? Preboha veď je to pes. Má srsť.
nic z toho neperiem.. pes ma rad svoj pach a tym vie ze je jeho ...
@modrykolibrik no nie každý pes ma srst a podsadu, náš york má vlasy a musi mať oblečenie v zime
@modrykolibrik na to ze sa denne používajú a zašpinia sa? Plus aj stopovačka ktorá aa váľa po zemi. Pes býva v dome a má krátku srsť bez podsady. Preto nosí aj oblečenie
@ukgirls no len keď to už zapácha 😄😄
Keď pes vleze do postele, tak aj 3x do týždňa mením alebo aj 2x denne, proste zakaždým. On hrozne plzne. Čistiť zametat umývať podlahy tak 3-4x denne. Jeho veci perieme tak raz za 2 týždne, akurát návlek na plechu denne. On nemá dovolené chodiť do izieb, len chodba, kuchyňa, obývačka, ale samozrejme sa pravidelne vpusti do detskej a vyvala v posteli 🙈
@jaga18 to máte doma čas tak často upratovať? 3/4x denne podlahy? Chodíte do práce?
Nie, väčšinou je niekto vždy doma. Keď sme preč, tak ráno rýchlo uprace a hneď ako sa vrátim zas a potom ešte muž pred spaním... kebyže to necháme tak, tak to je všade, na satoch, potahoch... máme Bernskeho salasnickeho psa a ma nadriadený kludovy režim, zato je 90% dňa vnútri
Mám psa aj dve mačky, posteľné prádlo periem každý druhý týždeň ale ani pes ani mačky do spálne nechodia. Sedačku dávam tepovať . Obojok ani psie hračky som nikdy neprala, podlahu zmývam denne.
Ja ked raz za mesiac vymenim postelne som rada 😅 a ano pes s vlasmi mi kazdu noc vlezie aj do postele, na gauc. Nejak to nehrotim. Spinu ani vlasy nemame, on je gaucovy typ. Psovi periem len pelech raz za par mesiacov. Jeho obojok vobec. Viaceri ludia spolocne s veterinarom ci ludia co maju vonkajsich psov komentovali, ze nas vobec nesmrdi, ze aky je cistucky bielucky ci je cerstvo vykupany. A vobec nebol ten mesiac kupany..takze je to indi vindi. 🙃
tak ak to smrdi to vyper -zalezi aj akeho mas psa.. niekomu staci vykefovat a pouzit psi sampon na to .. alebo hod do pracky bez avivaze ... s pelechom a plysakmi ... to je uz na ebe-pravidlo neexistuje.. len sa snaz co najmenej umelich voni pouzit-pes je citlivy na pach
@modrykolibrik nie každý pes má srsť a veľa plemien nemá podsadu, ktorá má termoregulačnú funkciu (nepĺznúce plemená). Tiež starí psi už nemajú dobrú termoreguláciu a môžu v zime potrebovať obliecť. A aj môj veľký mladý pes má pláštenku proti vetru a dažďu, beriem do ruksaku, keď ideme na niekoľkohodinovú túru. Pes žije s nami dnu, čiže nemá dostatočnú podsadu na zimu na celodenný pobyt vonku pri zlom počasí.
Ak spi pes v posteli,tak aj kazdy den s prípravkom na dezinfekciu a na 90C ,potom prezehli samozrejme.A pelech bud vyčistiť alebo kupit novy ,lebo v tom je tiez bordel a špina.Misky tiez pravidelne preliať preverenou vodou.A to nejde len psa so sestrou ale aj vlasmi,lebo ved zadok,genitalie,sliny to vsetko ide do tych perin,ale zasa kazdy ako sa citi.A ak by sa mi nevhcelo prat denne ,tak vy som psovi zakazala do postele.
Máme psa s vlasmi, neplzne. Ale aj tak vysávam každý druhý deň, stieram tiež tak. vstupnú chodbu a kuchyňu každý deň lebo capky sú stále a neznášam to.
Psovi pelech iba vysávam, neprala som jej ho nikdy. Ale zas nikdy ani zasvinená do domu nevošla, má vonku predo dvermi svoj uterák a ak je mokrá, špinavá, utrie sa doňho. Ak je to príliš, ide jednoducho rovno do vane. Keďže pelech od blata jednoducho nemá nikdy, nepovažujem za dôležité jej ho prať v práčke. Podľa môjho názoru pes potrebuje aby jeho miesto bolo cítiť jeho pachom. Do postelí a na gauč má zákaz a rešpektuje ho, takže tam bordel tiež žiaden.
Posteľné prádlo mením štandardne raz za dva týždne, v čase chorôb častejšie. Posteľnú hygienu (vysávanie matracov, prášenie) robím vždy keď vysávam, takže každé dva dni.
Pokiaľ ide o "pach psa" svokra potvrdila, že keby našu fenku nevidela prítomnú tak ani nevie že nejakého psa máme a to je silný antichovateľ čohokoľvek. Takže asi takýto režim stačí.
@modrykolibrik oblecenie nosia aj veľké psy. Naša mala 54kg a zrasty na chrbtici, ak by ju prefuklo, nebodaj by zmokla, mala by veľké bolesti, rýchlejšie by sa jej zhoršoval stav. Takze je úplne normálne, že psy nosia oblecenie, starym to vyslovene odporucam.
Čo sa týka prania- psy mohli chodit do postele, takze sa prali plachty 1-2x do týždňa, periny menej casto, ale priemerne tak raz za 1,5tyzdna. Obojky kožené sme neprisli, textilné sne hádzali do pracky raz za par mesiacov
Aký súvis má pes s praním bielizne z postele?
@margotka17 asi taký že tam spáva tiež a napachne to od neho 🙂
@pikachu999 máme dvoch Yorkshire teriérov, no v posteli nespia.
@margotka17 tak ten jej tam asi spí.
Aj náš spáva u nás v posteli.
@margotka17 lebo si na ňu môže hocikedy skočiť, keď je sám doma.
Postelne raz do tyzdna(bez ohladu na to ci v nej pes spi alebo nie) a pouzivam aj prehoz na postel, ak pes spi v posteli tak aspon plachtu vymenim kazde 3 dni, podlahy mi vysava a zmyva roboticky vysavac kazdy den. Pelechy a psie deky podla podla potreby-ale tiez sa snazim raz do tyzdna(nemam rada ak je psa citit v dome) hracky tiez podla potreby, ale to tak raz za 2-3 mesiace. Oblecenie davame len na prechadzky, ked nie je vhodne pocasie vtedy operiem aj po kazdej prechadzke( ked je mokro radsej budem prat oblecko od blata ako kupat psa) pouzivam bezne prasky na pranie co aj pre nas len avivaz pouzivam dezinfekcnu bez vone z DM
Mňa udivuje kolko psov spí v posteli, ale keď sa otvorí téma ohľadom spania detí v rodičovskej spalni,tak dobre ze matku ktorá to povolí, resp ktorej to vyhovuje dobreze neukameňujú
@butterfly14 možno to bude tým že pes je spoločenske zviera kl,zviera ktoré lipne na človeku celý život a také dieťa treba postupne učiť aj samostatnosti aby z neho vyrástol samostatný jedinec 🙏
Vsetko robim vtedy, ked treba, nemam ziadny pravidelny interval. Nas pes ma do spalne zakazany vstup, ak sa obcas stane, ze niekto zabudne zavriet, tak vzdy nasledujuci vikend vsetko periem. Pelech periem, ked ho zacnem citit. Deku z gauca menim niekedy aj kazdy den, zalezi od okolnosti.. A psovske veci vzdy periem v dezinfekcii, pretoze ten pach sa neda inak odstranit.. resp. ono tie veci zacne byt citit po case, ked ich odkladam, tak su ok, ale ked vytiahnem po 2 tyzdnoch, tak fuj.. Dezinfekcia do prania je super na ten puch.. Roboticky vysavac ide skoro denne, niekedy aj 2x za den. My mame kratkosrsteho pomerne velkeho psa, presrstuje celorocne, cize chlpov je u nas bohuzial vzdy vela.. Postroje, voditka a pod. periem vtedy, ked su spinave, cize v takomto hnusnom pocasi niekedy po jednej prechadzke, pretoze nas pes sa kludne svacne do blata a ano, vystihne tie tri sekundy, ked sa pozeram inam, ako na neho 😅 Pripadne este lepsie - najde to jedno hovno na celej luke a vytrie sa do neho.. Ja zboznujem nasho psa, ale som sa zapovedala, ze uz nikdy viac ziadneho nechcem, lebo tie chlpy su fakt na nervy.. Ja som vzdy chovala len macky, z tych taky bordel a smrad veru nebol..
@pikachu999 no a co ked je spolocenske zviera,preto sa nemusi ucit na postel.To je skor o hygiene,nie kazdy ma tie spravne hygienické navyky.Co uz mne by psie fekálie a sliny v posteli vadili.

Prevliekam postelné prádlo raz do týždňa, vysávam každý deň, psovi pelech periem tak každé 3 týždne, ale máme psíka s vlasmi tak chvalabohu nie sú všade chlpy 🙂